• Anonym (Oförk­larlig­tUtan)
    Mon 6 May 2019 15:46
    2907 visningar
    14 svar
    14
    2907

    Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått

    Hej! Vi sökte hjälp exakt efter 1 år. Avbröt utredning pga ett plus som blev ett missfall efter ca 1.5års försök. Fortsatte sedan utredningen, de hittade ingenting (har heller inte medicinerat något utan får positiva ägglossningstester o har hyfsat regelbunden mens). Dvs inga kända problem på detta område..

    Fick rätt snabbt gå vidare till ivf och vi inväntar nu vår första testdag för att se om den fäst. Fint antal ägg och flera frysta så även under ivf har vi inget synligt "krångel".

    Hoppas det går bra med viktnedgången så du får hjälp. Kosttillskott tycker jag ni kan skippa tills utredningen visar annat, kan bli pengar i onödan. Men om det får er att må bättre under väntetiden så kan ni ju pröva. För män är det väl zink i kombo med nåt som är bra.

  • Anonym (Oförk­larlig­tUtan)
    Tue 14 May 2019 11:38
    #12
    Asplövet18 skrev 2019-05-13 17:15:54 följande:

    Jag och min sambo har fått vår första tid för fertilitetsutredning imorgon och jag är så orolig. Tänkte se mig omkring om någon här just nu befinner sig i liknande situation som kan berätta lite mer om vad man kan förvänta sig..

    Tack på förhand <3


    Hej hoppas det gick bra idag. Mest troligt får du ta blodprovet först för o se om något hormon verkar avvika och sedan kanske spolning äggledare. Tyckte det var skönt att få veta om det fanns ett fel eller inte men samtidigt är de ju lite läskigt att ta den privata sängkammarfrågan ut i ljuset och blanda in andra. I vårt fall kollade de sambons spermaprov sist. Tog ganska länge o vänta på tiderna i vårt län men när utredningen var klar utan hittade fel så gick det fort till ivf på Livio.

    Har precis plussat efter vår första ivf så ber till Gud att den stannar kvar där inne!
  • Anonym (Oförk­larlig­tUtan)
    Tue 14 May 2019 15:57
    #14
    Asplövet18 skrev 2019-05-14 15:47:11 följande:

    Hej,

    Tack det gick bra idag. Det kändes fantastiskt att vara igång och barnmorskan var så fin i sitt bemötande tyckte vi. Tyvärr kommer vi inte få hjälp förrän efter sommaren iom att få läkare är på plats under semestertiden. Vi får reda på provsvar den 18/6 så vi får hoppas att det inte är några grava fel.

    Åhhh grattis till plusset <3 håller tummarna att det håller i!!


    Ja det är ju den där jäkla väntetiden och såklart prickar man ju alltid sommar eller julledighet. Tur att ivfklinikerna har stängt kortare tid än "vanliga" vården ofta..

    Bara vänta och hoppas på det bästa (vad det nu är) då :)
Svar på tråden Ni som inte blivit gravida och sökt hjälp, berätta var ni började och hur det gått