• Anonym (Ts)

    Regler i förhållande

    Jag och min pojkvän har enligt andra en speciell relation, men som vi tycker funkar väldigt bra för oss, vi har ganska strikta regler för varandra. Vi bor isär och i olika städer.

    Några regler jag har är att jag inte får åka nånstans utan att berätta för honom vart, när och skicka bilder på Snapchat när jag kör, är framme och ska hem och kommit hem. Jag måste även skicka bild på vad jag har på mig så han kan se att jag respekterar hans önskemål att inte ha på mig tajta eller avslöjande tröjor när jag ska vara ute bland folk.

    Jag får inte ha manliga vänner, speciellt eftersom alla killar jag någonsin träffat eller varit vän med vill ligga med mig.

    Jag får inte festa, vilket är något jag inte heller känner att jag vill eller behöver.

    Hans regler är att

    Han måste berätta när han ska iväg nånstans, bilder osv är dock inget krav från min sida.

    Han får inte ha kvinnliga vänner.

    Han får inte kolla på porr, då jag anser det som otrohet vilket han inte vill ändå.

    Han får inte festa, men det vill han inte heller.

    Som sagt så funkar detta system väldigt bra för oss och vi är lyckliga, men jag vet att många tycker det är tabu att ha regler. Jag tänker att vi kan inte vara dem enda som har lagt tydliga regler i relationen? Dela gärna med er av era regler.

    Och det är onödigt att lägga kommentarer som att vi inte äger varandra osv, för jo, så länge vi är i ett förhållande med varandra så tillhör vi varandra och har rätt att ställa krav på varandra. Skulle någon av oss inte trivas med det hade det varit en annan sak.

  • Svar på tråden Regler i förhållande
  • Anonym (Vänner)

    Jag tror inte ni förstår innebörden av vänner. Jag tycker det är viktigt att ha vänner av båda könen, snarare är jag ledsen för min man att han inte har egna kvinnliga vänner. Jag har manliga vänner, vi hyser ingen sexuell åtrå till varandra men tycker om varandras sällskap och kan fråga områd. Får också en annan förståelse när vi inom äktenskapet har en fnurra.

    Man kan få andra vinklar som man inte tänkt på.

  • telly

    Jag tror precis som många här att det kan urarta när ni gifter er. En flickvän är en sak. Men en FRU. Om han har sånt kontrollbehov nu, hur blir det sen? Och ja, du har också kontrollbehov men det får du släppa för hans regler kommer upphöra när ni gifter er. Fråga honom vettja!


    Glad norrländska med triss i tjejer!
  • lilagrodautanben

    Jag kan inte låta bli att tänka på om ni gör slut och du träffar en ny. Ska du utöva detta på den personen också? Han lär springa åt andra hållet för ingen jag känner eller ens hört talas om fixar sånt här..

  • nihka

    Låter helt jävla sjukt, speciellt det där med fotodokumentation av klädsel. Nog har jag förståelse, och särskilt med tanke på din sjukdom, för att du kan känna dig trygg med regler så du "vet vad som gäller", men det är man ju även i ett fängelse. Det låter som du lever i ett fängelse eller har har fotboja minst.

    Jag utgår från att ni båda är unga eftersom ni båda bor med era föräldrar och jag ser blinkande röda varningslampor överallt. Faktiskt så tjuter det även i syrener. Ett kontrollerande beteende blir ju inte mindre av att man går vidare i ett förhållande utan VÄXER. Om ni skaffar barn kommer regelverket att utökas för dig, men vara detsamma för honom är min kvalificerade gissning. Era döttrar kommer också att omfattas av regler som skiljer sig åt från reglerna för pojkar. Du anser att du har gått med på ert regelverk frivilligt, men hur skulle du känna om det var dina föräldrars regelverk som du inte kunde "säga upp". Så era "frivilliga" regler kommer bli obligatoriska för era barn - eller tror du att de kommer få välja själva?

    Ömsesidig respekt är inte ett ömsesidigt kontrollerande utan bygger på tillit. Och varför man väljer att gömma sin kropp går bortom mitt förstånd. Med era regler kan ju han komma i badshorts på stranden men du måste vara fullt påklädd. Vi bor ju faktiskt i Sverige och inte Saudiarabien. Passa på och njut av friheten vi har här.

    Jag tror du misstar kontrollbehov för omtanke. Farligt!


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (Ts)
    Beccus skrev 2019-03-15 17:00:37 följande:

    Jag levde med en man med sjuka kontrollbehov i flera år. Sakta men säkert bröt han ner mig. Jag fick inte göra det, jag fick inte träffa den, jag fick inte åka till ica själv för jag kunde ju vara otrogen på vägen, jag fick inte festa utan honom (inget behov av att festa, men ibland är det kul att komma iväg själv) jag var tvungen att ringa på väg till jobbet, på väg hem osv osv. Han fick göra allt jag inte fick.

    Idag är vi skilda sen 2 år tillbaka, jag får hos psykolog varannan vecka, jag har fått ångest och oro pga av detta liv. Jag har svårare och svårare att komma iväg att handla, älskade att bara dra iväg spontant till typ IKEA och bara kolla, få inspiration, men allt folk överallt ger mig panikkänslor.

    Du känner att allt är bra nu, gjorde jag med. Tog väl sisådär 4 år innan jag började ana att allt inte stod rätt till, ytterligare över 1 år innan jag kunde avsluta relationen.

