• C19
    Äldre 22 Feb 15:11
    2954 visningar
    14 svar
    14
    2954

    Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått

    Hej,

    Vi har försökt i 1,5 år och sökte utredningshjälp i september. Vilken jävla skit! De tar knappt några prover eller liknande. Jag frågade om hormoner, stress mm men de bara viftade bort mig. Fick idag veta att de inte ens kollar prolaktinet vilket har väldigt mycket att göra med infertilitet. De tog heller inte LH eller FSH. Enligt mig helt värdelöst och gav precis ingenting då det verkar som om de enbart vill få in en i IVF snurran och tjäna pengar. Att IVF ökar lika mycket som förlossningsdepressioner borde sjukvården fundera över. Kan det vara så att sättet vi lever och äter på skapar hormonell obalans vilket gör att kroppen inte orkar vara gravid? Man tvingar sedan kroppen igenom en graviditet fanns den egentligen inte orkar och hormonerna spelar ännu mer allan.

    Vad vi har gjort var att välja den naturliga vägen. Vi lade om vår kost till AIP och paleo för att få ner inflammation. Vi minskade på alkohol drastiskt. Slutade med all form av tobak. Vi lyssnade på alla hormonavsnitt som finns på poddar. Däribland Jenny Koos. Kan varmt rekommendera att lyssna på henne. Vi började ta ?vanliga? kosttillskott. Vi gjorde egna tester på Werlabs mm.

    Vi sänkte stress. Vi läste på MÄNGDER av studier.

    I senaste cykeln lade jag även till theracough hostmedicin då jag läst om att det ska hjälpa till med slemhinnor. Oj oj oj vilken skillnad! Och... det visade sig att jag blev gravid efter 1,5 års jävla slit och precis noll hjälp av sjukvården. På första hostmedicinförsöket...

    Först och främst, har du koll på din menscykel? Har du fruktsamt cervixsekret som du enkelt kan urskilja? Börja där och lägg om kost mm. Gör en livsstilsförändring om ni inte redan gjort det. Vad ni kan använda fertilitetsutredningen till är att kolla mannens spermier. Visar det sig dåligt så är omläggning av livsstil det som hjälper.

    Mitt cervixsekret hade av stress försvunnit, theracough löste detta. Detta är enligt mig själv lite fusk då det ska finnas där om jag är i balans men parallellt så fortsätter vi att jobba på kost och livsstil för att slutligen komma i hormonell balans. Och med en liten liten bebis i magen. All lycka! Vet precis hur kämpigt det är.

Svar på tråden Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått