• Anonym (EvaP)

    Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???

    Ställer frågan här för att höra vad ni tycker för jag och min fästman är inte överens.

    Han har två äldre tonårsbarn som bor hos oss varannan vecka plus att vi har ett gemensamt barn i förskoleåldern

    Vi ska gifta oss till sommaren o fick igår reda på att hans barn har bjudit in sin mamma till vårt bröllop. Min blivande man har tydligen okejat det och nu känner jag mig galen av ilska.

    Sen vi träffades så ska visst alla högtider firas ihop med hans föredetta, lyckades tack o lov styra bort julen i samband med att vårt barn kom så nu kör dem varannan. Men annars så ska ALLT tydligen firas ihop, studenten kan jag förstå men är än idag irriterad över att exet bjöds till vår dotters dop utan att jag blev tillfrågad som hon trashade på ett sätt jag inte tänker ta upp här men jag förlät det. Men vårt bröllop?????

    Hans ex är inte heller vidare trevlig utan snackar gärna mkt skit bakom våra ryggar o på sociala medier så det handlar inte om att hon är en fin vän bör tilläggas.

    Så nu behöver jag höra hur ni andra tänker? Vad ska jag göra? Hjälp mig med bra tips!!

  • Svar på tråden Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???
  • Anonym (Jag)

    Nu vet jag att folk tycker att mitt och exet upplägg är konstigt, men för mig hade det vart en självklarhet att bjuda henne.

    Min ex har en ny fru och barn med henne. Men vi anser att alla är en del av samma familj och alltid välkomna, hon och barnen är en viktig del av mina barns liv, så självklart är dom alltid välkomna. Samma för dom, dom anser att jag är barnens mamma och självklart alltid välkommen.

  • Anonym (Hedwig)

    Det här är en soppa som din blivande för lösa. Han får ta ett snack med barnen och förklara att deras mamma inte kan vara med på bröllopet. Sen får han höra av sig till exet och be så hemskt mycket om ursäkt, men att barnen bjöd in utan er vetskap och det fungerar inte att hon kommer.

  • Anonym (Hedwig)
    Anonym (Jag) skrev 2019-03-25 16:35:56 följande:

    Nu vet jag att folk tycker att mitt och exet upplägg är konstigt, men för mig hade det vart en självklarhet att bjuda henne.

    Min ex har en ny fru och barn med henne. Men vi anser att alla är en del av samma familj och alltid välkomna, hon och barnen är en viktig del av mina barns liv, så självklart är dom alltid välkomna. Samma för dom, dom anser att jag är barnens mamma och självklart alltid välkommen.


    Men nu är hon kanske en trevlig person, och då är ju din situation helt annorlunda från Ts?
  • Anonym (ber)
    Anonym (EvaP) skrev 2019-03-25 15:53:03 följande:
    Han är livrädd för sitt ex för man vet aldrig vad hon säger eller gör så det blir jag som får ta hans barn och bli den elaka häxan.
    Usch vad jag inte skulle vilja gifta mig med någon som inte vågar ta en konflikt varken med sitt ex eller prata med sina egna barn.

    Har du tänkt igenom det här - för detta kan väl inte vara det enda tillfället när den här mannens tillkortakommanden ställer till det för dig och/eller hamnar på ditt bord att lösa?
  • Ess

    Nej det behöver hon inte. Jag hade backat långt tidigare i detta förhållandet, och definitivt avstyrt bröllopet.
    Det finns vigselförättare på rådhuset och man behöver inte ens ha egna vittnen med sig. Har utnyttjat detta två gånger i mitt liv, och när vi var färdiga åkte vi hem.

  • Anonym (Jepp)

    Fyfan vad egoistiskt! Hur kan man vara med en sån människa ? Ush ????

  • Tecum

    Så går det när man låter barn bestämma och inte vågar sätta gränser! Som man bäddar får man ligga.
    Säg till din man att det inte blir något bröllop om han inte tar itu med barnen och exet.

  • Annita

    Hoppas åtminstone att barnen inte bjöd henne "med berått mod", utan att det kanske var ett samtal där de berättade om bröllopet och så sa mamman "Det skulle jag vilja vara med på!" och de svarade att det skulle nog gå bra. Det är ändå inte okej förstås, men ännu värre är det ju om de verkligen sa "vill du komma på pappas bröllop?"

    Jobbig sits. För min del hade det blivit ett ultimatum: bröllop utan exet eller inget bröllop alls. Särskilt med historiken du berättar om.

  • Anonym (Men kom igen)

    Barnen beter sig gränslöst för att de ser att sådant beteende lönar sig hos sin mamma och för att de ser att varken du eller pappa säger ifrån.

    Hon trashade ert dop och ÄNDÅ är det ingen som varken reagerar eller agerar? :-O

    Och din sambo gör inget åt det för att han litar på att du 1, gillar läget 2, är ditt problem att lösa eftersom han inte vågar

    Du förstår nog att det inte blir något bröllop alls förrän han löst problemet med exet? Dvs ställ in det och ställ ultimatum. Punkt och slut.

  • Anonym (***)
    EmberEyes skrev 2019-03-25 16:26:13 följande:
    Fast det är inte riktigt din plats att göra tycker jag. Det är din blivande som ska förklara för sina barn vilka regler som gäller och sätta gränser för dem. Möjligtvis kan du vara med när din blivande gör dessa gränsdragningar. Men de ska inte komma från dig. Dessutom så slipper du hamna i "elaka styvmorsan"-rollen om det är pappan till barnen som sätter ner foten.

    Och om din blivande inte har ryggrad nog att stå upp för sig själv och för er och för er relation så är det ju faktiskt han som är problemet, inte ungarna eller exet för den delen. Vilket iofs kan vara bra att ha klart för sig innan ni gifter er, eftersom en flat partner kan vara en deal-breaker för vissa.
    Det är TS bröllop lika mycket som pappans. Naturligtvis får TS säga till när folk som inte har med saken att göra lägger sig i.
Svar på tråden Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???