    Se över er "regler" , kan ni inte lita på varann utan dom så är det inget förhållande att bygga på


    Fast jag får åka precis vart jag vill, han vill bara veta om det först haha. Sen det med att festa är ett gemensamt beslut, vi tycker inte att det passar sig i ett förhållande att gå ut på nattklubbar och sånt där folk mest är för att ragga.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (tja) skrev 2019-03-15 18:12:33 följande:

    Sen undrar även jag vad ni bråkar om, när ni nu redan har så tydliga "regler" och sådant kontrollbehov. De flesta par bråkar ibland, men stora bråk? Jag och min man har bråkat kanske 2 gånger på 5 år. Vi är inte alltid överens annars heller, men vi reder oftast ut det utan att gapa åt varandra. Visst kan man tappa humöret ibland, men stora bråk är inte normalt. Jag skulle aldrig stå ut med en drama queen och jag är inte sån själv heller. Och detta klarar vi alltså utan en massa "regler" eller begränsningar för varandra.


    Bara för vi har regler betyder det inte att vi alltid kommer överens, ibland kan det vara pga att någon har en dålig dag eller så är vi oense om något, det är inte så att vi bråkar ofta men vi har haft större bråk, dock längesen nu. Sen att bråken blir större har som sagt med min borderline att göra, något jag jobbar på varje dag att förbättra o de är något han har stor förståelse för också.
  • Anonym (tja)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-16 14:15:08 följande:
    Fast jag får åka precis vart jag vill, han vill bara veta om det först haha. Sen det med att festa är ett gemensamt beslut, vi tycker inte att det passar sig i ett förhållande att gå ut på nattklubbar och sånt där folk mest är för att ragga.

    Fast du skriver ju i din första mening att ni "enligt andra har en speciell relation". Ja, det har ni. Det finns säkert andra som du, men de flesta har inte behov av sådana regler i en relation. Det är en sak att inte gå ut och festa ofta när man är ihop med någon. Det är en helt annan sak att _förbjuda_ sin partner att festa, helt och hållet, inte ens gå ut med jobbet eller polarna någon gång ibland. Inte ens dricka måttligt? De flesta vill helt enkelt inte ha sådana livbegränsningar och behöver det inte heller, för de har inte dina problem.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (tja) skrev 2019-03-15 17:57:53 följande:

    Kan man inte festa eller ha vänner av motsatt kön utan att vara otrogen, behöver man kanske en partner som sätter gränser. Du verkar vilja ha / behöva en fast hand. Men de flesta tjejer är inte som du. De är inte instabila och impulsstyrda, de behöver inte specifika "regler" som bekräftelse på att deras partner älskar dem. Det räcker med ömsesidig respekt och sunt förnuft.


    Absolut, jag har heller aldrig påstått att alla behöver ha det såhär, syftet med tråden va att hitta dem som har det likadant eller vill ha fasta regler eller liknande.

    Och säger absolut inte emot dig i nåt du säger, jag behöver detta för att inte tappa mig själv, att vårt Förhållande är som det är hjälper mig väldigt mycket med att kontrollera min borderline, har aldrig mått så bra och tagit hand om mig själv så bra som jag gör tillsammans med min kille.
  • Anonym (Ts)
    Canadasvensk skrev 2019-03-15 20:52:52 följande:

    Och snart kommer han be dig bära slöja,vilket du kommer gå med på, "frivilligt" naturligtvis...

    Och du tror "reglerna" kommer bli mindre efter att ni gifter er?

    Förresten så kollar han på porr! Tror du något annat så är du...nä föresten, nu var jag nästan elak.

    Jag tycker synd om dig TS. Du skriver att du är snäll, och jag tror dig. Dock är du något av vad som kallas dumsnäll. Och då är du egentligen minst snäll mot dig själv.


    Nej, då han inte är troende och ingen i hans familj är det eller bär slöja skulle det aldrig vara något han skulle be mig om, men dröm vidare vännen. :)

    Samma med porr, han gillar inte det, något han sa redan innan jag sa tydligt att jag inte vill han ska kolla på sånt då jag ser det som otrohet, och det sista han vill är o såra mig. Han tycker det är äckligt, något han alltid tyckt, horor är liksom inget som tänder honom direkt.
  • Anonym (Ts)
    Anonym (PogiAnne) skrev 2019-03-15 21:01:28 följande:

    Vad händer om du bryter mot en regel? Tex inte fotar när du kör iväg?

    Måste du vänta på hans OK när du fotat din klädsel eller skickar du bara iväg bilden på din outfit och går iväg?

    Har du tagit kort varje dag i tre år eller när började du? Vad fick dig att börja ta kort, hur dök liksom idén upp?


    Det gör jag inte då det är rutin, kan hända när jag är trött efter jobbet att jag glömmer skicka direkt när jag kommer hem, men då säger jag bara det o de är inget han blir arg över, han förstår. :)

    Nej jag måste inte vänta på ett okej, eftersom jag vet att han inte kommer ha problem med kläderna, de viktiga är endast att jag skickat en bild så han vet vadå jag har på mig.

    Mja typ 2,5 år, de va ett önskemål från hans sida som blev mer som en rutin, skulle jag strunta i att skicka nån gång skulle det kännas väldigt konstigt.
Svar på tråden Regler i förhållande