• Anonym (30-år­ingen)
    Äldre 16 Mar 02:55
    137 visningar
    11 svar
    11
    137

    Jag vet att jag vill ha barn, men jag har ingen som helst längtan. Normalt?

    Måste få prata med likasinnade eller någon som i alla fall förstår. Mina vänner skaffar barn, eller längtar efter barn eller försöker bli gravida. Jag har även vänner som inte vill ha barn och redan fattat det beslutet.

    Jag vet att jag vill ha barn, men jag vill inte ha barn nu. Jag har ingen riktig längtan. Jag skulle vilja hoppa på en längre utbildning och jag vill resa och jag har dessutom många hobbies som tar tid och energi. Eftersom jag är kvinna vet jag att jag inte kan vänta hur länge som helst, jag är inte naiv. Jag undrar om det här är vanligt att veta att man vill ha barn men samtidigt inte ha någon längtan? Rörig trådstart, jag vet.

  • Svar på tråden Jag vet att jag vill ha barn, men jag har ingen som helst längtan. Normalt?
  • Anonym (30-år­ingen) Trådstartaren
    Äldre 16 Mar 12:27
    #4

    Uppskattar era svar - tack!

    Har gått och känt en stress. Jag vill inte ha barn nu, för jag känner inte att barn passar in i mitt liv just nu när det finns så mycket annat jag längtar efter.

    Ville bara prata med likasinnade, känna mig lite normal. Det har blivit så mycket prat om just barn i tjejgänget de senaste åren, och ingen känner som jag.

    Det verkar som att om man vill ha barn ska man även ha någon slags längtan, och jag känner inte mig redo att skaffa en hund ens, eftersom jag vet hur mycket ansvar som krävs.

  • Anonym (30-år­ingen) Trådstartaren
    Äldre 16 Mar 22:33
    #8
    Anonym (Gem) skrev 2019-03-16 15:57:51 följande:

    Ja, det kan ju vara bra att tänka på att när man väl skaffat sig ett barn så kan längtan efter fler bli väldigt stark. Inte för alla så klart men kan vara bra att ta i beräkning att du hinner med att skaffa syskon. Eftersom du tycker att du vet att du vill ha barn.


    Intressant! Jag har varit inne lite på att bli enbarnsförälder, men då kanske det ändras helt. 
Svar på tråden Jag vet att jag vill ha barn, men jag har ingen som helst längtan. Normalt?