Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Är så trött!! Syskonbråk o annat!

    Det är inte alla barn som klarar av att få syskon tätt. Hörde en psykolog på radion för många år sedan som sade att man skulle planera sina barn på samma sätt som man planterar blommor. Gott om mellanrum så att alla plantor kan växa i fred.

  • Anonym (Anna)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 14:39:18 följande:

    Tack för era svar. Jag hör (ser) vad ni säger (skriver).

    Just nu är jag så otroligt trött bara.

    Idag har han åmmat sig vid mina ben HELA DAGEN. o har han inte gjort det så har han smällt med leksaker överallt.

    Jag har försökt sysselsätta honom lite. Funkat i 3,5 min. Resten är hoppande i soffor. Sparka okontrollerat med benen. När vi ska äta DÅ ska han komma på att han vill bygga lego o tar med alla legon till bordet. Har inte ens tagit striden där. Bygg lego då.

    När vi ätit klart då är det samma visa igen. Lego inte intressant. Då ska man springa efter lillebror. Ta hans grejer. Gå så tätt inpå honom att lillebror tappar balans.

    Hemma 5e dagen nu. Sjuka. Rastlöshet.

    Cosiunus. Jättebra tips. Tack! Vi försöker göra mkt av det du skriver. Framförallt när vi är ute. Men han verkligen hatar att vara ute. Speciellt i detta väder. Han vägrar gå runt. Vill då sitta i vagnen eller ståbrädan. Går korta sträckor.

    Legomum: han får JÄTTEgärna visa mig allt han gör. Han får jättegärna involvera mig i leken också. Och acceptera om jag inte kan just då. Men hans lek består i att vi ska sysselsätta honom. Dra i trådarna så att säga. Han har svårt att leka överlag. Han har alltid varit ett mer lärande barn. Kan alfabetet. Basic matte. Färger former etc sen han var innan 2 år osv. Sånt älskar han. Men kräver involvering av vuxen så klart. O det ger vi honom. Men det är enbart då han är helt nöjd o vi kan inte sitta med honom från 6 på morgonen till 19 tiden på kvällen med bokstäver osv. Inte ens iPad finner han intressant nog att sitta med en 20-30 min. Vi vill inte att han sitter med den ensam men får fråga oss om han vill titta på barnkanalen eller Bolibompa eller liknande. Men även då ska han helst ha en av oss precis bredvid honom. Eller påkalla vår uppmärksamhet varannan minut. Jag överdriver inte. T ex jag står lagar mat o han får kolla Alfons under tiden vid köksbordet ?Mamma titta här. Mamma titta va Alfons gör. Mamma titta tiiiitta mamma!?

    Ibland hjälper han till med maten. Det går bra. Det gillar han. Men inte alltid han vill det heller.

    Känns som han mest strövar omkring.

    Det är bättre på fsk men de ser detta där med.

    Min mamma tycker att det är helt normalt. Jag tänker att han nog är lite mer krävande än andra jämnåriga. Eller så är jag bara ofantligt trött.

    Understryker att han är världens finaste pojke! Men just dessa saker med leken o allt kivande med lillebror. Det tär.


    Kan du få avlastning, så du kan vila dig/spendera tid med bara ett barn i taget?
    Är din man/sambo förstående och låter dig vila på kvällar/helger?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 15:28:07 följande:
    Så mkt det går är han. Men storebror är i en extremt mammig fas också så skulle jag gå iväg med lillebror eller själv för den delen så skriker han merparten av den tiden. Och utöver maken har vi ingen avlastning alls. Bor i en stad där vi inte ha någon i princip. De vi har är inte intresserade av att någon gång passa barnen eller så. Har (trots blodsband) inte så nära kontakt med dom.
    Fast då kan pappan ta lillebror i stället, så hänger storebror med dig.
Svar på tråden Är så trött!! Syskonbråk o annat!