• iremis

    Vad gör man när han inte ..

    Bryr sig?

    Jag är en sådan ?tråkig? person som bryr sig för mycket om allt som har med våldtäkter, sexhandel, prostitution, sådana som strippar, porr osv. Tycker hela dom världarna mörkläggs för mycket och normaliseras men allt det där är vedervärdigt! Särskilt porrnografi, det normaliseras i dagens samhälle men många blundar inför verkligheten och vägrar se det mörka bakom det hela.

    Flera videon som finns ute online kan liksom vara ett inspelat övergrepp, som ett exempel. Det är mycket våld, misshandel och annat bakom dessutom. Inte tala om kvinnofönedringen det är! Den skeva bilden män får om hur sex ska vara, hur en kvinna ska se ut osv osv.

    Allt sånt är sådant jag verkligen är emot och det vet min sambo. Jag brinner för det extra mycket pga våldtäkter, psykisk och fysiskt misshandel jag varit med om i livet. Att jag ser hela den där situationen att män är ett samhällsproblem och förtrycket kvinnor/icke-män får stå ut med.

    Han verkar inte bry sig min sambo och han tycker fortfarande att porr är något normalt, han kollade förut men slutade för att jag sa hur illa till mods det fick mig att känna och massa annat, jag verkligen försökte upplysa honom om det men han har fortfarande inte ändrat åsikt sa han till mig igår.

    Hur dumt det än låter så sårar det mig att han kan tycka något sådant är okej! Att han inte verkar se problemet när jag uppmärksammar t.ex att jag tycker det är dåligt att skämta om våldtäkt, kvinnoförnedring osv.

    Känns inte bra och jag känner mig riktigt ledsen över detta, ville mest bara skriva av mig lite .. när jag försökte prata så blev han bara sur och ville inte prata mer. Jag önskar att han insåg så att vår 5 månaders son växer upp med bra principer och blir en sådan som respekterar kvinnor/icke-män.

  • Svar på tråden Vad gör man när han inte ..
  • Bjoer
    nihka skrev 2019-03-19 11:23:29 följande:
    Du menar att man ska anpassa sig när någon tar väldigt illa upp. Tycker du TS kille gör det?

    Frågan kvarstår: källa på att i princip alla män tittar på porr?
    Ja, det tycker jag. Jag tycker också det finns gränser för vilka anpassningar man kan kräva av sin omgivning.

    Ang. källa så borde kjell2s länk vara god nog. Notera också att åldersspannet är 18-74 år. Andelen som tittar på porr som är vana vid internet (dvs, unga) lär vara mycket högre än de som är äldre.
  • nihka
    Kjell2 skrev 2019-03-19 11:26:34 följande:

    Undersökning ang porrtittande:

    www.metro.se/artikel/så-många-fler-män-än-kvinnor-tittar-på-porr


    Länken fungerar inte.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Anonym (BS)
    Anonym (Siv) skrev 2019-03-15 09:54:20 följande:

    Där jag har valt att bosätta mig och på den arbetsplats där jag jobbar samt bland mina vänner och bekanta så är det faktiskt det. Jag inser att det inte ser likadant ut överallt i Sverige men det är inte normen överallt att tycka porr är ok och att man skrattar åt kvinnoförnedrande skämt. Att vara PK är inte ett skällsord i mina kretsar, det är en självklarhet. Om din värld ser så mörk ut som du beskriver den så tycker jag du ska fundera på dina möjligheter att flytta och byta jobb. Speciellt med tanke på ditt barn, barn formas otroligt mycket av sin omgivning.

    Jag vill inte trycka ner dig, jag vet inte vad dina möjligheter är, jag vill öppna dina ögon för att det kanske finns bättre val för dig. Jag skriver kanske för det är ju trots allt inget jag vet. Det vet bara du.


    Haha! Förlåt men jag kunde inte låta bli att fnittra till. Hur kan en hel ort vara precis så PK som du vill och tycker?

    Fy vad trist att alltid vara korrekt och inte våga tycka eller tänka nått för att man är rädd att säga nått olämpligt.

