• Äldre 15 Mar 04:03
    1051 visningar
    89 svar
    89
    1051

    Vad gör man när han inte ..

    Bryr sig?

    Jag är en sådan ?tråkig? person som bryr sig för mycket om allt som har med våldtäkter, sexhandel, prostitution, sådana som strippar, porr osv. Tycker hela dom världarna mörkläggs för mycket och normaliseras men allt det där är vedervärdigt! Särskilt porrnografi, det normaliseras i dagens samhälle men många blundar inför verkligheten och vägrar se det mörka bakom det hela.

    Flera videon som finns ute online kan liksom vara ett inspelat övergrepp, som ett exempel. Det är mycket våld, misshandel och annat bakom dessutom. Inte tala om kvinnofönedringen det är! Den skeva bilden män får om hur sex ska vara, hur en kvinna ska se ut osv osv.

    Allt sånt är sådant jag verkligen är emot och det vet min sambo. Jag brinner för det extra mycket pga våldtäkter, psykisk och fysiskt misshandel jag varit med om i livet. Att jag ser hela den där situationen att män är ett samhällsproblem och förtrycket kvinnor/icke-män får stå ut med.

    Han verkar inte bry sig min sambo och han tycker fortfarande att porr är något normalt, han kollade förut men slutade för att jag sa hur illa till mods det fick mig att känna och massa annat, jag verkligen försökte upplysa honom om det men han har fortfarande inte ändrat åsikt sa han till mig igår.

    Hur dumt det än låter så sårar det mig att han kan tycka något sådant är okej! Att han inte verkar se problemet när jag uppmärksammar t.ex att jag tycker det är dåligt att skämta om våldtäkt, kvinnoförnedring osv.

    Känns inte bra och jag känner mig riktigt ledsen över detta, ville mest bara skriva av mig lite .. när jag försökte prata så blev han bara sur och ville inte prata mer. Jag önskar att han insåg så att vår 5 månaders son växer upp med bra principer och blir en sådan som respekterar kvinnor/icke-män.

  • Svar på tråden Vad gör man när han inte ..
  • Äldre 15 Mar 08:43
    #4
    Anonym (oop) skrev 2019-03-15 07:21:37 följande:

    Oj, vad du överreagerar..... kanske dags att stoppa in känslorna under huden.

    Alla tycker inte som dig och det måste du ha respekt för det.


    Jag tycker inte jag överreagerar, du är förmodligen också en sådan som tycker sådant är normalt och okej.
  • Äldre 15 Mar 08:46
    #5
    Anonym (Siv) skrev 2019-03-15 07:26:31 följande:

    Jag förstår dig och jag har valt en man med liknande empati och moral som mig själv. Jag tror inte det är nödvändigt för ett lyckligt förhållande men det underlättar.


    Visste inte att han hade dom värderingarna, var med tiden jag fick reda på det. En del av ett förhållande är väl att man ska förstå varandra
  • Äldre 15 Mar 08:50
    #6
    EmberEyes skrev 2019-03-15 07:31:08 följande:

    Om du inte är nöjd med var din sambo står i dessa frågorna så får du faktiskt välja en annan man att dela ditt liv med. Du har ju själv valt att binda dig vid en man som inte delar en väldigt fundamental värdering.


    För att det är så jäkligt lätt att hitta en man som tänker på det sättet. Dom flesta männen bryr sig inte om att världen ser ner på oss kvinnor/icke-män, är få män som står upp för sånt.
  • Äldre 15 Mar 09:19
    #11
    Anonym (D) skrev 2019-03-15 09:06:07 följande:

    Jag har själv inte dina starka åsikter om porr. Men ta en titt på mitt understrukna. Fattar jag det rätt att du alltså blivit utsatt för våldtäkt och fysisk och psykisk misshandel och att din man ändå skämtar om det med dig? Isåfall är det större fel på honom. Det är också en form av psykisk misshandel. Att skämta om något trauma den andra varit med om.


    Han skämtar inte om det, men händer det att någon på tv t.ex gör ett s.k skämt om det så kan han skratta. Vilket jag inte tycker är roligt alls och jag skiter i ifall folk kallar mig tråkig och har det argumentet ?är bara ett skämt?
  • Äldre 15 Mar 09:24
    #12
    Anonym (Kim) skrev 2019-03-15 09:01:28 följande:

    Vilket konstigt resonemang...

    Så eftersom att det är svårt att hitta en man som tänker som du och har dina värderingar så blir du tvungen att stanna honom för en man måste du ju ändå vara med?


    Nej, är inte tvungen till något. Har barn med denna man och finns känslor. Är inte så att han är fullständigt skit som människa, han har sina bra sidor men det är hans syn på detta som gör mig ledsen och besviken.

    Tänkte ifall man upplyser om problemen, inte bara om porr, och försöker informera så skulle han få en tankeställare.
  • Äldre 15 Mar 09:27
    #13
    Kjell2 skrev 2019-03-15 09:02:58 följande:

    Men du skaffade barn med honom?


    Inte planerat, jag dömer ingen som gör abort men jag skulle inte klarat av det, så behöll
  • Äldre 15 Mar 09:41
    #16
    Kjell2 skrev 2019-03-15 09:33:00 följande:

    Hade ni oplanerat sex?


    Vadå oplanerat sex? Vad har det med saken att göra? Vi hade sex och jag blev gravid
  • Äldre 15 Mar 09:44
    #18
    -2
    Anonym (lol) skrev 2019-03-15 09:37:25 följande:

    Alltså, det är hans åsikter det är fel på, inte hans sperma...


    Jag valde ändå inte att ha barn med honom. Var en oplanerad graviditet
  • Äldre 15 Mar 09:51
    #20
    Kjell2 skrev 2019-03-15 09:43:56 följande:

    Du tog risken att få barn med en man som du inte hade koll på hans värderingar. Nu är ni sammankopplad för lång tid och du måste på något sätt hantera hans värdering.


    En människa kan väl ändra sina värderingar om en har empati och läser på vad vissa saker innebär. Det är så många som äter kött blivit veganer t.ex de läser på.
Svar på tråden Vad gör man när han inte ..