Inlägg från: Storlom |Visa alla inlägg
  • Storlom

    Har barn rätt att leka i hela huset enligt dig?

    telly skrev 2019-03-18 07:28:16 följande:

    Tycker du att det är viktigt att barnen får vara och leka i hela huset?

    Vi bor i hus. Barnen har sitt barnrum, stort vardagsrum och köket där de får leka och ha leksaker.

    Men några rum där vi har datorer, träningsredskap och stora akvarium får man bara vara i med en vuxen. De får inte heller leka i "finrummet" där vi har en lite dyrare soffa och mer prydnadssaker. Där får man sitta eller ligga i soffan och läsa eller vila. Men inte dra in en massa leksaker och röja. Om vi märker att det blir tjuv och polis, brottning och inflyttning av tiotusentals Legobitar så säger vi STOPP, och ber dom gå därifrån. De har andra ställen i huset som är bättre lämpade för lek.

    En del verkar tycka detta är märkligt. När vi har gäster vars barn börjar hoppa i soffan eller knacka på akvariet, rota runt i matburkarna och vilja mata, så verkar de lite besvärade av att säga åt barnen att gå till något av de "godkända" rummen. Någon sa att det är viktigt att barnen känner sig fria i sitt hem och att man får ha finare möbler och saker när barnen är större. Det tycker inte vi. Vi tycker det går bra att lära barnen att det finns domäner där lek och bus inte är tillåtet. Vad tycker du?


    Tycker det är viktigt att barnen har speciella lekplatser. Även som vuxen behöver man harmoni och det är omöjligt att gå harmoni i ett lekrum så om hela huset blir lekzon blir man mindre harmonisk.
Svar på tråden Har barn rätt att leka i hela huset enligt dig?