• Akira Öken

    Svårt att få barn, hur berättar vi?

    Vi berättade för många omkring oss när vi började försöka 2015. Vi fick snabb hjälp och började med ivf efter ungefär ett år. För oss var det naturligt ett berätta för många, då de redan visste att vi försökte. När tiden gick och den ena behandlingen efter den andra avlöste varandra ångrade vi att vi släppt in så många. Det blev liksom lite för intimt när många återkomnande frågade hur det gick. Det var lite som att de stod i vårt sovrum. Så ett tips är att berätta för några utvalda nära och från början be dem att inte fråga utan säga att ni berättar om det finns något nytt att säga.

    Om och när du behöver berätta för kollegor beror lite på vad du har för arbete. Jag berättade för chefen när vi gjorde ivf-behandling 2. Mina två närmaste kollegor berättade jag för direkt, då vi är ett litet och tight team som är helt beroende av varandra i arbetet.


  • Akira Öken
    Efterlängtadsen2014 skrev 2019-03-06 21:12:23 följande:

    Tack för din erfarenhet av att berätta. 

    Hur gjorde du när du behövde vara borta vid IVF 1 utan att berätta för chef?

    Jobbar också i ett litet team men vi är inte så tighta än men väldigt beroende av varandra. 


    Vi planerar och lägger upp arbetet självständigt och träffar inte chefen varje dag. Vi har flextid och möjlighet att arbeta hemifrån. Så jag flexade och arbetade in tiderna för läkarbesöken. Vid äggplock informerade jag mina kollegor och sjukanmälde mig till chefen.
Svar på tråden Svårt att få barn, hur berättar vi?