• Anonym (.. J)

    FICK KONSTIGT SVAR FRÅN FÖRETAGET!! BEHÖVER HJÄLP!!!??

    Hej,

    Jag söker jobb just nu och håller på att söka här och där i flera månader nu. Jag har ansökt jobb via Facebook sidan till ett transport företag och skickade min cv till dem och så att jag är intresserad. Men idag fick jag svar från dem, svaret var inte vad jag har förväntat mig alls. De flesta svar får jag tyvärr eller något liknande med respekt men inte som den som jag fick, jag fick "skit på dig".

    Jag är chockad över svaret och har inte svarat på dem än. Jag tror de är bara för jag har arabisk namn och inte svensk. Jag mår verkligen illa från svaret.

    Jag vill överklaga över svaret, kan man överklaga!? Hur?

    Hur ska jag tillväga?

    Här ni tips på vad kan man göra?

  • Svar på tråden FICK KONSTIGT SVAR FRÅN FÖRETAGET!! BEHÖVER HJÄLP!!!??
  • Anonym (E)

    Svar kan man inte överklaga. Du borde däremot höra av dig till företaget om det dåliga bemötandet.

  • Anonym (E)

    Söker man jobb kan man i vissa fall överklaga ett beslut där man anställt en annan med sämre meriter än sig själv. Men antar att du sökt jobb inom privata sektorn och där kan man inte överklaga.

  • Walker90

    De svarade alltså bara ?skit på dig?? De skrev ingenting mer, inte ett ord till? Står det exakt vem i företaget som skickat svaret?

    Du bör kontakta någon annan i företaget och berätta om det här för det är ett helt oacceptabelt svar.

  • Anonym (Hr-specialist)

    Totalt oacceptabelt!

    Det är dock inget "olagligt"... Varken förtal, kränkning eller hot. Men hade det varit där jag jobbar hade jag rekommenderat skriftlig varning till den anställde som mailat dig.

    Om du vill profeterna och företaget är nationellt och kännt. Kan du hota med att gå till tidningen och få kanske biocheckar eller så i kompensation. Eller ännu bättre - en intervju!

    Låt det inte vara. Men fundera igenom ditt svar och vem du ska höra av dig till i bolaget.

  • KurtKoben

    Verkligen riktigt märkligt att svara så här! Har svårt att tänka mig att de enbart skulle svara så pga ditt arabiska namn utan det borde rimligen vara något annat. Har du inte rätt meriter eller skrev du ett personlig brev som inte är relevant för jobbet? En del företag får många svar från folk som ligger långt ifrån vad de från början skrev att de eftersökte och kan därmed bli irriterade över detta. Men att dock svara " skit på dig!" är ändå absurt, fast om man tänker på att du var den 70-11 som skickade in jobbansökan, men var långt ifrån vad de frågade om, så kan man tänka sig att en viss irritation kan ha funnits.  

Svar på tråden FICK KONSTIGT SVAR FRÅN FÖRETAGET!! BEHÖVER HJÄLP!!!??