• Äldre 27 Feb 12:11
    11349 visningar
    606 svar
    -1
    606
    11349

    Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?

    Vilka dåliga alternativ. Vi har föreningsfrihet och man kan inte dra tillbaka medborgarskap för folk som haft det i en massa år. Att vi är skyldiga att släppa in dom är en sak men HJÄLPA dom fattar jag inte varför du har i samma alternativ.

    Dom får ta sig tillbaka på egen risk, om dom kan. Om dom dör på vägen eller är tillfångatagna är deras problem.

    Sen måste vi börja förbjuda samröre med terroristorganisationer som IS och NMR. Därefter är det förbjudet att vara medlem i IS.

    Jag tycker att dom kan ruttna i Syrien och hoppas att dom tillfångatas och skjuts på plats allihop men man kan inte bara gå emot sina egna lagar hursomhelst!

  • Äldre 27 Feb 12:21
    #89
    +2

    Såhär; Släpp in dom om dom lyckas ta sig hit på egen risk. Ta ifrån alla barnen med LVU. Ge dom inga socialbidrag eller någon hjälp från samhället. Sätt span på varenda en. Trakassera dom med spionerande poliser som gör husrannsakan närsomhelst och avlyssna deras telefoner.

    Utred vilka som begått krigsbrott och ge dom livstids fängelse i isoleringscell med straffarbete.

    Förbjud medlemskap i terrororganisationer, arrestera sen alla som besöker de radikaliserade moskéerna. Utvisa alla som inte är svenska medborgare men ens umgås med is-terrorister.

  • Äldre 27 Feb 12:30
    #91
    +1

    Bra idé med internationellt fängelse! EU kan samfinansiera det, ingen behöver ta hem dom.


    FDFMGA skrev 2019-02-27 12:28:26 följande:

    Ja, jag ser det som vår egen skit i och med att det handlar om svenska medborgare.

    Det kanske inte finns något som är optimalt i en sån här situation, men det minst dåliga förutom att döma dem här hemma vore nog rättegångar och straff som samordnades av de europeiska länderna eller EU.

    Dessutom - börjar man behandla barbarer barbariskt så bör man nog fråga sig vad i deras barbari som det är man finner särskilt tilltalande.

    Fast ett internationell fängelse för IS-terroristerna skulle inte vara helt fel - vill man göra en liten eftergift till en barbarisk syn på barbarer kan man ju kalla fängelset för Kalifatet och servera ärtsoppa med fläsk på torsdagarna.


Svar på tråden Ska Sverige ta hen IS-terroristerna som är svenska medborgare?