• Äldre 6 Mar 09:26
    111 visningar
    1 svar
    1
    111

    Plötslig acne & preventivmedel

    Halloj!
    Jag är en 21 årig tjej som för ca 10 månader sen så började jag få massa porrmaskar på kinderna och knottrig hy (inkapslade porrmaskar) som ibland blev finnar och finnar på käken i mellanåt. Har tidigare haft fet hy och lite porrmaskar på näsan men inget allvarligt. Jag gick till en hudspecialist och fick lite krämer att använda, använde tidigare handtvål och nivea bodylotion i ansiktet i flera år och de funkade. Men iallafall så fick jag dessa produkter och det lugnade sig men min hy är inte som förut och mina kinder känns knottriga och är fyllda med porrmaskar samt att nära mens så får jag finnar i ansiket och på käken som ömmar samt extremt oljig hy i några dagar innan "breakoutet".

    Mår ganska dåligt över detta då det känns som jag gjort det jag kunnat med kosten och krämerna men det funkar inte helt. När det gäller preventivmedel så har jag haft i jaydess (3år) och problemen började efter 2 år på den. Vet inte om det har nått samband med spiralen. Har också haft lite svampinfektioner imellan åt under dessa 3 år och har lagt märke till att jag har lite mer fjun i ansiktet senaste tiden. Det vet jag inte om jag bara inte lagt märke till eller om det uppkommit nyligen.

    Nu är det så att jag har tagit ut spiralen eftersom att den gått ut och ska om ca 2 veckor sätta in en ny (eller byta preventivmedel) och känner mig så kluven. Vet inte vad mina hudproblem beror på.

    Någon som har tips på vad jag kan göra i denna situation eller liknande berättelser att dela med sig av?

  • Svar på tråden Plötslig acne & preventivmedel
  • Anonym (Ojdå)
    Äldre 6 Mar 10:21
    #1

    Preventivmedel rubbar hormonbalans och ämnesomsättning. Rekommenderar att du läser på om natural cycles/naturlig familjeplanering mm. Pearly p-dator är toppen.

    Sen är det så att allt du smörjer huden med går in i kroppen. Nivea är inte att rekommendera. Kolla alternativ i hälsokosten utan skadliga ämnen. Har du haft preventivmedel så länge så har du skapat obalans som kan leda till svamp. Du rubbar även balansen mellan zink och koppar. Kopparöverskott är vanligt. Ett zinktillskott skulle jag rekommendera samt b-vitaminer och omega 3. Zink är b.la bra för hud/hår och immunförsvaret.

    Som du säkert vet kan spiralen ge acne och det blir säkert bättre om du låter bli den. Är rätt många biverkningar om du läser.

    Men som sagt ett bra zinktillskott och andra vit/Min plus omega3 gör säkert art du får finare hud snabbare. Kolla med hälsokosten om en bra hudkräm och tvål/ ansiktsrengöring

Svar på tråden Plötslig acne & preventivmedel