• Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 09:49
    4730 visningar
    337 svar
    -2 +2
    337
    4730

    Hemmafruns ansvar att serva sin man

    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 09:14:34 följande:

    Är det det tycker ni?

    Jag har varit hemmafru i många år, men börjar tröttna på min mans fasoner.

    Jag är självklart den som lagar maten, men han har sin egen diet eftersom han tränar, är även den mitt ansvar att fixa? Och när han vill ha te på kvällen (ingen tepåse, utan ett afrikanskt te i flera steg), ska jag snällt göra det varje gång eller kan jag kräva att han lär sig det själv?


    Du är ju anställd av din man s.a.s för att sköta allt som har med hem och barn att göra. Med det sagt har du ju lika stor rätt till fritid. DU ska ju inte jobba mer än 8 timmar om dagen du heller. Om du börjar jobba 8 på morgonen och tar en timmes lunch är du alltså ledig efter 18.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 09:51
    #8
    +1
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 09:32:54 följande:
    Jag har all rätt i världen att bestämma över mig själv. Att jag är hemma är dessutom ett gemensamt beslut och inget han kan vända emot mig.

    Vi har tre barn, men de går i skolan.
    Vad gör du på dagarna då? På den tiden det var vanligt med hemmafruar, 50-talet, hade inte husmödrarna tillgång till de moderna redskap som finns nu: moderna tvättmaskiner, diskmaskiner, torktumlare, matberedare, mikrovågsugn, mixer mm mm. Då tog allt vansinnigt mycket längre tid. Fritids fanns inte heller.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:23
    #34
    Anonym (X) skrev 2019-02-21 09:59:41 följande:
    Efter 17 menar du väl.
    Ja, skrev fel... Annars blir det övertid (såvida inte eventuella fikapauser dras från arbetstiden).
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:26
    #37
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 09:58:57 följande:
    Jag lagar ju mat, men den duger inte eftersom han vill ha sin diet, varför ska jag behöva göra två rätter? Och varför är teet mitt ansvar?
    Du ska göra två rättter eftersom du är anställd av din man som hemmafru. Han betalar din lön så att säga.

    Jag undrar fortfarande vad du gör på dina 8 timmar. Du har till skillnad från hemmafruarna på 50-talet (som ändå blev uttråkade) tillgång till en massa moderna hushållsredskap och du behöver varken mala köttfärsen själv eller plocka och ta ur kycklingen innan du lagar till den. Så vad gör du som tar sån tid? Barnen är ju  i skolan.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:28
    #39
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 10:11:53 följande:
    Nej, jag är inte hans hushållerska, jag är hans fru. Han bestämmer inte över mig.
    Som hemmafru är du ju faktiskt hushållerska.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:31
    #42
    +1
    Anonym (nej nej) skrev 2019-02-21 11:10:22 följande:

    Teet får han väl för sjutton göra själv? 

    Om den ena är hemma och den andra arbetar så visst, man gör olika saker, men inte när båda är hemma! Efter arbetstid + på helger osv, så är ni båda hemma och då kan ni verkligen göra saker hemma båda två. Det är väl rimligt att du sköter tvätt och städ, lagar mat när han arbetar. Det är ditt arbete och om du anpassar det efter hans arbetsider så innebär det att ni har X antal timmar hemma då ingen arbetar. De timmarna kan han inte sitta och rulla tummarna och tex glo på när du kokar te? 

    Jag skulle aldrig gå med på att ha det så. Problemet här är väl inte just teet men ett tydligt symtom på er relation, nämligen att han ser sig själv som "försörjaren" = viktigare än du. Du är "hushållerskan" som inte förväntas klaga eftersom den snälle försörjaren drar hem pengar. Balansen har blivit alladle satt ur spel och han tror han kan beordra dig till vad som helst "för du är ju hemma hela tiden". 

    Du är inte servitris på restaurang! Ni ska vara jämställda som människor, ha samma värde, förväntas älska varann, respektera varann, uppmuntra varann till att bli det bästa man kan bli - även om ni har olika ysslor om dagarna. Status räknas uppenbarligen bara i pengar i hans ögon. 


    Precis! TS ska inte jobba mer än en vanlig arbetsdag, dvs 8 timmar om dagen. Hon ska vara ledig på kvällar och helger och dessa tider är hemmet bådas ansvar.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:34
    #45
    Anonym (Jag) skrev 2019-02-21 11:29:59 följande:
    Anställd!? Herregud vilket larv.
    Ja det är du ju. Han försörjer ju dig. Du får dina pengar av honom. Då kan man se det som att du är anställd som hemmafru.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 21 Feb 11:35
    #46
    +2
    Fiona M skrev 2019-02-21 11:31:59 följande:

    Ni som tycker TS ska fixa allt, blandar ni ihop hemmafru med slav?
    Om inte, "men det är hennes jobb", vad tycker ni är en skälig lön för det jobbet? Har du det TS?


    Detta är en annan men viktig fråga. TS ska givetvis ha en del av mannens pensionspoäng t.ex. eller att han sparar åt henne.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 22 Feb 21:45
    +1
    Anonym (Icke) skrev 2019-02-22 15:50:14 följande:

    Å andra sidan är det oändligt mycket mer skjutsa-hämta-lämna och ställa upp på barnens fritidsaktiviteter idag än förr, när man hade lantbrukssysslor. På den tiden förväntades ungarna knata iväg till fotbollsplanen själva, om de hade lust att spela.

    De föräldrar som jag hör är mest stressade idag, är de som har flera barn som ska åka än hit, än dit. Är det inte scouter, miniorer och hockeyträning så är det barnkör, kompisövernattning och kalas på Leos lekland. Både eftermiddagar, kvällar och helger brukar vara uppbokade.

    Och förväntar man sig att hemmaföräldern ska rodda ihop större delen av alla sådana aktiviteter, får nog den yrkesarbetande föräldern vara beredd att koka sitt te själv. 

    Sen kan man ju inte riktigt påstå att en hemmaförälder får en heltidslön rent ekonomiskt heller. Det handlar väl mest om mat och husrum och lite fickpengar. Det brukar vara en enorm förlust sett till SGI och pensionspoäng. Så att de ska finnas tillgängliga för sin partner (!) 24/7 känns ju oerhört märkligt. i min värld. Det må väl räcka att de finns tillgängliga för barnen dygnet runt..?


    Man behöver inte skjutsa hit och dit. Det väljer man. Barn behöver inte aktiveras 24-7.
  • Anonym (Hmmmm­m.....­)
    Äldre 24 Feb 07:31
    Pope Joan II skrev 2019-02-23 10:10:54 följande:

    Varför ska han betala henne för sex? Det är kanske hon som ska betala honom för sex?


    Precis!
Svar på tråden Hemmafruns ansvar att serva sin man