Inlägg från: Kitty1234 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Kusinen avundsjuk på min bebis

    Hej, jag väntar mitt första barn. Mina föräldrar har bara ett gemensamt barnbarn sedan tidigare och hon har därför behandlats som släktens lilla prinsessa. Hon är ensambarn och van att få all uppmärksamhet. Hon fyller åtta i sommar, men pratar gärna bebisspråk för att få uppmärksamhet /bekräftelse. Hennes mamma brukar uppmuntra beteendet och vill nog gärna att hon ska fortsätta vara bebis. De har försökt skaffa ett till barn utan att lyckas. Min mamma låter gärna sitt enda barnbarn få sin vilja fram och löser alla konflikter med eftergifter, godis etc.

    När jag skulle vara barnvakt åt flickan berättade jag att jag har en bebis i magen och visade en bild på ultraljudet. "har du en bebis!" utbrast hon förförat och vände sedan på klacken med armarna i kors och ett tydligt "hmmph!". Dagen efter när jag var själv med henne ställde hon dock nyfikna frågor kring barnet och konstaterade att hon kommer att vara mycket större än mitt barn (något jag varit rädd att hon ska förneka).

    Jag är orolig för hur familjesituationen ska bli när min bebis kommer. Jag vill ju inte att mitt barn ska få mindre kärlek och uppmärksamhet av mormor och morfar bara för att han inte är deras första barnbarn. Jag är också orolig för hur kusinen ska reagera när hon inte är centrum i universum längre. Bara en sån sak som att hon inte får sitta mitt på kortsidan av bordet hos sin farmor och farfar för där ska det stå en barnstol. När en bebis kommer måste ju alla anpassa sig efter den så att det ska fungera. Jag är rädd att vi ska bli förpassade till ett hörn för att inte såra prinsessans känslor eller att hon ska ställa till scener för att stjäla tillbaka uppmärksamheten eller rent av vara dum mot min bebis. Hur ska jag förbereda oss alla på förändringen?

Svar på tråden Kusinen avundsjuk på min bebis