    Man ska kunna ha glimten i ögat utan att någon dömer en. Märk väl att jag inte menar att man ska bete sig illa mot någon.
  • Bananböjaren
    iremis skrev 2019-03-15 09:44:31 följande:
    Jag valde ändå inte att ha barn med honom. Var en oplanerad graviditet
    Visste du inte hur barn blir till? Vilket otroligt misslyckande av det svenska skolväsendet.
  • Bjoer
    nihka skrev 2019-03-19 16:41:21 följande:
    Länken fungerar inte.
    Kopiera och klistra in i adressfältet. Flört
  • iremis
    Anonym (lol) skrev 2019-03-16 03:17:10 följande:

    Du måste inse att dina värderingar inte är de enda som existerar, och att folk faktiskt har rätt att vara både rasister , sexister och allmänt otrevliga så länge de följer de lagar och regler som gäller. Ditt sätt att försöka intvinga andra i ditt synsätt är precis lika illa som alla andra som påtvingar sina åsikter, om du sedan kallar dig Stalin, Hitler eller iremis är helt egalt.


    Jag tvingar ingen, så där har du fel. Jag försöker upplysa om problemet, försöka att han ska förstå att det inte är okej. Så du tycker det är ok med rasism? Och att vara sexistisk? Eller otrevlig mot andra? Det är pågrund av sånna åsikter som världen är en sjuk plats. Där kvinnor försöker lyfta upp att män är ett samhällsproblem. Skulle aldrig respektera en rasist eller en sexistisk människa, dom tillhör i det forntida. Sen att det är massvis med kvinnor som istället för att skydda sina medsystrar så försvarar dom mäns fucked up beteende
  • iremis
    nihka skrev 2019-03-16 10:07:13 följande:

    Har du föreslagit animerad porr? Värderingarna behöver inte skilja sig åt mot dem man hittar i porr där människor medverkar, men ingen har kommit till skada i alla fall.


    Är ju själva grejen med att porr och all slags sexhandel redan är kvinnoförnedrig oavsett om det är animerat så är det fortfarande att kvinnan är ett sexobjekt som mannen kan utnyttja och fokus är mannens tillfredställelse. Det sjuka är att det ska alltid vara unga tjejer, det flesta är unga. Barnsexhandel är ett jävligt stort problem, många inser inte att många av dessa tjejer är yngre än vad de försöker få dem att se ut.
  • iremis
    Anonym (lol) skrev 2019-03-16 13:09:36 följande:

    Jag lobbar för varje individs rättighet att välja sina egna värderingar. TS lobbar för att alla som inte håller med henne har fel. Ganska stor skillnad. Och det är ju inte som om TS inte har haft diskussionen med sin sambo tidigare.


    Säger bara LOL, vilka usla värderingar i sånt fall xD en person som accepterar alla, oavsett hur den än ser ut och inte kränker någon är bra värderingar. Rasister har för fan inte bra värderingar man kan respektera, inte sexister heller, de är sånna som lätt kan våldta en kvinna för att de tror sig ha rättigheten till kvinnor. Du måste respektera pedofiler och våldtäktsmän också? De har också sina åsikter och värderingar.
  • iremis
    nihka skrev 2019-03-16 18:01:38 följande:

    "Alla"? Antar att världen är lite större för TS än hon och hennes sambo. Hon trodde de var överens om porr och sedan visade det sig att de inte var det. Klart hon är besviken.

    Än så länge försöker hon övertyga honom att avstå från porren. Det kan ju vara så att deras relation hänger på om han kan släppa den eller inte, och då är det jättebra tycker jag att hon gjort allt hon kan för att motivera. Jag hade ju tyckt att veta att hon själv blivit utsatt för övergrepp hade räckt, men hennes sambo verkar inte tycka det.


    Han tycker det jag varit med om är förjävligt men är väl brist på kunskap. Skickade länkar och artiklar om verkligheten bakom porrindustrin och han blev förvånad och sa att han inte visste riktigt. Att 88% av porr består av misshandel och våld. Ingen skulle acceptera att en kvinna blev slagen mitt i stan så varför accepterar dom flesta sånt? Att de flesta som är i den världen är kvinnor som börjat sen ung ålder pga psykisk ohälsa, droger, tvång osv. Det är sjukt och att vissa människor kan acceptera det är vansinnigt! Det är samma med prostitution .. många är tvingade till det, de blev sålda från början, många sedan barn och barnsexhandel är något utav det vidrigaste som finns!
Svar på tråden Vad gör man när han inte ..