• Anonym (Ledsen)

    Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.

    Hur ska man hantera sorgen över att ens partner inte vill ha fler barn? Vår dotter är ett år och jag vill så gärna ha minst ett till barn. Det tog många år och IVF-försök att få henne. Igår pratade vi om syskon. Min man orkar inte försöka igen, dessutom är han äldre än mig och vill inte vara en gammal pappa. Han tycker inte att han orkar... Jag respekterar såklart hans beslut. Men jag har gråtit så mycket inatt. Att aldrig få vara med om en graviditet igen. Att aldrig få uppleva det fantastiska med att få ett nytt liv att lära känna... att inte ens få försöka få ett till barn. Det gör så fruktansvärt ont. Känns nästan som när någon man älskar gått bort! Jag kommer inte kunna övertala honom. Så det törstar att leva med ett barn, eller att skilja mig och försöka få ett syskon på egen hand. Men det andra alternativet skulle innebär att jag splittrar min dotters familj och trygghet, för den själviska önskan att få ett till barn... Det känns inte rätt. Dessutom är jag 36, så jag kan inte vänta och fundera.

    Någon som ar varit i liknande situation? Blir sorgen lättare att hantera? Är rädd att jag ska bli bitter på min man för att han förnekar mig ett till barn (även fast hans vilja är lika viktig som min!).

  • Svar på tråden Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.
  • Anonym (Pi)
    Anonym (J) skrev 2019-03-13 09:28:58 följande:

    Tycker ändå att det är sjukt egoistiskt.


    Är det egoistiskt att inte skaffa ett barn man inte vill ha?? Det är väl precis tvärtom! Tänk lite på barnet!

    Min kompis gav med sig. Han pallade inte tjatet från både henne och omgivningen. När andra barnet var ett halvår gammalt lämnade han henne. Han avskydde henne för det hon gjort. Men han förstår ju samtidigt att beslutet ändå var hans, att ge med sig. Men kärleken för henne dog, hon hade ju noll respekt för hans känslor. Han var bara en avelstjur för henne.
  • Anonym (Pi)
    Anonym (Ellie) skrev 2019-03-13 09:17:52 följande:

    Att det var bara för honom att ställa upp typ. Eller att jag som kvinna skulle fiffla lite med preventivmedlet för att "råka" bli gravid.


    Vilka äckliga människor. Umgås du fortfarande med dem??
  • Anonym (Svårt)

    Det känns som att det finns två scenarion som skulle kunna orsaka bitterhet. Det ena är att du stannar med din man men du kommer aldrig över att du inte får ett barn till för att undvika det kan du skilja dig och försöka på egen hand. Men du skriver att det tog flera år och du är redan 36. Så det finns ändå en ganska stor risk att det slutar med att du är frånskild med bara ett barn i slutändan. Så du måste väl fundera på om du är beredd att ta den risken. Att hamna i samma dilemma som nu fast helt ensam.

  • Anonym (.)

    Men barnet är ju bara ett år, ni har väl fullt upp med det livet? Ge det tid. Det kan ju vara barn tätt som också skrämmer. 

  • Anonym (Sammahär)

    Sitter i exakt samma sits själv som ts. Har inga tips men vet hur jobbigt detta dilemma är och tidspressen är sjukt stressande

  • Anonym (Ellie)
    Anonym (Pi) skrev 2019-03-13 10:04:05 följande:
    Vilka äckliga människor. Umgås du fortfarande med dem??
    Inte så mycket nej. 
  • Anonym (Livsval)
    Anonym (.) skrev 2019-03-13 11:28:52 följande:

    Men barnet är ju bara ett år, ni har väl fullt upp med det livet? Ge det tid. Det kan ju vara barn tätt som också skrämmer. 


    Kanske inte så lätt när man ser tiden rinna iväg... Hon är ju i ett skede där det är lite nu eller aldrig.
  • Anonym (..)
    Anonym (Kvinna) skrev 2019-03-13 09:03:05 följande:
    Fast jag tycker att det är samma sak och jag tycker inte att jag har större rätt att bestämma bara för att jag är kvinna. Jag vägrar nedvärdera min man på det sättet. 
    Jo, när det gäller att inte utsätta sig för skador och fara för livet, så har man rätt att neka att bli gravid. Han får gå ihop med ett homosexuellt par om han vill ha ett barn till. Du måste inte ställa upp med din kropp. 
  • Anonym (Samma för mig)

    Jag är i samma situation och livet är väldigt jobbigt pga det. Ber om ett mirakel typ.

  • Anonym (Glad att du har 1 barn och en man)

    Förstår att det är jobbigt. Be honom och du gå till en psykolog.

    Men var glad över att du har en man och 1 barn i alla fall

    Finns många som inte har något av det.

Svar på tråden Han vill inte ha fler barn :'( Går sönder.