• Äldre 26 Mar 17:56
    1513 visningar
    59 svar
    +1
    59
    1513

    Hur vanligt tror du det är att man "råkar bli gravid" medvetet?

    Otroligt mycket mer vanligt än man tror. Det är dock lättare att "skylla" på preventivmedel än att säga sanningen.

    I trådarna som handlar om att tjejer vill ha barn men inte killen är det oftast så att av en händelse medan tråden pågår så "funkade" inte pillerna... (Yeah right..)

    Om preventivmedel på riktigt funkade så dåligt som man läser om så vore säkerheten nere på typ 55-60%..

  • Äldre 26 Mar 18:32
    #4
    Lotta90 skrev 2019-03-26 18:18:27 följande:

    Jag tror också det. Var därför jag ställde frågan. Skulle vara intressant att höra om någon som gjort det kommenterade med deras historia. Jag dömer ingen men tycker det är intressant att fundera på. Många äldre vet jag tycker att det är tjejens kropp o hon bestämmer. Vill själv ha ett barn till men han är tveksam. När man säger till folk att man själv vill ha en till men inte han är det förvånansvärt många som säger " det är bara att inte ta pillren" typ som att de vore självklart. Eller "slarva lite med p-pillren". Blir så förvånad men därför tänker jag att det är fler som gör de än man vet o tror


    Jag tror dock att man hellre hugger av sig en arm än erkänner att man medvetet gjort något sådant.

    Tror det är lättare att säga det som en hemlis till barnmorskan eller möjligen sin bästa vän än att erkänna det "offentligt". Hatdrevet brukar vara skoningslöst vid såna berättelser här på Familjeliv. Har sett någon tråd ibland men pga stämningen brukar de plockas bort eller stängas.
  • Äldre 26 Mar 18:46
    #8
    Anonym (.) skrev 2019-03-26 18:41:01 följande:

    Det är ju 99% vid perfekt användande, dvs om man inte glömmer piller. Glömde ofta piller (ej med flit) när jag åt så tror det är rätt vanligt ändå. Nu ska det ju ändå vara ganska svårt att bli gravid trots att man glömmer piller, så säger inget om det...  Verkar vara vanligare att spiral inte fungerar. (känner flera som blivit oplanerat gravida med det - svårt att fuska dock)


    Även spiral är 99% , ev fusk där kan ju vara att man tar ut den i hemlighet och sen skyller på att man blivit gravid ändå. Det är ju ingen partner som kan säga säkert att spiralen faktiskt sitter där.
  • Äldre 26 Mar 18:59
    #16
    Lotta90 skrev 2019-03-26 18:54:19 följande:

    Fast man kan ju vara anonym. Man måste ju inte ange namn o personnr för att skriva om det;)


    Nä men alla anonyma bryter reglerna ganska kvickt i såna typer av trådar och det går ändå att kränka någon ganska grovt. Jag har själv aldrig skrivit i en sådan tråd men att bara läsa gjorde mig illa till mods.
Svar på tråden Hur vanligt tror du det är att man "råkar bli gravid" medvetet?