• Anonym (Arg)

    Oense om namn...

    Jag och min man väntar vårat första barn, som visar sig vara en flicka. Jag har fastnat för namnet Novalie, men det vill verkligen inte min man att hon ska heta. Han vill att barnet ska heta Linnéa. Skitfult och tråkigt namn enligt mig. Vem har störst bestämmande rätt vad gäller barnets namn? Borde inte det vara mamman som har sista ordet i den frågan? För övrigt har jag och min man olika smak på namn. Mina favoriter är: Novalie (såklart), Wilda, Vanessa och Tiffany. Hans favoritnamn är utöver Linnéa; Maja, Julia och Vilma. Fula, tråkiga vanliga namn enligt mig. Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Oense om namn...
  • nernu
    Anonym (Arg) skrev 2019-03-13 10:46:18 följande:

    Varför skulle ?Linnéa? lyckas bättre än ?Tiffany? menar du?


    För att det låter som en strippa eller fiktiv karaktär typ tiffany persson. Och det spelar ingen roll vad du tycker för resten av sveriges befolkning kommer döma ut henne på förhand.
  • Anonym (varför?)
    Anonym (Hepp) skrev 2019-03-13 10:59:35 följande:

    TS namnförslag är öht inte unika. De är exempel på namn föräldrar ger sina barn i tron att de är unika och sedan visar det sig att det går 3 Novalie i samma klass.

    Vill du ha ett unikt namn TS skulle jag föreslå Berit eller Gunilla. Det är nog inga nyfödda som har de som tilltalsnamn.


    Hur du lyckas få "i tron om att man är unik" till att jag påstått att TS namnförslag ÄR unika begriper jag inte, men du får gärna förklara det för mig :)
  • fjanten
    Anonym (Arg) skrev 2019-03-13 11:00:14 följande:

    Av namn vi skulle kunna tänka oss båda men inte riktigt är mina favoritnamn är Hilda, Joline och Julie


    Särskilt Hilda är ju superfint! Inte många kommer döma henne eller er lika mycket med det som namn
  • Anonym (Hepp)
    Anonym (varför?) skrev 2019-03-13 11:08:11 följande:
    Hur du lyckas få "i tron om att man är unik" till att jag påstått att TS namnförslag ÄR unika begriper jag inte, men du får gärna förklara det för mig :)
    Det var inte meningen att jag skulle citera dig.
  • Anonym (nuk)

    Jag tycker det måste finnas en balans i namnet också. Beyonce Pettersson eller Rihanna Lindström låter inte riktigt klokt. 

    Jag skulle säga att inget av dina namnförslag passar ihop med *son-namn eller vanliga svenska efternamn. Sedan föredrar jag helt klart din killes namnförslag rent generellt också.

    Ta det från en som har ovanligt namn (både för- och efternamn) och som måste bokstavera namnet i tid och otid - det blir rätt tradigt i längden

  • Anonym (Ellie)

    Förlåt men dina förslag på namn är så extremt white trash.
    Jag skulle tycka att det är bättre att gå på ett klassiskt och enkelt namn, likt de din man föreslagit. Det är ju ett längre steg för honom att godkänna något av dina konstiga namn.

  • Anonym (namnlistor)

    Eller så skriver ni en varsin lista på säg 10 namn. sedan byter ni listor med varandra. nu ska ni ringa in 2-3 namn på den andres lista som ni kan tänka er. sen sätter ni de utvalda namnen på en gemensam lista! :) 

    Så gjorde jag och min man, vi har inte heller samma smak. Nu blev det ju inget av namnen som var på förslag alls. utan ngt jag slängde ur mig när förlossningen var över och jag hade barnet på bröstkorgen. då utbrast jag det är ju en *namn* och så blev det. 

  • Anonym (ingen)
    Nej ingen förälder har större bestämmande rätt än den andra. Men jag tycker nog du ska tänka ett varv till kring dina namn. Tänk på att det är barnet som ska leva med namnet och bära det. Och dina namn är svåra att stava till, svåra att uttala här i sverige speciellt för barn i liten ålder vilket kan leda till att barnet blir retat. Det enda av dina namn som jag tycker är vettigt är Vanessa. Annars håller jag med din mans namn. Enkla raka klassiska och vackra som fungerar i samhället utan att väcka negativa associationer eller liknande som Tiffany och white trash. 
  • GGN

    Trashigt eller tråkigt, det är inte lätt det där.

    Vänta tills hon är född.

    Och nej, du har inte mer att säga till om. Vad har du fått det ifrån??

  • Anonym (K)
    Anonym (Arg) skrev 2019-03-12 21:19:32 följande:

    Vad är det för fel på Novalie?


    Det är skitfult. Och trashigt, precis som de andra namnen.

    Du är inte akademiker va..?
Svar på tråden Oense om namn...