• modsey

    Överbetalda gnälliga sjuksköterskor

    Anonym (A) skrev 2019-03-15 16:35:35 följande:

    De sker nog i vilket yrke som helst om det är på det viset.


    Nja inte riktigt väl. Exempelvis läkare, tandläkare, elektriker, journalister, mfl har INTE så.
  • modsey
    Akidoki skrev 2019-03-15 21:02:06 följande:

    Hur resonerar du då? Inom socialtjänsten har ingångslönerna drivit upp. De erfarna har inte fått motsvarande löneökning. Löneutvecklingen är och har alltid varit dålig.

    Varför kan inte sjuksköterskor byta jobb menar du?


    Inte Tina, men svarar ändå. Visst kan du byra jobb, men ingen vinner egentligen på det. Inte arbetsgivaren ( egentligen vi då det är skattefinansierat) som måste anställa en mindre erfaren för högre lön och definitivt inte patienten ( som också är vi)
  • modsey
    Anonym (anneli) skrev 2019-03-16 08:18:23 följande:

    På min vårdcentral nästan KRYLLAR det av sköterskor. Ingen verkar ha särskilt bråttom och det är ju JÄTTEBRA. Jag vill inte att de ska stressa som min stackars uska till väninna som jobbar inom hemtjänsten. DÄR kan man snacka om stress, usel miljö och alldeles för låga löner.


    Två olika yrken där det ena kräver 3 eller i det exempel du tar upp på en vårdcentral 4.5 års högskoleutbildning och inom hemtjänsten och års utbildning på högskola där usk utbildning är önskvärd men inte helt nödvändig för anställning...Blir lite som att jämföra äpplen och päron då.
  • modsey
    Akidoki skrev 2019-03-16 15:07:27 följande:
    Ändå är det så det går till. Personer som stannar i samma anställning har en betydligt sämre löneutveckling än den som byter jobb och därmed förhandlar ny lön.
    Tyvärr är det så ja. För det är verkligen ingen som vinner på det att erfarna duktiga sjuksköterskor måste byta anställning för att få upp sin lön. Men så fungerar det i dag.
Svar på tråden Överbetalda gnälliga sjuksköterskor