Inlägg från: Loppan84 |Visa alla inlägg
  • Loppan84

    Sömnproblem 6 månaders

    Nästan alla har upplevt liknande ;) låter väldigt normalt för en 6-månaders. Håll ut, det blir bättre. När det blir bättre varierar nog en del. Vi flyttade in vår på eget rum vid 7 månader, då blev det bättre och vi insåg hur mkt han vaknat på nätterna pga vi va där. Kan va vört att testa. Läggningarna blev dock inte lättare förrän runt 14-15 månader.

  • Loppan84
    Åttionio89 skrev 2019-03-13 20:02:45 följande:

    Skulle dock inte lägga in just denna bebisen i eget rum nu då hon ganska tydligt visar att hon tankar trygghet just nu.. Det är en fas som brukar vara vid denna åldern där dom blir väldigt mammiga eller pappiga beroende på vem det är som är hemma med barnet. Första året är verkligen upp o ner i hit o dit, så försök att bara hänga med barnet och trixa inte för mycket. Det blir lättare med tiden


    Men varför tror du det har någon som helstekt betydelse? Om en bebis vill ha mamma eller pappa när de vaknar säger de ifrån och då kommer man såklart med en gång oavsett om de är i annat rum eller samma rum. Med babycall hör man dem tom bättre på eget rum bara att de slipper höra oss och bli väckta. Så alltså - med eget rum menas att när/om de vaknar så är man självklart lika mycket närvarande som om de sov på vårt rum. Men att de förhoppningsvis vaknar mer sällan pga de inte blir väckta av föräldrarna. Eller menar du att barnen blir mer trygga om man väcker dom ibland?
  • Loppan84
    Åttionio89 skrev 2019-03-14 19:15:42 följande:

    Visst är det så att man går in om dom vaknar men kan också va så att bebisen kan somna om själv om denne ser föräldrarna brevid sig. Kan ju bara prata utifrån egen erfarenhet och jag la in min stora när hon va 7 månader i eget rum men det resulterade bara i fler uppvak och svårare läggningar. Men så behöver det ju naturligtvis inte bli för alla.


    Aha för oss har det alltid varit omvänt och barnet har oftast somnat om utan att börja gråta eller ?ropa? på oss om de vaknat till när de varit själva i rummet (drt gäller både vårt rum och eget rum, premissen är bara att de är själva och detta vet vi ju tack vare babycallen) medan om vi legat i rummet har han inte somnat om utan velat upp i vår säng (och i den åldern ts barn är betydde det snutting och att sova på mamma så mamma inte fick sova alls). Väldigt många i min mammagrupp och flera väninnor hade samma situation vid den åldern och både de och BVC tipsade om eget rum vilket verkligen funkade.
Svar på tråden Sömnproblem 6 månaders