• Anonym (Ledse­n)
    Äldre 13 Mar 07:45
    2239 visningar
    69 svar
    -1
    69
    2239

    Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.

    Hur ska man hantera sorgen över att ens partner inte vill ha fler barn? Vår dotter är ett år och jag vill så gärna ha minst ett till barn. Det tog många år och IVF-försök att få henne. Igår pratade vi om syskon. Min man orkar inte försöka igen, dessutom är han äldre än mig och vill inte vara en gammal pappa. Han tycker inte att han orkar... Jag respekterar såklart hans beslut. Men jag har gråtit så mycket inatt. Att aldrig få vara med om en graviditet igen. Att aldrig få uppleva det fantastiska med att få ett nytt liv att lära känna... att inte ens få försöka få ett till barn. Det gör så fruktansvärt ont. Känns nästan som när någon man älskar gått bort! Jag kommer inte kunna övertala honom. Så det törstar att leva med ett barn, eller att skilja mig och försöka få ett syskon på egen hand. Men det andra alternativet skulle innebär att jag splittrar min dotters familj och trygghet, för den själviska önskan att få ett till barn... Det känns inte rätt. Dessutom är jag 36, så jag kan inte vänta och fundera.

    Någon som ar varit i liknande situation? Blir sorgen lättare att hantera? Är rädd att jag ska bli bitter på min man för att han förnekar mig ett till barn (även fast hans vilja är lika viktig som min!).

  • Svar på tråden Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.
  • Anonym (Ledse­n) Trådstartaren
    Äldre 13 Mar 14:44
    #32

    Tack för alla svar och allt engagemang! Har läst och uppskattar alla svar men orkar inte svara varje inlägg. För förtydligande så anser jag inte att min man gör något fel. Han kan inte rå för hur han känner lika lite som jag kan... Att skiljas trots att vi (egentligen) är lyckliga tillsammans känns fel och egoistiskt, särskilt eftersom det drabbar vår dotter... Men om jag ska vara så här olycklig kanske jag måste göra det för att försöka få barn på egen hand. Men det blir också orättvist mot det nya barnet som inte får en pappa, medan första barnet har det.. :( Sen är det förstås ingen garanti att det blir ett barn till eftersom jag har haft svårt att bli gravid.

    Fan! Lutar åt att stanna kvar och på något sätt hantera den här jävla sorgen. Är det ens möjligt? :'(

Svar på tråden Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.