• Äldre 26 Feb 22:20
    11463 visningar
    606 svar
    -3
    606
    11463

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    Is-terroristerna är ju svenska medborgare och vi får väl ta hand om vår egen skit. Varför skulle vi lasta över det på någon annan? Av dom 150 mördare som vi tagit tillbaka går samtliga fria på våra gator! usa har utbildat dessa idioter till mördarmaskiner och dom har blivit omplåstrade i israhell, nu uppmanar trump europa att ta emot dom med öppna armar tills dess att usa med israhell behöver dom i nästa invadering ;läs Iran. Varför va det ok att dom åkte o terroriserade Irak o Syrien men när dom nu återvänder blir det stora rubriker?

  • Äldre 26 Feb 22:34
    #43
    -1
    CarinaL26 skrev 2019-02-26 22:25:41 följande:

    Och vem har sagt att det var ok att de åkte till Irak/Syrien för att bedriva terror? Bortsett från andra IS sympatisörer?


    Vi tog ju emot dom eller hur? Sverige visste vilka dom var innan dom åkte , när dom var där och vilka dom var när dom återvände och ändå går dom på våra gator som att inget hänt. Hur tolkar du annars denna handfallenhet? Det är ok att mörda, terrorisera, lemlästa och våldta utanför europas gränser , men när dom är färdiga för tillfället så kan dom komma tillbaka utan rättslig påföljd. Aldrig ifrågasatt varför trump uppmanar europa att ta tillbaka sina ?frihetskämpar??
  • Äldre 27 Feb 08:59
    #67
    XL perspektiv skrev 2019-02-26 22:46:21 följande:

    Ja, vi tog emot dem. Det var säkert rätt då. Att vi gjorde rätt då är inte skäl att göra fel nu. Vi kan bättre. Hjälp de som förtjänar det istället.


    Vad jag menar är att vi tog emot dom vid gränsen MEDVETNA om att dom precis varit och stridit för is i Irak och Syrien. Det lever idag is-medlemmar i Sverige som har återvänt månader och år sedan. Ingen av dom har har fått något straff. Det har blivit stort NU eftersom dom idag sitter i flyktingläger.

    Hur menar du ?hjälp dom som förtjänar det istället??
  • Äldre 27 Feb 09:01
    #68
    -2
    RebeckaZ70 skrev 2019-02-26 22:49:08 följande:

    Då fick du ju iallafall till något rätt i ditt inlägg.

    Mitt land stavas Israel, bara så du vet i framtiden.


    Du har inget land min vän, en ockuperad otillåten stat som högst.
  • Äldre 27 Feb 09:07
    #69
    CarinaL26 skrev 2019-02-26 23:07:29 följande:

    Vi tog emot dem för att de vad människor på flykt. Att de väljer att ansluta sig till terrorgrupper är inte Sveriges fel utan ansvaret får de ta själva. Och just därför ska de inte tas tillbaka utan ta sitt ansvar på plats.


    Så är man flykting när man som svensk medborgare återvänder efter stridit för is? Nu får du förklara det..

    Om du inte är insatt i is förstår jag. Is är en terroristgrupp med medlemmar från alla möjliga länder. Även från Sverige. Många är födda här ,många är etniska svenskar, många har inget annat medborgarskap än svenskt. ?Vi? som du skriver , är just ?dom? också. Sverige är deras land med. Alla har inte kommit hit som flyktingar. Känner familjer som bott här länge och som kom hit för 20-30 år sedan vars barn gått med is. Barn som är födda här vill säga.
  • Äldre 27 Feb 09:12
    #70
    Pilsner skrev 2019-02-27 08:21:07 följande:

    Så du är både antisemit och IS-terroristkramare. Inget som förvånar iofs, antisemitismen är ju utbredd bland islamisterna.


    Man kan vara emot den ockuperade otillåtna staten utan att vara antisemit. Vad kallar du alla judar som är emot den staten? Sionism är en politisk rörelse och har inget med den judiska folkgruppen att göra. Lär dig skilja mellan dessa!
  • Äldre 27 Feb 11:30
    #83
    Flash Gordon skrev 2019-02-27 09:44:14 följande:

    Och du vill ha tillbaka dessa IS-terrorister som du alltså personligen känner till Sverige?


