Inlägg från: Anonym (.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.)

    Försäkringskassan

    Anonym (Li) skrev 2019-03-14 16:47:42 följande:

    Ja, om din arbetsförmåga bedöms vara nedsatt. Men om du gick hem fredags, varför är FK

    redan involverade? Arbetsgivaren ska betala sjuklön 14 dagar.


    Är man redan sjukskriven till viss del och varit det mer än 14 dagar så är det FK som är ansvariga direkt om man är borta från jobbet mer än motsvarande sjukskrivningen.
  • Anonym (.)
    Anonym (Li) skrev 2019-03-14 16:56:40 följande:

    Ok. Och de resterande 75% har du ingen ersättning för då?


    Jag är inte TS. Det som TS råkar ut för nu är ju att det måste finnas dokumentation för hur mycket hon jobbar (ersättning från AG) och hur mycket hon är sjukskriven (ersättning från FK). Om TS inte själv vet hur mycket hon jobbat blir det svårt för FK att ersätta resterande tid.

    Ärligt talat så förstår jag inte riktigt vad TS menar.
  • Anonym (.)
    Anonym (T) skrev 2019-03-15 20:53:36 följande:

    Hej och tack för svar! Jag kommer endast arbeta för att hjälpa min arbetsgivare vid specifika perioder (lönekörningar), vilket kommer bli högst 2h om dagen (totalt 10h i veckan, ungefär). Jag jobbar vanligtvis raka 40h veckor, men det jag "är rädd för" är att om jag meddelar FK att jag jobbar 2h om dagen utefter behovet på jobbet (jobbar hemifrån) så kommer väl dom istället be mig ta föräldradagar istället för att va sjukskriven? Har så svårt att förklara hur jag menar men hoppas du förstår.


    Nix, det där kommer de inte godkänna. Om du har arbetsförmåga på 2 timmar per dag så kan du max bli sjukskriven på 75%. Precis som Jagochdublirvi skriver så utgår FK i normalfallet från dagarbetstid. Man kan liksom inte själv bestämma sig för när det passar en att jobba och få annan ersättning resterande tid, det funkar inte så.

    Hur du istället löser dagarna lägger sig inte FK i men du kommer inte få ersättning för heltidssjukskrivning om du kan jobba.
  • Anonym (.)
    Anonym (åpoi) skrev 2019-03-16 04:38:00 följande:

    Har du kollat att din sgi inte påverkas av att du är sjukskriven utan att söka ersättning?


    Som tur är finns det regler som säger att SGI är skyddad under 6 månader före BF oavsett.
Svar på tråden Försäkringskassan