Inlägg från: KlunsSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlunsSmurfen

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    Tintin i Amerika skrev 2019-02-25 22:11:41 följande:

    Tar man också medborgarskap från en etnisk svensk om denna begår liknande brott?
    Som tex nynazister som tränar i Ukraina för att mörda, Peter Mangs m.fl.
    Eller tar man medborgarskap bara från folk som ser annorlunda ut? 

    Detta är rasism på högnivå!
    Man gör skillnad på vem som har begått vissa brott och dömer olika.
    Snacka om att vinna väljare för politiska partier. 

    Däremot ser jag gärna att införa dödsstraff för en del brott oavsett hur man ser ut.
    Terrorbrott, rasbrott m.m. är vidriga handlingar. 


    Att dra in medborgarskapet skulle vara möjligt i praktiken om någon har dubbelt medborgarskap och jag tycker att det är helt ok att dra in medborgarskapet för vissa. Om en norsk med norskt & svenskt medborgarskap krigar för IS, utför andra terroristdåd eller stödjer terroristgrupper så tycker jag att det ska vara möjligt att dra in det Svenska (det senare) medborgarskapet.
    Det kulle vara teoretiskt omöjligt att dra in medborgarskapet för en etnisk svensk, speciellt om h*n bara har ett medborgarskap.

    - Dumma IS terrorister
    -- Men nazisterna då?
    hmmm. Det är inte ok att vara IS terrorist bara för att det finns nynazister.

    Vi har haft en massinvandring med personer som flytt från den ideologi/religion som dessa personer stödjer men du tycker att det är rasistiskt att dra in deras svenska (andra) medborgarskap? Är du medveten om att de som terroriserar muslimer mest i Sverige är andra muslimer? Det hade varit intressant att veta vad flyktingar tycker om de "svenskar" som åkt iväg för att stödja religionskriget som de flytt från, vad tycker de som sett sina familjemedlemmar/släktingar bli mördade.

    "Däremot ser jag gärna att införa dödsstraff för en del brott oavsett hur man ser ut"
    Du är alltså för att vi ska hjälpa dessa IS terrorister hit så vi kan döma dem till dödsstraff men att dra in medborgarskapet är rasistiskt?

    "Terrorbrott, rasbrott m.m. är vidriga handlingar"
    Men det är rasism på högnivå att vilja dra in medborgarskapet för de som begått vidriga handlingar?

    Medborgarskap för IS-återvändare kan vara omöjliga att dra tillbaka - expressen
    www.expressen.se/nyheter/kan-vara-omojligt-att-hava-medborgarskapen/
  • KlunsSmurfen
    Tintin i Amerika skrev 2019-02-25 22:24:47 följande:
    Du är helt ute och cyklar!
    Skriver du Om IS invandrare? Ser du hur du ser på folk som ser annorlunda ut?
    I rubriken står det svenska medborgare. Du gör de till invandrare!!!
    Glöm inte att många som deltagit med IS är födda här.
    Är alla invandrare för dig som inte är vita och etniska svenskar? 
    Frågan är "Ska Sverige ta hem IS-terroristerna som är svenska medborgare?"
    Tycker du att Sverige hjälpa nynazister som tränar i Ukraina för att mörda om de hamnar i ett Ukrainskt fängelse eller ska vi skita i dem?
  • KlunsSmurfen
    FDFMGA skrev 2019-02-25 16:05:36 följande:

    Självklart!

    Någon slags anständighetens gräns måste det väl ändå finnas för hur mycket av våra problem vi kan lämpa över på kurderna.

    Inte nog med att det är kurderna som fått ta striden mot IS, nu vill somliga att de även ska ta hand om europeiska medborgare som mördat för IS.

    Det rimliga vore en gemensam plan från europeiska länder som innebar att IS-terrorister döms enligt någon nutida variant av Nürnbergrättegångarna.


    Det måste också finnas någon slags anständighetens gräns för hur man kan bete sig och fortfarande vara välkommen tillbaka till Sverige.
    Jag tycker att man har gått över en gräns om man stödjer terrorism.
  • KlunsSmurfen
    FDFMGA skrev 2019-02-27 10:28:19 följande:
    Javisst.

