• Lotta90

    Hur vanligt tror du det är att man "råkar bli gravid" medvetet?

    Jag undrar ofta hur många som faktiskt "råkar bli gravida" medvetet, alltså genom att hoppa över p-piller/mini-piller mm. Känns osannolikt att alla dessa oplanerade graviditeter är just helt oplanerade. Preventivmedel gör ju generellt sitt jobb om man följer hur dom ska tas.

    Undrar också om någon vågar erkänna att man gjort det eller känner nån som gjort det

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur vanligt tror du det är att man "råkar bli gravid" medvetet?
  • Lotta90
    Fjäril kär skrev 2019-03-26 17:56:01 följande:

    Otroligt mycket mer vanligt än man tror. Det är dock lättare att "skylla" på preventivmedel än att säga sanningen.

    I trådarna som handlar om att tjejer vill ha barn men inte killen är det oftast så att av en händelse medan tråden pågår så "funkade" inte pillerna... (Yeah right..)

    Om preventivmedel på riktigt funkade så dåligt som man läser om så vore säkerheten nere på typ 55-60%..


    Jag tror också det. Var därför jag ställde frågan. Skulle vara intressant att höra om någon som gjort det kommenterade med deras historia. Jag dömer ingen men tycker det är intressant att fundera på. Många äldre vet jag tycker att det är tjejens kropp o hon bestämmer. Vill själv ha ett barn till men han är tveksam. När man säger till folk att man själv vill ha en till men inte han är det förvånansvärt många som säger " det är bara att inte ta pillren" typ som att de vore självklart. Eller "slarva lite med p-pillren". Blir så förvånad men därför tänker jag att det är fler som gör de än man vet o tror
  • Lotta90
    Fjäril kär skrev 2019-03-26 18:46:34 följande:

    Även spiral är 99% , ev fusk där kan ju vara att man tar ut den i hemlighet och sen skyller på att man blivit gravid ändå. Det är ju ingen partner som kan säga säkert att spiralen faktiskt sitter där.


    De låter ju helt sjukt. Alltså det är ju verkligen att planera det.. Tror det är ännu mer ovanligt
  • Lotta90
    Fjäril kär skrev 2019-03-26 18:32:10 följande:

    Jag tror dock att man hellre hugger av sig en arm än erkänner att man medvetet gjort något sådant.

    Tror det är lättare att säga det som en hemlis till barnmorskan eller möjligen sin bästa vän än att erkänna det "offentligt". Hatdrevet brukar vara skoningslöst vid såna berättelser här på Familjeliv. Har sett någon tråd ibland men pga stämningen brukar de plockas bort eller stängas.


    Fast man kan ju vara anonym. Man måste ju inte ange namn o personnr för att skriva om det;)
  • Lotta90
    Anonym (Spiralen) skrev 2019-03-26 18:53:43 följande:

    Jag har fuskat med p-pillren. Varannan dag åkte det ut i vasken. Ja, förebrå mig nu om ni vill. Pappan blev överlycklig.


    Kul att nån vågar skriva. Nej jag ger mig inte på nån. Skrev för att jag ville höra dom som gjort det. Hur känner du inför de i efterhand? Jag är rädd att jag skulle få väldigt dåligt samvete. Dock har jag tänkt tanken
  • Lotta90
    Anonym (Spiralen) skrev 2019-03-26 19:17:26 följande:

    Det beror nog mycket på situationen. Vi hade tänkt skaffa barn om några månader, men jag orkade inte vänta. Så det var aldrig frågan om att jag gick tvärt emot hans vilja, då hade jag säkert mått dåligt över det. Så nej, inget dåligt samvete. Vi fick ju världens bästa kille.


    Då hade jag nog väntat, om jag visste att det ändå skulle bli av. Min sambo vet inte helt säkert om han vill men han har sagt när jag trott att jag varit gravid innan(och då tagit alla piller som vanligy) att vi tar hand om barnet i så fall o vill inte göra abort. Så han är ju inte heller helt anti
  • Lotta90
    Anonym (Räknas detta?) skrev 2019-03-26 21:15:55 följande:

    Det blev det! Världens finaste lillebror föddes nio månader senare. Jag var först rädd att han skulle vilja att jag gjorde abort och var helt inställd på att ta mitt pick och pack och gå då. Men så blev det inte och han älskar så klart sin son, trots att han inte var planerad. Jag skulle inte göra något annorlunda.


    Vet han om att du gjorde så då? Jag tänker att du skriver att du va beredd att behöva gå.. Vilket barn i ordningen var detta?
  • Lotta90
    Mascaraklumpar skrev 2019-03-26 22:00:24 följande:

    Jag vet inte om jag förstår vad du undrar, riktigt. Jag tror att "det händer inte mig"-tänket är väldigt utbrett, och att många blir uppriktigt chockade när de inser att det inte funkade att köra med i snitt en halv p-pillerkarta i månaden, att skippa sexet just den dag man skulle ha ägglossning enligt någon app eller att ta ett dagen-efter-piller istället för att använda kondom. Att man tänker så är möjligen lite korkat, men det är inte alls detsamma som att man planerar att skaffa barn - vore det det så skulle antagligen inte hälften av alla oplanerade graviditeter resultera i en abort.

    Men det är vanligare att en oplanerad graviditet uppstår pga slarv än att man haft en perfekt användning av preventivmetoden och det ändå inte fungerade, om det var det som var frågan.


    Nej alltså frågan var ju om man avsiktligt skippar pillren för att bli gravid utan att säga de till sin partner. Tror inte på att så många "glömmer"
  • Lotta90
    Mascaraklumpar skrev 2019-03-27 18:10:24 följande:

    Det var just kombinationen av din fråga och detta efterföljande påstående som gjorde att jag inte riktigt fick ihop det. Det låter ju som om du antyder att de flesta som inte tar pillrena precis som man ska, medvetet försökter lura sin partner. Med den logiken - om det nu är så du menar - så är det dubbelt så många män som kvinnor som lurar på sin partner ett barn, i och med att skillnaden i andelen graviditeter per år mellan perfekt och faktisk användning är ca 15% för kondom jämfört med ca 7-8% för p-piller.


    Fast det är ju väldigt svårt att lura en tjej till graviditet genom att inte ta på kondom. Det märks ju liksom. Ändå gången en kille kan göra en tjej gravid mot tjejens vilja är ju genom våldtäkt och det tror och hoppas jag är en ytterst ovanlig anledning till graviditet i ett förhållande
  • Lotta90
    Mascaraklumpar skrev 2019-03-27 18:57:54 följande:

    Jag förstår. Så när män "glömmer" kondomen så handlar det om att de faktiskt glömmer, men när kvinnor "glömmer" så finns det en baktanke?


    Det sa jag inte. Men att han glömt kondomen märks ju. Att tjejen inte tagit sitt piller är ju mindre lätt att veta för honom. Det enda han kan göra är väl att ta hål på kondomen som nån skrev. Sen om man ska hårdra det så är det ju i slutändan tjejen som bestämmer över sin kropp. Hon kan göra abort men han kan inte tvinga henne till det
Svar på tråden Hur vanligt tror du det är att man "råkar bli gravid" medvetet?