    Jag ville att Syrien med Iran och Ryssland skulle utrota dessa parasiter redan i Syrien när dom hade råttorna omringade. usa och israhell attackerade och bombade regimen och fredsstyrkorna med europas medgivande. Så nu står vi här- vi vill inte ha dom här MEN är jävligt snabba på att skrika krigsbrott när Syrien vill bli av med dom. Jävligt snabba på att kalla rebellerna för fredshjältar och bistå med vapen , så civiliserat av oss inte sant?!

    Så varsågoda- som man bäddar får man ligga- kallas politik med ett finare ord!

    Sverige har inte så mycket att säga till om-usa hotat Europa med just dessa is-medlemmar. Vi kommer få ta tillbaka vår skit oavsett vad du, jag eller någon annan tycker om det. Dom kommer promenera på våra gator som om inget hänt. När usa vill få sin politik igenom i något och det landet sätter sig emot- då kommer det inträffa något , en bomb, en skjutning , och is kommer ta på sig detta.
  • Äldre 27 Feb 11:33
    #84
    Flash Gordon skrev 2019-02-27 09:44:14 följande:

    Och du vill ha tillbaka dessa IS-terrorister som du alltså personligen känner till Sverige?


    Jag vet vilka dom är, däremot vill barnen inte ha kontakt med sina familjer vilka dom anser inte är ?riktiga muslimer?.
  • Äldre 27 Feb 11:37
    #85
    -3
    EnAnonumius skrev 2019-02-27 10:34:01 följande:

    Kan du bevisa detta att det är en ockuperad otillåten stat?


    Tänker inte använda tråden till att diskutera israhell
  • Äldre 1 Mar 16:11
    +1
    Flash Gordon skrev 2019-02-28 08:22:35 följande:

    Jag frågade inte om USA och Israel.

    Jag frågade om DU vill ha tillbaka dessa terrorister som du dessutom alltså känner personligen.

    Tycker du att de är värda att få komma till Sverige? 

    Du som känner några av dessa terrorister personligen, tror du att de verkligen har ångrat sig?

    Tror du att de bara låtsas ha ångrat sig?

    Tror du att de kan utgöra en fara om de lever fritt i Sverige?


    Jag svarade på din fråga. Att du inte ville höra det jag svarade är inte mitt problem. Om du inte vill höra mitt svar, så fråga då inte.

    JAG känner inte dessa terrorister personligen, så sluta fördumma dig själv, är du inte läskunnig kanske ett diskussionsforum är din grej.

    Värda att komma tillbaka? Är det ett privilegium att som svensk få återvända till sitt land? Du har jävligt höga tankar om dig själv och Sverige. Har du en aning om att just SVERIGE skickade vapen till daesh och bistår saudi (du vet landet som rensar Jemen just nu) med vapen? Att just SVERIGE köpte oljan som pumpades ut gratis från Irak när det olagligt invaderades? Tror du vi är oskyldiga i detta?? Kliv ner från dina höga hästar och vakna upp istället!

    Dessa parasiter har svenskt medborgarskap och är i lagens mening svenskar. Deras namn, hudfärg eller hur länge de bott här saknar betydelse! Förstår du? Dom är lika mycket svenskar som du är! Och precis som du inte kan få ditt medborgarskap rivet, kan dessa inte få det heller.

    Jag skulle se att Sverige tillsammans med Europa har ett SAMARBETE med Syrien och Irak och går ner på deras blodstänkta knän och ber dom ta hand om VÅRAN skit. Att dom får sitt straff utdelat DÄR! Men det kommer aldrig hända.
  • Äldre 1 Mar 16:15
    -1 +1
    K Kalle skrev 2019-03-01 13:29:49 följande:

    Tja, oavsett vad man kallar det är det muslimskt judehat. Antisemitismen har växt enormt de senaste åren och det beror just på invandring från muslimska länder. I dessa länder finns samma typ av nidbilder och samma antijudiska barnböcker mm som fanns i nazismens Tyskland.


    Försöker igen...

