• Thu 11 Apr 2019 21:54
    515 visningar
    22 svar
    22
    515

    Har du förtroende för regeringen (2018)

    Regeringen är så dålig att till och med det ena regeringspartiet nu tar avstånd från den:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7197593

    MP går emot regeringen

    Trots att Miljöpartiet sitter med i regeringen går nu partiet i Riksdagen emot regeringen när det gäller vilken inställning Sverige ska ha i EU när det gäller EU:s upphovsrättsdirektiv.

    Vid EU-nämnden i morgon ska frågan upp och då kommer Miljöpartiet att rösta nej till EU:s upphovsdirektiv, trots att regeringen föreslår att Sverige på ministerrådet ska säga ja.

    - Det här handlar om att stå upp för frihet och yttrandefrihet på internet och där kommer inte vi att backa, utan vi röstar enligt våra hjärtan. Vi röstar på partiets linje och det är emot det här direktivet, säger Lorentz Tovatt, suppleant för miljöpartiet i EU-nämnden.

  • Tue 17 Sep 2019 18:50
    #8

    Stureplanscentern gör nu uppror mot regeringens förslag om att stockholmare ska betala mer till det kommunala utjämningssystemet:

    www.svd.se/c-politiker-fel-ta-fler-miljarder-fran-stockholm

  • Wed 18 Sep 2019 14:16
    #10

    Stefan Löfven (S): Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020!

    Verkligheten: Arbetslösheten ökade under augusti till 7,1%. Det är nu 21 EU-länder som har lägre arbetslöshet än Sverige.

    www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/arbetskraftsundersokningar/arbetskraftsundersokningarna-aku/pong/statistiknyhet/arbetskraftsundersokningarna-aku-augusti-2019/

    När ansvarig minister Ylva Johansson (S) intervjuades skyllde hon på C, L, MP, M, KD och SD:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7301636

  • Wed 18 Sep 2019 19:09
    #13

    www.expressen.se/nyheter/svidande-kritik-inom-s-mot-anderssons-budget/

    Svidande kritik inom S mot Anderssons budget

    Regeringens budget möts av svidande kritik bland socialdemokratiska kommunalråd runtom i landet. Pengarna till kommunerna är helt otillräckliga, menar de - och det interna missnöjet i partiet växer.

    - Budgeten riskerar att ge många kommuner en hård knuff utför stupet, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande i Fagersta.

    - Vi klarar något år till, men sedan går det inte längre, säger Filipstads kommunalråd Per Gruvberger (S).

  • Sun 28 Jun 2020 15:15
    #16

    omni.se/kallor-mp-overvager-att-lamna-regeringen/a/0nPW26

    Källor: MP överväger att lämna regeringen

    Miljöpartiet överväger att lämna regeringen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Enligt tidningen är det inte enbart förhandlingarna om den nya migrationspolitiken som är orsaken.

    Frågorna om en utbyggnad av Arlanda och av Preem-raffinaderiet i Lysekil antas också spela in. Miljöpartiet har varit stark motståndare till båda dessa utbyggnader.

  • Sat 18 Jul 2020 23:33
    #18

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7517282

    Statistik från Brottsförebyggande Rådet, Brå, som Ekot tagit del av, visar att antalet anmälda brott mot knivlagen i juni månad i år var 975 stycken. En ökning med mer än 40 procent, jämfört med motsvarande månad 2015.

    Även när man jämför hela andra kvartalets siffror, alltså april till juni i år, är ökningen lika stor. 3 322 brott mot knivlagen anmäldes under andra kvartalet i år, mot 2 448 för fem år sedan.

    Socialdemokraterna presenterade ett kriminalpolitiskt program i valrörelsen 2018, där man slog fast att straffet för brott mot knivlagen skulle skärpas. Men något sådant förslag har inte kommit. Ekot har sökt inrikesminister Mikael Damberg som avböjer att kommentera frågan.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen (2018)