• Äldre 15 Mar 06:44
    1914 visningar
    77 svar
    +1
    77
    1914

    Varför har ni inte Facebook?

    Tagit bort min Facebook, känner att jag vill ta paus. Ni som inte har Facebook, varför? Ge mig skäl att inte ha det!

  • Svar på tråden Varför har ni inte Facebook?
  • Anonym (Näää)
    Äldre 15 Mar 18:08
    #31
    Mrs Green skrev 2019-03-15 09:08:27 följande:

    Som ?samordnande? i två olika föreningar önskar jag att alla hade Facebook Eller något liknande, men det är så himla bekvämt med grupper där man kan kommunicera snabbt med allihop, utan att behöva ha långa mailkedjor där man inte har koll på vem som svarat på vad. Så någon form av forum där man kan ha privata grupper tycker jag underlättar livet mycket, sen måste det ju inte vara just Facebook, men det är smidigt eftersom 90% av våra medlemmar redan är med där.

    I övrigt har jag ?avföljt? alla som inte intresserar mig. Vi är fortfarande vänner, så jag kan skicka meddelanden till dem, men jag slipper se dem i mitt flöde.


    Där har du en poäng, vi får reda på saker i föreningen.
  • Äldre 15 Mar 18:18
    #32
    +2
    Anonym (L) skrev 2019-03-15 16:37:24 följande:
    Fast om det inte är din umgängeskrets så spelar det väl inte så stor roll om dom anser att ni inte är så nära vänner för att du inte gillar/kommenterar tillräckligt mycket/snabbt - ni ÄR ju inte så nära vänner?

    var det länge sedan nu slutade använda fb? Sedan dom slutade med kronologiskt flöde är min uppfattning att folk inte ens utgår från att man fått deras uppdateringar...
    Men det spelar väl ingen roll.
    Jag vill inte ha det skitet i mitt liv, så jag tor bort kanalen som skiten tog sig in i mitt liv. Att du väljer att göra på annat sätt är upp till dig. Jag förklarar bara varför jag har valt bort FB, som direkt svar på TS frågeställning.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Sluta nu att ifrågasätta mina personliga livsval, eller hitta på lösningar för att jag ska återuppta FB, eller insinuera att det är fel på min vänskapskrets osv. Jag har inget behov att argumentera för någon av er att FB är "dåligt", så sluta försöka argumentera för mig att FB är "bra".
  • Anonym (Miss Demean­or)
    Äldre 15 Mar 18:23
    #33
    -2 +1

    De jag känner som inte har facebook/har minimerat användning har följande anledningar:

    Känsligt yrke, vill ej synas offentligt (psykvården)

    Känsligt yrke, vill ej synas offentligt (rättsväsendet)


    Paranoid foliehatt som tror att staten eller Putin eller Jobs är intresserade av hans postningar (inte en käft är intresserad av hans bittra postningar)

    Sjukskriven med koncentrationssvårigheter som tycker att hen "fastnar" i facebook.

    Bara helt ointresserad, och ingen i hens familj/släkt begriper sig på hur man gör eller vad man ska ha det till heller så då finns det ingen större anledning.

    -

    Jag använder facebookflödet för generella nyheter, vetenskapliga och tekniska nyheter samt lite roliga serier, utskick om antikviteter och konst mm. 

    Jag är med i en grupp för de som har en särskild allergi, för att få info och lite för att hjälpa nykomlingar.

    Kompisgänget lägger upp alla fester som event där, så har man inte facebook blir man den jobbiga människan som alltid måste ringas separat och så får man dra hela radängan om var och när och ta med x och det bjuds på y och barnen kan ta med laptops så de kan lana och...zzz. Men det gör vi ju ändå så klart.

    Jag gillar att få tips om bra restauranger och semestermål, och jag blir glad av att se släkt och vänner njuta i solen. Vet inte riktigt hur man är funtad om man inte kan vara glad för deras skull, varför då umgås alls? Jag har en släkting som jag stör mig rejält på bara och hen tog jag bort till sist, avskyr snokare som inte postar något alls själva.

  • Anonym (mor)
    Äldre 16 Mar 06:59
    #34

    Finns två personer jag på allvar är intresserad av och vill följa och det är mina två vuxna döttrar och dom väljer jag följa IRL. Min bästa äldsta väninnas liv är jag också intresserad av men vi skickar MMS och SMS till varandra och det räcker.

  • Anonym (???)
    Äldre 16 Mar 08:22
    #35
    Anonym (Aina) skrev 2019-03-15 07:19:28 följande:

    För att jag har ett liv?

    Meningslösa spel finns att ladda ner direkt till mobilen.

    Kontakt med vänner sker via sms/telefonen och träffas ganska ofta.

    Har hobbys som tar mycket tid och jag har tid över till andra saker än sociala medier.

    Använder Instagram till vänner och familj som bor långt bort.


    Och vad tycker du skillnaden mellan facebook och instagram är, eftersom du verkar tycka att fb=inte ha ett liv, instagram=ha ett liv? Alla sociala medier är precis det man själv väljer att använda det till.
  • Anonym (hasse­)
    Äldre 16 Mar 09:48
    #36
    +1

    För att jag klarar mig bra utan. Jag vill inte att andra människor ska känna att de vet saker om mitt liv genom att sitta bakom en skärm och läsa och titta på bilder om mitt liv. Facebook förstör människans självständighet och individualitet.

  • Anonym (L)
    Äldre 16 Mar 09:50
    #37
    -1
    Anonym (hasse) skrev 2019-03-16 09:48:42 följande:

    För att jag klarar mig bra utan. Jag vill inte att andra människor ska känna att de vet saker om mitt liv genom att sitta bakom en skärm och läsa och titta på bilder om mitt liv. Facebook förstör människans självständighet och individualitet.


    Du vet att du inte måste skriva om ditt liv och lägga upp bilder på FB, det är absolut inte obligatoriskt :) Själv har jag nog inte lagt upp något på flera år.
  • Anonym (L)
    Äldre 16 Mar 09:54
    #38
    Anonym (Miss Demeanor) skrev 2019-03-15 18:23:59 följande:

     Jag har en släkting som jag stör mig rejält på bara och hen tog jag bort till sist, avskyr snokare som inte postar något alls själva.


    Snokare? Du vet att man kan använda FB på olika sätt? Och bara för att personen själv inte lägger upp något så behöver det inte betyda att personen "snokar runt" :)
    Jag lägger aldrig upp något själv, utan använder fb till att hålla kontakt med folk. Chattar, deltar i grupper och håller koll på evenemang. Har heller inte alls koll på vad andra lägger upp eftersom det är dessa tre användningsområden jag har fokus på. Trist om någon skulle ta bort mig på grund av det. Känns ju ganska dramatiskt dessutom, speciellt när det gäller en släkting.
  • Äldre 16 Mar 10:30
    #39
    +3

    Känner inget behov av det och jag är inte intresserad.
    Plus att jag inte vill bli uppsökt och kontaktad och känna mig tvungen att svara på en massa som jag inte har tid och energi till.

  • Äldre 16 Mar 10:56
    #40
    +1

    Hade Fb i början när det kom. Hade en hel del gamla bekanta och dejter osv. Rensade till slut ut så det bara var riktiga vänner kvar. Men tyckte inte det var så roligt längre och såg ingen mening med det så gick ur. Använder whatsapp och messenger med familj och vänner.

Svar på tråden Varför har ni inte Facebook?