• Äldre 13 Mar 17:15
    5012 visningar
    137 svar
    137
    5012

    Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!

    Åh. Än är det inte kört!

    Jag har inte genomgått IVF men jag har genomgått insemination med donerande spermier pga avsaknad av spermier (min man har inga spermier öht). Jag förstår att det är tufft men det är inte kört. Jag tvekade på om vi någonsin skulle få barn, även genom donation då allt kändes så mörkt. Jag hamnade i en svår depression efter vi fick beskedet att vi aldrig skulle få biologiska barn ihop. Nu, snart två år senare är jag gravid med vårt efterlängtade donatorbarn. Livet blev inte som planerat men jag hade aldrig bytt ut resan mot något i världen. Den har gjort mig så ödmjuk och tacksam inför livet.

    Jag vill verkligen med detta inlägg skänka hopp från en som var nere i botten. Det finns en väg till ert barn också. Ang symtom kan sådant variera jättemycket. Vid vårt första försök hade jag alla möjliga symtom sen den gången jag blev gravid hade jag mensvärk och ömma bröst (precis som innan mens).

    Stor kram till dig. Det kommer lösa sig, jag lovar! :)

  • Äldre 13 Mar 22:44
    #6
    Snöoväder skrev 2019-03-13 18:00:19 följande:

    Tack för svar!

    Nej vad jobbigt, kan inte ens tänka mig in i eran situation... men vad skönt att ni äntligen ska få erat efterlängtade barn <3

    Jo jag hoppas att vi någon dag kommer få ett barn, men när jag fick beskedet om att ingen klarade sig till frysning så kändes det som om det kommer bli en sån lång resa..

    Ibland vill man bara spola fram 10 år, så att jag kan få veta hur allt kommer gå, men slippa de jobbiga motgångarna.

    Men du har rätt, man blir ödmjuk och uppskattar allt så mycket mer runt omkring en


    Det är många som jag följde som fick samma besked som ni men hade guldläget ändå. När har ni testdag? Hur gamla är ni? Har ni fått någon förklaring till den manliga orsaken?
  • Äldre 19 Mar 11:33
    #24
    Snöoväder skrev 2019-03-19 06:11:22 följande:

    Vaknade upp med mensvärk idag, 14 dagar efter äp....

    Så nu vet jag vad som väntar, sån besvikelse.

    Tänk om man bara kunnat dra täcket över huvudet och få drömma att det ska gå vägen, istället för att gå på jobbet och låtsas vara så glad...


    Vill inte ge dig falska förhoppningar men jag hade stark mensvärk när jag blev gravid. Jag hoppas att så är fallet för dig med!
  • Äldre 23 Mar 12:39
    #59
    Snöoväder skrev 2019-03-23 07:04:58 följande:

    Så många negativa grav test jag tagit under de åren vi försökt, idag tog jag det första under ivf behandling och fick plus. Kan inte tro det, nu hoppas jag bara att allt går vägen!


    Jag förstod detta när du skrev om mensvärken och mensen som inte dök upp!! :) Var exakt samma för mig. Stort grattis!!!
  • Äldre 23 Mar 17:03
    #62
    Snöoväder skrev 2019-03-23 13:29:29 följande:

    Tack!

    Det känns så overkligt, fast än vågar man inte hoppas fullt ut..


    Förstår det men nu vet du ju att du kan bli gravid iaf (om du aldrig fått plus innan!) :)
  • Äldre 23 Mar 18:11
    #65
    Snöoväder skrev 2019-03-23 17:07:25 följande:

    Ja precis, äggen kan fastna och trivs i min livmoder :'-D Hehe


    Håller tummarna att allt går bra! <3
  • Äldre 27 Mar 01:48
    #85
    Anonym (fruktmüsli) skrev 2019-03-26 19:10:42 följande:

    Åh det hoppas jag med.. jag vågar inte glädjas för mycket ännu förrän jag sett ett litet hjärta picka på ul:et i v8. Jag har hittills mest känt stick och molvärk långt ned på ena sidan så är lite nojig för att det skulle vara ett utomkveds :-/ Är det någon som vet hur ett utomkveds känns så här tidigt i v5?


    Hade samma molvärk på ena sidan, visade sig vara en cysta bara. Åkte in akut pga jag trodde det var utomkveds. Bm sa att vid IVF är sannolikheten väldigt låg att det skulle vara utomkveds (även om jag vet att det finns ökad risk). Utomkveds gör förjävla ont, i de fall jag läst om tjejer som haft det.
Svar på tråden Genomgår försts IVF, dåliga besked, hopplöshet och längtan!