    Och jag tycker att man ska ta hand om sin egen skit, inte lämpa över ansvaret för saneringen på andra. I synnerhet inte på kurderna, alltså de som redan har tvingats strida mot terroristerna.
    Det du kallar för "våra problem" & "egen skit" är islam, vi var inte så bra att ta hand om det när det blev "våra problem" varför skulle det bli bättre nu?
    Det finns bara en enda anledning till att de vill tillbaka till Sverige, de får det bättre här.
  • KlunsSmurfen
    EnAnonumius skrev 2019-02-27 11:10:57 följande:
    Du missar den stora och lilla bilden med barnen lär det syns ju direkt tydligt. Du tillskriver ju baren vuxna egenskaper i detta inlägget, som om att barn kan hantera konsekvens tänk, se "det större perspektivet",  och är fulklt utvecklade i hjärnan som vi vuxna är. Barn är inte vuxna.  Inte ens barn i 6-7 års ålder (som du tiog upp där) är vuxna. De är fortfarande barn, och är inte färdigutvecklade.

    Barn tar efter de vuxna, i from av "monkey see monkey do". Om barnen ser dagligen att man skall mörda andra och det är något bra att göra, så tar de efter det beteendet och gör likadant.

    Det finns flera (vettiga) anledningar till att man skäller på många kvinnor som stannar kvar i missförhållande och kommer med motfrågan; "vill du verkligen att ditt barn skall lära sig att det är okey att slå kvinnor". 

    Tar man bort barnet från den infekterade miljön, oavsett om det är från ett misshandelsförhållande, eller att växa upp i den miljön som det har i IS, så kan man forma om barnet, och lära det att det inte är okey att göra detta. 

    Då jag har en son han är vuxen och arbetar med barn, då han är förskolepedagog.
    Så jag kan ju ta och svara på den frågan bara rent hypotetiskt baserat på dagsläget, och mina egna kunskaper på barn.
    Ja jag skulle kunna tänka mig att ha sådan barn i samma klass som mitt barn, bara för att jag vet hur ungar funkar i praktiken.  Dock så skulle de behöva gå i terapi först.  Dock så skulle de behöva vara bland vanliga barn (kankse med lite extra övervakning) så de lär sig att vara vanliga barn med allt vad det innebär.
    Du har en poäng men hur tar vi deras barn på ett demokratiskt och lagligt sätt?
    Några av dessa IS krigare har ju "bara" jobbat med sjukvård (enligt dem själva)
  • KlunsSmurfen
    EnAnonumius skrev 2019-02-27 18:53:32 följande:
    Det var något jag satt och funderade på själv när jag skrev det inlägget..
    Och du jag har inte kommit på "hur" ännu. Jag är öppen för förslag på hur det skall kunna lösas. För jag själv önskar att jag hade den lösningen, för barnens skull.
    Får fundera vidare...
    Kommer inte på något jag heller men jag ju inte alla lagar och paragrafer.
    När folk begår tjänstefel är det ofta ingens fel men i en sån här fråga tror jag att många skulle bli förbannade om det skulle göras på rätt sätt.
  • KlunsSmurfen
    Kawthar skrev 2019-03-01 16:11:54 följande:
    Jag svarade på din fråga. Att du inte ville höra det jag svarade är inte mitt problem. Om du inte vill höra mitt svar, så fråga då inte.

    JAG känner inte dessa terrorister personligen, så sluta fördumma dig själv, är du inte läskunnig kanske ett diskussionsforum är din grej.

    Värda att komma tillbaka? Är det ett privilegium att som svensk få återvända till sitt land? Du har jävligt höga tankar om dig själv och Sverige. Har du en aning om att just SVERIGE skickade vapen till daesh och bistår saudi (du vet landet som rensar Jemen just nu) med vapen? Att just SVERIGE köpte oljan som pumpades ut gratis från Irak när det olagligt invaderades? Tror du vi är oskyldiga i detta?? Kliv ner från dina höga hästar och vakna upp istället!

    Dessa parasiter har svenskt medborgarskap och är i lagens mening svenskar. Deras namn, hudfärg eller hur länge de bott här saknar betydelse! Förstår du? Dom är lika mycket svenskar som du är! Och precis som du inte kan få ditt medborgarskap rivet, kan dessa inte få det heller.

    Jag skulle se att Sverige tillsammans med Europa har ett SAMARBETE med Syrien och Irak och går ner på deras blodstänkta knän och ber dom ta hand om VÅRAN skit. Att dom får sitt straff utdelat DÄR! Men det kommer aldrig hända.
    "Är det ett privilegium att som svensk få återvända till sitt land?"
    Är man invandrare, det svenska medborgarskapet är det sekundära och man åker iväg för att stödja terrorister så ska man känna sig förbannat privilegierad om man får sätta sin fot innanför svenska gränsen igen.

