• Anonym (Jag)
    Äldre 21 Feb 09:14
    4729 visningar
    337 svar
    337
    4729

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Är det det tycker ni?

    Jag har varit hemmafru i många år, men börjar tröttna på min mans fasoner.

    Jag är självklart den som lagar maten, men han har sin egen diet eftersom han tränar, är även den mitt ansvar att fixa? Och när han vill ha te på kvällen (ingen tepåse, utan ett afrikanskt te i flera steg), ska jag snällt göra det varje gång eller kan jag kräva att han lär sig det själv?

  • Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 09:18
    #2
    +1
    Anonym (Nsk) skrev 2019-02-21 09:16:16 följande:

    Varför frågar du på familjeliv? Det är väl någonting ni får diskutera i relationen eftersom ni har någon uppgörelse att du ska vara hemma och han ska jobba så får ni väl specificera vad ni vill ha ut av varandra. Det kan inte vi på familjeliv bestämma åt er.0


    Eftersom vi uppenbarligen har olika åsikter så vill jag veta hur andra ser på det.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 09:32
    #5
    +2
    Anonym (Hej) skrev 2019-02-21 09:24:20 följande:

    Han försörjer dig så jo, det får du nog se till att göra.

    Det är inte så konstigt!

    Såvida du inte har ett gäng vilda småbarn eller trillingbebisar, eller är sjuk.

    Skaffa dig ett jobb och försörj dig själv, först då kan du säga nej.


    Jag har all rätt i världen att bestämma över mig själv. Att jag är hemma är dessutom ett gemensamt beslut och inget han kan vända emot mig.

    Vi har tre barn, men de går i skolan.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 09:56
    #11
    ttr skrev 2019-02-21 09:54:03 följande:

    Kan vara så att han är missnöjd med något/någon hemma och letar bara efter saker för att visa sitt missnöje. Afrikanskt te i flera steg är väldigt bra grej då.


    Han är helnöjd. Mer nöjd än jag är.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 09:57
    #13
    nnnnnnnn skrev 2019-02-21 09:55:43 följande:

    Detta får ni själva reda ut, vi har gjort såhär när någon av oss var föräldraledig (inte hemmafru/man, då hade vi nog fått förhandla om eftersom det varit en längre tid och dessutom avsaknad av inkomst):

    Den som är hemma tar hand om barnet/barnen under dagen. Hinner man städa eller slänga in en tvätt så är det en bonus och inget som man kan förvänta sig.

    När den andre kommer hem så tar den över med barnen och så länge som denne har sysslor med barnen tex badar, läser, leker med dem så gör den andre hushållssysslor i lugn och ro.

    När barnen inte behöver en vuxen för de kanske är så stora att de kan titta lite ensamma på Bolibompa eller de är lagda - då hjälps båda åt med sysslorna tills de är klara.

    Så båda jobbar samtidigt - bortajobb eller hemmajobb med barnen, sen gör man sysslor samtidigt - fixar med barnen eller andra sysslor som handla, städa, tvätta. När båda är klara så är båda "lediga".


    Jag har tagit allt med barnen och städat osv alla småbarnsår. Han hjälpte inte till när jag var föräldraledig.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 09:58
    #14
    +1
    Anonym (Ja) skrev 2019-02-21 09:56:12 följande:

    Jag tycker självklart att det är ditt ansvar att laga hans mat, varför skulle du bara laga din egen?

    Sedan angående teet så tycker jag också att det är ditt ansvar, förstår dock ifall du någon dag är trött och t.ex sover, då tycker jag inte att han bara kan väcka dig för teet. Men är du vaken så ja, det är ditt ansvar.


    Jag lagar ju mat, men den duger inte eftersom han vill ha sin diet, varför ska jag behöva göra två rätter? Och varför är teet mitt ansvar?
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 10:01
    #18
    +1
    Anonym (Ss) skrev 2019-02-21 09:59:18 följande:

    Du är hemmafru. Jo, jag kan nog tycka då att du bör göra dessa saker utan att ifrågasätta. Tyvärr. Sen att han är en sådan mansgris som tar det ut till spetsen och inte ens kan koka sitt egna Tea. Ja, det är bara tragiskt.

    Men uppenbarligen ett val du medvetet gjort så ja, vill du ha ändring på saker så får du väl diskutera med din man om hur fördelningen ska vara. Och. Skaffa ett jobb!

    ?Gemensamt beslut så han kan inte vända det mot mig? skriver du. Vadå vända det mot dig? När ni tog det gemensamma beslutet var då uppgörelsen att du sitter på rumpan hemma, blir försörjd men ska beklaga dig på att göra hemsysslor? Förstår inte riktigt. Lovade han dig att du inte skulle behöva lyfta ett finger. Förstår mig inte på kvinnor som går i den fällan. Barnen går dessutom i skolan.

    Återigen, jo han kan fixa sitt egna tea. Beklagligt att han uppenbarligen utnyttjar ?ert val? att du är hemma till den extremen. :-/


    Jag klagar inte på städ, tvätt osv, jag sköter allt och allt är alltid rent och fint, det jag ifrågasätter är de saker som faller utanför det, som hans självvalda diet och kvällsteet som han borde lära sig själv.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 10:06
    #19
    Anonym (Ja) skrev 2019-02-21 10:00:05 följande:

    För att du är hemmafru, har inget ansvar utanför hemmet.

    Han försörjer dig och därför är det din uppgift.


    Min uppgift att koka hans te?

    Jag tar hand om allt med hem och barn, han behöver inte lyfta ett finger mer än han vill och han kan fokusera helt på sitt jobb, som råkar vara hans drömjobb och ingen uppoffring.

    Jag har försökt plugga några gånger, men har fått ge upp för att det inte fungerat, har bara blivit helt sönderstressad och blivit sjukskriven för det tre gånger. Han hjälper inte till mer för att jag gör något annat, det blir bara mitt ansvar som ökar.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 10:11
    #22
    Anonym (Ss) skrev 2019-02-21 10:07:46 följande:

    Ja och jag svarar ja på båda. Ditt ansvar. Precis som ditt ansvar att göra mat till dina barn. Du har 3 små och ett stort barn. Underlätta för dig o ät samma som han


    Jag kommer inte äta hans mat nej, aldrig. Om man bortser ifrån att jag tycker det mesta av det han äter inte är gott så är det rätter som är uträknade på grammet att de ska innehålla rätt av allt.
  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 21 Feb 10:11
    #23
    +1
    Anonym (Ja) skrev 2019-02-21 10:10:23 följande:

    Ja, din uppgift att göra sånt som han vill i hemmet.

    Förstår inte riktigt varför du frågar men ändå kritiserar när folk inte håller med dig.


    Nej, jag är inte hans hushållerska, jag är hans fru. Han bestämmer inte över mig.
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man