• EmberEyes

    Varför har ni inte Facebook?

    Jag har inte FB för det primärt känns som plattform för att "skryta" om vem som antingen har mest perfekt liv eller vem det är mest synd om. Orkar inte hålla på och tävla om flest likes, flest "vänner" osv.
    Dessutom så innerligt trött på alla draman, speciellt bland de lite yngre användarna, som tror att om man inte kommenterar eller gillar varje inlägg så är man inte kompisar längre.

    Plus jag har inte tid att hänga på fejjan hela dagarna och pallar inte stressen av att vara konstant tillgänglig och uppdaterad i allas liv.

  • EmberEyes
    Anonym (L) skrev 2019-03-15 08:10:43 följande:
    Wow. Jag är otroligt glad över att jag inte är 15 längre.
    Tycker det är rätt fascinerande hur olika man kan uppfatta samma sak. Jag har aldrig upplevt hetsen kring flest vänner, att det skulle vara drama eller att folk förväntar sig likes och kommentarer hela tiden. Inte heller pressen att man måste sitta inloggad på FB konstant.
    Är det ens egna förväntningar som skapar krav som inte finns? Vilka man har turen/oturen att umgås med? Ålder?
    Jag är 40+, inte 15. När jag hade FB hade jag kontakter mellan 13-78 år, de flesta i spannet 25-55.

    Jag tror inte det var mina egna förväntningar, jag sket liksom fullständigt i vem som lagade mest nyttig mat eller vem som gick och sket eller vem som var kompis med vem.

    Däremot så hörde man ju hur det pratades bakom ryggen på folk. "Jag och XXX är inte speciellt bra vänner längre, hon gillar ju aldrig mina inlägg", eller "YYY är alltid så sen med att kommentera, sitter hen bara uppkopplad två ggr om dagen?", eller "Varför hinner inte ZZZ baka sitt eget surdegsbröd, hen har ju sambo! Både Petter och Sara hinner ju, och de är ensamstående föräldrar!", osv.
  • EmberEyes
    Fjäril kär skrev 2019-03-15 08:54:04 följande:

    Det är väl knappast Facebooks fel att man har skrytsamma vänner och bekanta?

    Det är väl inte heller Facebook som är orsaken till att nån känner sig pressad av allt som läggs upp?

    Kanske dags att verkligen tänka över vilka man faktiskt umgås med?

    Du som användare bestämmer ju själv vilka vänner som ska följa en och du trycker själv aktivt på knappar och godkännanden. Hur kan det vara Facebooks fel?


    Och vem har sagt att det är FB's fel med någonting (förutom deras avtal och policies, det är deras ansvar eftersom det är de som utformat dem)? Jag har väl full rätt att inkludera eller exkludera vilka sociala medier jag vill i mitt liv utan att det i sig är en anklagan mot varje individuellt företag?

    TS frågade efter orsaker till att folk väljer bort FB. Kan vi inte få svara på detta utan att det blir ett hot mot FB och er som väljer att använda det?

    Det låter som om jag (och andra) begår någon sorts kardinal-synd för att jag (vi?) väljer bort FB. Vad är det som gör att jag "måste" använda FB öht? Varför får jag inte välja bort flödet helt och hållet, istället för att manipulera flödet?
  • EmberEyes
    Anonym (Hmm...) skrev 2019-03-15 12:50:19 följande:

    Med den typen av kommentarer, är det inte snarare sin umgängeskrets man borde se över...? De låter ju inte trevligare irl.

    se


    De jag hade på FB var knappast min umgängeskrets. De jag umgås med har jag kontakt med i verkligheten och inte via sociala medier.
    FB var för mig ett nätverk där jag samlade gamla klasskamrater, kollegor, kursare och annat folk som jag inte umgås med. Jag tyckte på den tiden att det var väl kul att veta vad Lotta från gymnasiet eller Stina från fotbollen på mellanstadiet höll på med, eller någon kollega man inte sett på 10 år hittar på nu.
  • EmberEyes
    Anonym (L) skrev 2019-03-15 16:37:24 följande:
    Fast om det inte är din umgängeskrets så spelar det väl inte så stor roll om dom anser att ni inte är så nära vänner för att du inte gillar/kommenterar tillräckligt mycket/snabbt - ni ÄR ju inte så nära vänner?

    var det länge sedan nu slutade använda fb? Sedan dom slutade med kronologiskt flöde är min uppfattning att folk inte ens utgår från att man fått deras uppdateringar...
    Men det spelar väl ingen roll.
    Jag vill inte ha det skitet i mitt liv, så jag tor bort kanalen som skiten tog sig in i mitt liv. Att du väljer att göra på annat sätt är upp till dig. Jag förklarar bara varför jag har valt bort FB, som direkt svar på TS frågeställning.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sluta nu att ifrågasätta mina personliga livsval, eller hitta på lösningar för att jag ska återuppta FB, eller insinuera att det är fel på min vänskapskrets osv. Jag har inget behov att argumentera för någon av er att FB är "dåligt", så sluta försöka argumentera för mig att FB är "bra".
Svar på tråden Varför har ni inte Facebook?