• Anonym (ostmackan)

    Letrozol trots egen ägglossning

    Ehm.. du skrev att ni prickat äl, betyder det att ni haft sex först när äl skett? Äggledarna är täckta av flimmerhår som före ägglossning gör "vågrörelser" mot äggstockarna för att underlätta för spermierna. När ägget släppt så ändras riktningen så flimmerhåren "sopar" fram ägget i kanalen mot livmodern. Därför är det svårt och kanske tom omöjligt för spermierna att nå ägget när det väl har släppt. De ska liksom "hänga på låset" till äggstocken för att ha en bra chans. Med andra ord - se till att sexa 1-2 före äl så kanske det funkar bättre.

    Om det inte gör det skulle jag göra en undersökning av äggledarnas passage om jag var du.

  • Anonym (ostmackan)
    ivovanon skrev 2019-03-31 16:49:06 följande:

    Tack för svar, och bra förklarat. Visst inte att det fungerade så. Har däremot sexat både innan under och efter ägglossning, så tror inte det är vårt problem. Men som sagt tack för svar. Ska prata med gyn imorgon och nämna undersökning av äggledarnas pasage. Är det något du har gjort? 


    Ja jag gjorde det i samband med en infertilitetsutredning inför ivf. Det var blockerade/supertrånga och är förmodligen förklaringen till infertiliteten men läkaren hävdade att vi var "oförklarligt barnlösa". Har blivit gravid på första försöket båda gångerna.
Svar på tråden Letrozol trots egen ägglossning