    Är man en IS terrorist och får hjälp av Sverige att komma tillbaka till Sverige ska man vara förbannat tacksam men det tvivlar jag på att dessa personer är, de tycker synd om sej själva för att de förlorade striden och sitter i skiten. De drar en snyfthistoria för att man ska tycka synd om dem.

    När IS terrorister är våran skit har något gått väldigt snett.
  • KlunsSmurfen
    Mandel skrev 2019-03-02 08:16:25 följande:

    Någonstans måste vi väl rannsaka våra egna politiker som vi har valt.

    Hur har det kunnat ske att människor som är födda i Sverige getts möjligheten att hjärntvättas så grovt att de väljer att åka till ett land de inte är medborgare i och strida och döda oskyldiga människor för en religions skull som är i minoritet i deras hemland (Sverige)?

    Varför har inte samhället ingripit i denna hjärntvätt?


    För att det kan uppfattas som rasistiskt?
  • KlunsSmurfen
    Feminina skrev 2019-03-08 10:17:15 följande:
    Det finns inget straff som är hårt nog för det de orsakat alla offer! 

    Det övergår mitt förstånd hur någon kan tycka synd om eller vilja hjälpa folk, som varit deltagare i barbariska massmord och våldtäkter på små barn.

    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1260370

    Jag tror inte svenskar är kapabla att ta in att någon kan behandla andra människor på det sätt som beskrivs. Att det inte handlar om en ny Kill Bill film från Quentin Tarantino, utan faktiskt sker i verkligheten.

    Kanske är det en av orsakerna till den naiva inställningen mot IS.
    Jag tror att det är något annat som ligger bakom.
    Jag tror inte att det är så att folk inte förstår men det är lätt att dalta med förövarna så att man kan verka mer human och förstående...när man inte bryr sig om offren. Om man glidit på en räkmacka med trygghet hela livet är det nog lätt att bli naiv "det drabbar inte mej" och istället för att lära sig något om islam och vilka konsekvenser det kan bli av religionen börjar man godhetssignalera och hävda att islam är den fredliga religionen.

    0:47-1:20 klockrent




  • KlunsSmurfen
    K Kalle skrev 2019-03-08 13:31:00 följande:
    Det är inte bara folket som är mesiga. Även makthavarna är supermesar!
    och fegheten maskeras bakom någon slags falsk moral
  • KlunsSmurfen
    Miina97 skrev 2019-03-29 11:24:32 följande:

    Dom borde som svenska medborgare dömas här, alla har inte aktivt stridit utan många reste ner som hemmafruar och sjukvårdspersonal osv. Barnen har ju heller inte begått något brott. Sverige borde ta bättre ansvar över sina egna medborgare. Ställs dom inför domstol så kan det avgöras där hur Ida dom faktiskt begått brott eller inte.


    det säger alla
  • KlunsSmurfen
    Miina97 skrev 2019-03-29 11:24:32 följande:

    Dom borde som svenska medborgare dömas här, alla har inte aktivt stridit utan många reste ner som hemmafruar och sjukvårdspersonal osv. Barnen har ju heller inte begått något brott. Sverige borde ta bättre ansvar över sina egna medborgare. Ställs dom inför domstol så kan det avgöras där hur Ida dom faktiskt begått brott eller inte.


    KlunsSmurfen skrev 2019-03-29 12:33:34 följande:
    det säger alla

    Miina97 skrev 2019-03-29 13:13:33 följande:
    Har du insiderinfo som Säpo inte känner till om borde du kontakta dom istället för att yttra dig på forum, just sayin?
    Är det terroristernas mindre trovärdiga snyfthistorier du använder som källa eller har du någon riktig insiderinfo?
  • KlunsSmurfen

    Miina97 skrev 2019-03-29 17:38:41 följande:
    Du hade alltså ingen källa? Tänkte det. Sitt ner.
    KlunsSmurfen skrev 2019-03-29 15:14:56 följande:

    Är det terroristernas mindre trovärdiga snyfthistorier du använder som källa eller har du någon riktig insiderinfo?
    When two parties are in a discussion and one makes a claim that the other disputes, the one who makes the claim typically has a burden of proof to justify or substantiate that claim especially when it challenges a perceived status quo
    en.wikipedia.org/wiki/Burden_of_proof_(philosophy)
    Miina97 skrev 2019-03-29 11:24:32 följande:

    Dom borde som svenska medborgare dömas här, alla har inte aktivt stridit utan många reste ner som hemmafruar och sjukvårdspersonal osv. Barnen har ju heller inte begått något brott. Sverige borde ta bättre ansvar över sina egna medborgare. Ställs dom inför domstol så kan det avgöras där hur Ida dom faktiskt begått brott eller inte.


