• Äldre 21 Mar 09:56
    285 visningar
    3 svar
    3
    285

    Läxhjälp till en 17åring

    Hej, 

    Min 17åriga grabb har det tufft med matten och måste ha hjälp ganska omgående. Vad är er erfarenhet? Går ni direkt via en av aktörerna eller via typ Läxhjälp.com för att få tillgång till fler lärare? 

    Tacksam för svar och vad ni har för erfarenhet från olika aktörer


    Läxhjälp
  • Svar på tråden Läxhjälp till en 17åring
  • Äldre 21 Mar 09:58
    #1

    Det ska tilläggas att vi bor i Stockholmsområdet ^^

  • Äldre 21 Mar 10:15
    #2

    Det borde inte behövas. Skolan ska ju ge hjälpen som behövs. Har du frågat lärarna om det finns läxläsning eller om det finns möjlighet att ordna sånt tillfälligt åtminstone?  

  • Anonym (Mamma­)
    Äldre 21 Mar 10:23
    #3
    +1

    De flesta gymnasieskolor har en stödtimme, en timmes räknestuga i veckan. Det första ni kan göra är ju att din son börjar gå på dessa. Men om han har stora problem med matten så kan det ju vara jättebra att få individuell hjälp också. Att få hjälp 2 h i veckan individuellt, det klarar ingen skola att ge något barn.

    Vi hjälper vår son väldigt mycket hemma med matematiken, det fungerar eftersom vi båda är civilingenjörer. Med den undervisning han får i skolan skulle han inte klara sig så bra som han gör, det är helt klart.

    Vi har haft läxhjälp från ett lokalt företag i vår stad. I engelska och svenska, det fungerade jättebra. Mitt tips är att först maila några företag och förklara vad ni vill ha hjälp med och låta företagen presentera några kandidater. När ni hittat någon som verkar ha en bra kandidat är det bra om ni får träffa läxhjälparen en gång och diskutera, alternativt måste ni ju prova någon gång innan ni skriver på någon typ av abonnemang. Personkemi och individuell pedagogisk begåvning måste man ju prova i verkligheten.

Svar på tråden Läxhjälp till en 17åring