• Äldre 15 Mar 10:55
    700 visningar
    15 svar
    15
    700

    Var sover era barn när de inte sover i säng eller vagn?

    Jag lade grabbarna i hörnet av hörnsoffan. Sedan drog jag in vardagsrumsbordet in i hörnet så de inte skulle kunna ramla ner. Hörn och kanter skyddade jag med en amningskudde och några kuddar.

    Kommer inte ihåg om vi hade kvar ena spjälsängen i vardagsrummet vid den tiden. Men de låg tätt, tätt i den och sov också.

    När mina var 6 månader så var det april så jag var ute hela dagarna så min sofflösning var mest första sovvilan och sista sovvilan för dagen.

  • Äldre 15 Mar 14:44
    #13
    Woohooo skrev 2019-03-15 14:21:43 följande:

    Jag har också börjat ha honom i soffhörnet och lägga kuddar som barrikad. Det funkar bra men jag vågar inte riktigt lämna rummet, inte längre stunder iaf.

    Vad lyxigt med flera tupplurar på en dag! Sen min son var 3 månader så sover han en eller INGEN gång på dagen. Från att vi går upp till att vi nattar honom på kvällen går det 12-14 timmar. Och då sover han en gång, i perioder inget alls, men nu brukar han sova 30-60 min en gång. I ovanliga fall sover han lite längre, men det är som mest en gång i veckan.


    Oj vad det är olika. De sov nästan dygnet runt första halvåret. Men vid 8 månader så var det två ggr på fm och två -tre gånger på em
  • Äldre 15 Mar 16:33
    #15
    Woohooo skrev 2019-03-15 15:35:08 följande:

    Oj! Hur länge sov de per gång? När gick ni upp och när sov de för natten? Och hur mycket vaknade de på natten?

    Min son sover ca 12 timmar på natten, antingen i ett svep eller med ett uppvak och mat någonstans i mitten. Annars vaknar han bara till och vill ha nappen. Det är ju säkerligen pga den långa och bra nattsömnen som han behöver sova mindre på dagen. Men från början var det som du sa, han sov i princip dygnet runt. Och så över en natt, i utvecklingssteg 3, så slutade han sova på dagen. Det var en ganska stor omställning för oss föräldrar. Helt plötsligt fick vi inget gjort alls på dagen. Någon av oss fick vara med honom precis hela dagen. Nu så är vi ju vana, och vi föredrar ändå att vi har så god nattsömn. 


    Vi gick upp vid 5 som senast ochvde gick och lade sig för natten vid 17. En tid vi kämpade järnet för att senarelägga till 18 åtminstone. Dagtid sov de mellan måltiderna och vakentiden de hade blev längre och längre vid just då ju äldre de blev. Från början var de vakna typ 5 minuter för att hinna äta sedan var det lights out sas.

    Vi 6 månader så sov de väl mellan 1 och 3 timmar i taget. På natten fick de flaska kl 23 och den ene hade ff flaska kl 03 annars sov de hela nätterna.

    De slutade sova vid 3 år ålder efter lunch. Men mina har lekt så hårt och verkligen kört slut på sig själva så jag har följt dem. De valde hur de skulle sova kan man säga.
Svar på tråden Var sover era barn när de inte sover i säng eller vagn?