Inlägg från: cosinus |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Har barn rätt att leka i hela huset enligt dig?

    I vårt hus så har våra barn fått leka rätt fritt. 

    Vi har haft en rutschbanan i vardagsrummet när de var små för att de behövde något att klättra på som inte var farligt. Nu har vi ringar under trappan och ett gymnastik-redskap mellan kök och vardagsrum för att det ryms där och ingen annanstans. Jag är inte så brydd om det ska se fint ut utan jag vill ha mitt hem praktiskt.

    Barnen har även fått jaga varandra inne, spelat innebandy i köket/vardagsrummet och jag har hellre flyttat blommor i fönstret än att förbjuda inneleken när det varit -25 och snöstorm ute. 

    Ingen av mina har dock varit lagda åt hållet att röja bara för röjandets skulle och ingen har t ex velat hoppa i soffan bara för att det går.

    Jag är också extremt okänslig för stök så jag har varit helt ok med leksaker spridda över större delen av huset.

    Det betyder inte att jag förväntar mig att mina barn får göra sånt hos andra. Jag förväntar mig att mina barn följer de regler som andra har och de har inte haft några som helst problem att ställa om.

    Däremot har mina barn haft några kompisar med extremt strikta regler på vad man får göra inne. I princip bara vara still annars har barnen fått gå ut. När de barnen varit hos oss så har vi fått vakta för de har kunnat välta bord för att bygga ett fort eller försökt hänga i taklampan. Mina barn har ändå haft en känsla för vad som är rimligt inomhus utan att något blir farligt eller går sönder medan de här barnen verkat tro att de är på ett lekland där precis allt är tillåtet bara för att det är ok att småspela innebandy med köksstolarna som mål.

Svar på tråden Har barn rätt att leka i hela huset enligt dig?