    Man kan vara emot den ockuperade otillåtna staten utan att vara antisemit. Vad kallar du alla judar som är emot den staten? Sionism är en politisk rörelse och har inget med den judiska folkgruppen att göra. Lär dig skilja mellan dessa!

    Har du svårt för begreppen jude och sionist??
  • Äldre 4 Mar 13:19
    -1
    Flash Gordon skrev 2019-03-02 07:05:27 följande:

    Du säger att du personligen känner deras familjer. Ska jag tolka det som att du känner deras mammor, pappor, syskon, mostrar och kusiner men inte just de individer som åkt iväg?

    Om de är svenska medborgare eller inte har inget att göra med om de är värda att få komma till Sverige. De kan ju lika gärna dömas till livstidsfängelse i Irak och Syrien och sitta inlåsta där tills de dör. Det är en lösning jag föredrar.

    .

    Men vad vill du med dem?

    OK, vi säger att du inte känner just dessa individer så du kan inte ha en åsikt om du tror att de verkligen ångrar sig eller om de kommer att börja om igen när de kommer till Sverige.

    Men tycker du att de skall få komma hit överhuvudtaget?


    Du behöver inte tolka någonting, med tanke på att dina tolkningar är baserad på dina fördomar och blir då uppenbarligen väldigt fel.

    Det har ju allt med detta att göra. Hade dom inte varit svenskar så skulle vi inte behöva ta emot dom öht och vi skulle inte haft denna diskussion. Vidare fanns det ingen lagstiftning mot terrormedverkan tidigare så söker sig dessa individer till en ambassad i Turkiet eller israhell (det skulle inte vara första gången dom vandrar fritt över gränserna) så kan vi inte mkt göra än att ta emot dom.

    Om dom ska dömas i Irak eller Syrien krävs det av sverige att samarbeta med regimerna där. Något som inte kommer ske då dom, liksom resten av europa och usa, ligger till grund för alla dom rebeller som härjat där under olika namn.

    Men oj, livstids fängelse tills dom dör. Så ociviliserat av dig... bättre då att dom mer ociviliserade muslimska barbarerna tar tag med hårdhandskarna va?! (Grov ironi) för den som inte fattar!

    Jag har redan skrivit vad jag tycker ska ske, du har bara ignorerat mitt svar.. inte första gången
  • Äldre 4 Mar 16:29
    Flash Gordon skrev 2019-03-04 13:48:47 följande:

    Du skriver såhär: "Känner familjer som bott här länge och som kom hit för 20-30 år sedan vars barn gått med is. "

    Du känner alltså personligen folk som gått med i terrorgruppen IS - om än snarare som barn till dina vänner än som dina egna bästa kompisar.

    Det tycker jag är intressant för jag har aldrig träffat någon som säger sig känna dessa individer och då frågar jag om DU tror att de skulle utgöra ett hot mot Sverige om de kom hit.

    Det är helt OK om du inte vill svara på det men jag var genuint nyfiken på vad du tror.

    Och jag kan inte se att du svarat på frågan om du VILL ta emot dem. Däremot ser jag att du har skrivit att vi är "tvungna vare sig vi vill eller inte". Skillnad det och jag undrade över din personliga inställning till saken.Vi behöver inte ta emot dem vare sig de är svenska medborgare eller inte. De kan faktiskt sitta i fängelse i de länder där de begått sina brott mot mänskligheten.

    Kommer en svensk medborgare till den svenska gränsen kan vi inte neka denne inträde i landet, men vi behöver inte hämta hem svenska medborgare som sitter i fängelse utomlands. Här kan Sverige jobba för att de döms i Syrien och Irak.Den där får du jättegärna förklara vad du menar med. Den flyger ovanför mitt huvud.

    Om JAG är ociviliserad ... vad ska i så fall det hela lämpas över på de ociviliserade muslimska barbarerna (dina ord) för? Jag får verkligen inte ihop den meningen.

    Inte för att jag tycker att livstids fängelse är ociviliserat jämfört med vad IS-terroristerna har gjort mot andra ...

    Skulle du motsätta dig att de dömdes i domstolar i Mosul och Raqqa?