     

  • KlunsSmurfen
    Miina97 skrev 2019-03-30 08:53:45 följande:
    Feminina skrev 2019-03-29 18:13:56 följande:

    Jag menar att de helt självmant ville leva i ett kalifat med stränga sharia-lagar, så varför inte gå de tillmötes och låta de få dömas efter de lagar de ser upp till? De ogillar ju demokrati och rättssäkerhet, så de borde bli nöjda.

    www.svt.se/nyheter/utrikes/jihadistiska-isis-utropar-kalifat


    Vilka lagar syftar du på exakt? Vilka sharialagar ser Is upp till?

    Om dom nu följer deras sharialagar du skriver om, hur ska dom då straffas efter just dessa lagar? Dina inlägg är så otydliga
    Du började ganska starkt med Du vet inte vad du snackar om, förklarar för andra hur saker funkar och svamlar om rättigheter men med facit i hand vet du själv inte snackar om och nu frågar du vilka sharialagar is ser upp till?

    Kan du komma på någon anledning till varför man ska se dej som en seriös person som försöker ha en seriös diskussion?
  • KlunsSmurfen
    Miina97 skrev 2019-04-01 08:55:31 följande:
    Ingen säger att dom är resebyråer heller. Däremot har man som svensk medborgare rättigheter även när man befinner sig utanför gränsen. Sverige vill inte ta sitt ansvar helt enkelt som Norge eller Frankrike gör.
    Svar på fråga 2018/19:359 av Markus Wiechel (SD) Konsulär hjälp till IS-terrorister

    Markus Wiechel har frågat mig om svenska myndigheter kommer att bistå svenska medborgare som anslutit till IS om de exempelvis lyckas ta sig till ett svenskt konsulat, en svensk ambassad eller på annat sätt tagit sig ifrån konfliktzonen och sedan kommit i kontakt med svenska myndigheter.

    Jag återupprepar regeringens grundinställning, d.v.s. att den som begått terroristbrott eller krigsförbrytelser ska dömas för sina brott, antingen i det land där brotten begåtts, eller här i Sverige vid en koppling hit, eller i något annat land. Svenska domstolar har en långtgående behörighet att döma för brott kopplade till terrorism och krigsförbrytelser, oavsett om brottet begåtts i Sverige eller utomlands.

    Det har länge varit en prioriterad fråga för Sverige att få till stånd ansvarsutkrävande och lagföring för de allvarliga brott mot folkrätten, inklusive internationell humanitär rätt och mänskliga rättigheter, som begåtts inom ramen för den väpnade konflikten i Syrien. Regeringen ser nu över vilka möjligheter som finns för att instifta en internationell tribunal eller mekanism.

    Allmänt kan konstateras att svenska utlandsmyndigheter kan bistå med konsulärt stöd - till exempel utfärdande av pass - under de förutsättningarna som finns enligt gällande lagstiftning och regelverk. En bedömning av vilket konsulärt stöd som eventuellt kan och bör lämnas får liksom alltid göras i varje enskilt fall. Där så är påkallat kan kontakt etableras även med andra myndigheter.

    En central aspekt i förhållande till Syrien och Irak är Utrikesdepartementets avrådan. Med anledning av säkerhetsläget i Syrien avråder Utrikesdepartementet sedan 2011 från alla resor dit, vilket innebär den högsta graden av avrådan. När det gäller Irak avråder vi från resor till flera provinser. En avrådan ska ses som en tydlig signal om ett allvarligt säkerhetsläge och att man noga ska tänka över sitt beslut att resa.

    Den enskilde har utan tvekan ett långtgående eget ansvar och jag vill liksom tidigare vara tydlig med att svenskar som trots avrådan rest till Syrien och Irak inte kan räkna med någon konsulär hjälp av svensk utlandsmyndighet.

    Skulle någon svensk medborgare ta sig till en svensk utlandsmyndighet tillämpas svensk lagstiftning v g förutsättningarna att ge stöd i det enskilda fallet.

    Stockholm den 20 mars 2019

    Margot Wallström

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svar-pa-skriftlig-fraga/konsular-hjalp-till-is-terrorister_H61235
Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?