Inlägg från: Anonym (EvaP) |Visa alla inlägg
  • Anonym (EvaP)

    Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???

    Ställer frågan här för att höra vad ni tycker för jag och min fästman är inte överens.

    Han har två äldre tonårsbarn som bor hos oss varannan vecka plus att vi har ett gemensamt barn i förskoleåldern

    Vi ska gifta oss till sommaren o fick igår reda på att hans barn har bjudit in sin mamma till vårt bröllop. Min blivande man har tydligen okejat det och nu känner jag mig galen av ilska.

    Sen vi träffades så ska visst alla högtider firas ihop med hans föredetta, lyckades tack o lov styra bort julen i samband med att vårt barn kom så nu kör dem varannan. Men annars så ska ALLT tydligen firas ihop, studenten kan jag förstå men är än idag irriterad över att exet bjöds till vår dotters dop utan att jag blev tillfrågad som hon trashade på ett sätt jag inte tänker ta upp här men jag förlät det. Men vårt bröllop?????

    Hans ex är inte heller vidare trevlig utan snackar gärna mkt skit bakom våra ryggar o på sociala medier så det handlar inte om att hon är en fin vän bör tilläggas.

    Så nu behöver jag höra hur ni andra tänker? Vad ska jag göra? Hjälp mig med bra tips!!

  • Svar på tråden Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???
  • Anonym (EvaP)
    sextiotalist skrev 2019-03-25 15:16:35 följande:

    Klart övertramp. Alltså bjuda in folk bakom din rygg är så nonchalant mot dig, så det finns inte ord för det.

    Säg till din blivande man att du vill inhibera bröllopet och sedan gör ni upp en gemensam gästlista, som ni båda är överens om och de enda som bjuder in till bröllopet är ni, inte hans barn eller annan släkt.


    Eller hur? Jag tycker personligen att det är sjukt fräckt av hans barn att göra så o först o främst är det så mesigt av min karl att aldrig säga nej.

    Vi hade en gemensam gästlista men den har ovan nämnda skitit i.

    Och människan har inte vett nog att tacka nej eller dubbelkolla med oss utan hon har glatt sagt att hon kommer till sina barn. Det är inte för att hon vill oss väl utan hon är väldigt nyfiken på allt vi gör.
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (Ni) skrev 2019-03-25 15:19:00 följande:

    Det är du och din blivande man som bestämmer vilka ni vill bjuda på ert bröllop.


    Han säger att han inte vill ha henne där men vad ska han göra när barnen bjudit in? Ska för första gången ta ett rejält snack med hans barn.
  • Anonym (EvaP)
    Johanna1986 skrev 2019-03-25 15:20:09 följande:

    Nope! Detta tycker inte ja e okej heller. De som rör deras gemensamma barn ska hon vara med på dock som skriver varannan jul å sådan högtider. Men ert bröllop eller ert barns dop! Stort NEJ på de!


    Nej jag fattar inte hur jag inte satte ner foten där, mådde så dåligt men sa inget då. Nu är däremot mitt tålamod helt slut.
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (G) skrev 2019-03-25 15:30:34 följande:

    Det här är inte ok. Den här festen rör dig och din blivande man. Och du har stor bestämmanderätt över gästlistan. Hade hon haft något vett i skallen hade hon tackat nej.


    Det tycker jag också, det hade jag gjort i hennes situation. Men som sagt, hon är rätt gränslös och galen så är inte ett dugg förvånad.
  • Anonym (EvaP)
    ALM82 skrev 2019-03-25 15:32:16 följande:

    Alltså, VAD har hon att göra på ERT bröllop?? Skulle aldrig acceptera det. 

    Det är inte deras barn som ska gifta sig, det är du och min fästman.

    Det är får du prata med din fästman om, kanske tillsammans med tonårsbarnen, men vad ska hans ex göra på ert bröllop? Hålla tonårsbarnen i handen?

    Så länge det inte är en högtid som involverar barnen (t.ex student som du sa) så kör man väl varannat år?


    Han är livrädd för sitt ex för man vet aldrig vad hon säger eller gör så det blir jag som får ta hans barn och bli den elaka häxan.
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (ber) skrev 2019-03-25 15:33:55 följande:

    Berätta att du också bjudit ett ex eller nån kollega som han inte känner så får du se hur han reagerar. Antingen är han med på att vem som helst är välkommen oavsett eller så fattar han att det inte passar att bjuda utan att kolla av. 

    Att exet är med på gemensamma barns högtider låter väl rimligt, men att hon ska vara med på era eller era barns högtider borde ju enbart vara om hon är en vän till er vilket hon inte verkar vara. 


    Nej hon är ingen vän till oss och jag har helt tagit avstånd sen jag hörde att hon gått o snackat väldigt mycket skit om oss till våra vänner och med sina barn.

    Helt sjukt att människan också ska dyka upp på vårt bröllop, nu kommer inte det ske. Skiter hellre i att gifta mig då.
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (G) skrev 2019-03-25 15:34:24 följande:

    Haha ja oj då. Det låter inget vidare. Men låt inte människan förstöra din upplevelse och fest. Var obekväm och jobbig.


    Har haft en fantastisk relation med mitt ex föredetta men den här är inte rolig överhuvudtaget. En riktig dramaqueen som saknar självinsikt.

    Ja det verkar inte bättre. Är inte ens jag som startade det här men nu får ändå jag ta skiten. Livet ör inte lätt!
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (Jag) skrev 2019-03-25 16:35:56 följande:

    Nu vet jag att folk tycker att mitt och exet upplägg är konstigt, men för mig hade det vart en självklarhet att bjuda henne.

    Min ex har en ny fru och barn med henne. Men vi anser att alla är en del av samma familj och alltid välkomna, hon och barnen är en viktig del av mina barns liv, så självklart är dom alltid välkomna. Samma för dom, dom anser att jag är barnens mamma och självklart alltid välkommen.


    Självklarhet och självklarhet. Så är det inte för alla, hade varit fantastiskt om det hade gått men jag vill inte.

    Jag har rent mjöl i påsen men människan har betett sig gränslöst på flera sätt och talat väldigt illa om oss bakom våra ryggar men smörat inför speciellt mig när vi ses. Sånt beteende accepterar jag inte från någon, en vän hade jag konfronterat men eftersom jag lever med hennes barn varannan vecka har jag istället valt att ignorera människan. Men vill inte se henne på vårt bröllop, såna energier vill jag inte ha nära.
  • Anonym (EvaP)
    Anonym (Hedwig) skrev 2019-03-25 16:38:47 följande:

    Det här är en soppa som din blivande för lösa. Han får ta ett snack med barnen och förklara att deras mamma inte kan vara med på bröllopet. Sen får han höra av sig till exet och be så hemskt mycket om ursäkt, men att barnen bjöd in utan er vetskap och det fungerar inte att hon kommer.


    Jag har sagt åt honom att hälsa henne att hon inte är välkommen men har sagt åt hans äldsta dotter att hädanefter bjuds inga människor in som inte har fått en skriftlig inbjudan.
Svar på tråden Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???