Anonym (.) skrev 2019-03-22 08:37:22 följande:
Mina ungar, 7, 5 och 4 äter all mat. Då menar jag verkligen allt: sill, kaviar, surströmming, blodpudding, grönsakssoppor, alla möjliga grytor, alla sorters fiskar, leverpastej, kalvsylta, oliver, vitlök, senap, bostongurka, svampar, saltgurka, vita sallader, alla sorters potatis, pasta, ris, bullgur, alla sorters bröd, alla sorters pålägg, fil, yoghurt, gröt. Ja, allt!
Vad har jag gjort? Serverat maten och har de inte velat äta har jag sagt att de får gå hungriga till nästa måltid serveras, ingen ersättnings smörgås eller så.
När kompisar är på besök är de så kräsna. Gillar inte fisk, inte kokt potatis, inga grytor, inte korv blablabla.
Varför lär ni inte era barn att äta all mat? Eller lagar ni makaroner och korv till barnen medan ni äter annat och säger "ni tycker lika inte oooom det här, så ni kan väl ha makaroner och korv...?" för att det ska bli billigast?
Jag ser inte vitsen med att man måste äta all mat. Men åh andra sidan, både jag och sambon är kräsna och var det redan som barn (födda på 50-talet och 60-talet) och även om man var hårdare då, så gick det inte att få oss äta alla mat. Jag har kräkts, jag suttit timmar hemma, suttit ensam kvar i matsalen i skolan. Han har liknande upplevelser.
Sonen var också kräsen, och inte en chans att jag skulle låtit honom gå hungrig, dels var han underviktig (vilket även BVC konstaterade) och åt som en myra, så för oss var prio ett att han skulle äta någonting. Nu hade vi lite tur, han gillade sådant som broccoli och avocado t.ex Så här var det inte makaroner och korv (vilket tillhörde bla det han ratade) som serverades hemma. De enda köttbullarna som dög var de hemmagjorda.
Fisk åt han från det han var tre tills han gick i högstadiet, gröt äter vi inte, kalvsylta, vidrigt bullgur, vidrigt, vita sallader (du tänker på kål) existerar inte hemma.