    Igen.. jag känner personligen inte personerna som gått med daesh. Vi tar det enkelt... du känner en person, som du känt i några år- betyder det att du personligen känner personens barn, svärmor, farbror och kusins fru?? Och du behöver inte initiera att jag undviker frågan-jag undviker att TRO en väldigt massa saker om personer jag inte känner helt enkelt. Hur dom är, tänker eller tror vet jag inte. Det är nog skillnaden mellan mig o dig. Jag baserar mina svar på FAKTA istället för dina TOLKNINGAR, FANTASIER eller VANFÖRESTÄLLNINGAR baserade på dina FÖRDOMAR.

    Igen.. jag har redan svarat på vad jag tycker vi ska göra med dessa svenska medborgare. Har du svårt att scrolla upp och läsa till dig svaret?

    Jag har aldrig påstått att vi skulle hämta hem fängslade fångar! Var har jag skrivit det? Jag skrev att dom kan enkelt gå över gränsen till turkiet och israhell.. det har dom gjort tidigare. När dom väl når ambassaderna är dom på svensk mark. Du kan inte neka dom då. Förstår du? Kurderna med hjälp av usa såklart, släppte precis tusentals syriska fångar som satt i läger eftersom dom var ?våra syriska bröder?... och en av de kurdiska ledarna sa att dom inte kan hålla dessa läger hur länge som helst och värnade för deras hemländer att ta emot sina medborgare.

    Ja många som är så kritiska till hur muslimer anpassar sina lagar i de muslimska länderna och anser att civiliserade länder inte befattar sig med dödsstraff eller livstidsstraff som faktiskt betyder just livstid och inte 10-15 åt , och att allt annat är barbariskt i samma andetag tycker att dessa lagar passar utmärkt när dom anser att det behövs. Du är en av dom som ständigt kritiserar just muslimer så tyckte att det hela var väldigt roande bara. Jag menar, antingen är man för lagarna i sig , och som isåfall skulle gälla alla, eller så är det dubbelmoral att tycka att det är ok sålänge något annat land tar itu med det.

    Jag har skrivit det redan men tar om det, jag tycker sverige med övriga europa skulle be Syrien och Irak på sina blodstänkta knän om att dessa daesh-parasiter skulle få en rättegång och ett straff utdelat i just dom länderna. INTE för sveriges skull, utan för alla dom familjer i Syrien och Irak som drabbats.
  • Äldre 3 Apr 16:37
    -1 +1
    Feminina skrev 2019-04-03 13:55:59 följande:

    Synd för detta kanske hade kunnat vara en bra lösning på problemet,

    www.skd.se/2014/07/06/lat-isis-fa-sitt-kalifat/


    Ja men eller hur, invadera ett land och rensa ut befolkningen där och kalla det Kalifat isis. Låter ju som ett nytt israhell! Blir det motstånd är det ju bara att skjuta dom och hävda nödvärn...

    Tycker dock platsen är illa vald, varför inte satsa på en plats i usa, england eller frankrike istället.
  • Äldre 3 Apr 22:25
    Feminina skrev 2019-04-03 17:34:53 följande:

    Det är inget som säger att det måste vara just där. Kan lika gärna vara på någon öde ö, så långt bort från övrig befolkning som det bara går. 

    Tror knappast de vill bo så nära alla "otrogna" demokratiska länder, så det är nog ingen lösning. Tycker snarare att Saudiarabien i så fall kan dela med sig. De delar åtminstone liknande värderingar.


    Nja , skribenten tyckte just att det skulle vara där, och buntade ihop alla sunnimuslimer till just terrorister eller terroristsympatisörer och att det på något sätt skulle berättiga en stat i länder som inte gjort annat än att kriga mot dessa isis-grupperingar. Tyckte just att kalifatet kunde flyttas till usa, england eller frankrike eftersom dom krigat sida vid sida med dessa parasiter och bidragit till både utbildning, vapen och ekonomiskt. Saudiarabien är bara deras nickedocka.

    Precis lika mycket som europeiska sionister delar det palestinska och de syriska folkets värderingar , delar väl isis det västländska värderingarna.
Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?