Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Bianca Ingrosso jobbar "sinnessjukt hårt"...

    Läste följande artikel https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/qL6GmE/bianca-ingrosso-drar-in-miljoner och reagerar på att hon använder uttryck som " jag jobbat så sinnessjukt hårt" när hon kunnat håva upp 9 mkr till en lägenhet på Östermalm... Är ju extremt få som någonsin har den möjligheten och ännu färre som är ca 25 år...

    Vad ger det egentligen för intryck till den yngre generationen som hör henne säga detta? Hur påverkas ungdomarna som om några år ska ut i riktiga arbetslivet och som aldrig kommer tjäna i närheten trots att dom kanske sliter betydligt hårdare? 

    Ni som har döttrar i tonåren påverkas dom av s k influencers? Jag har en tonårsdotter på 15 år och hon har full koll på en hel del influencers. Hon vill gärna ha märkesprylar vilket säkert är en kombo av influencers samt av vad klasskompisarna har. Hon säger också att hon ska bli rik när hon börjar jobba, men eftersom vi pratar lönearbete och inte bankrån eller knarkaffärer så lär ju inte det hända. Däremot är hon smart nog att redan nu vara inställd på universitetsstudier mest troligt inom tekniskt område vilket onekligen kommer ge en hel del fördelar, men det gör en vanligtvis inte rik.

  • Svar på tråden Bianca Ingrosso jobbar "sinnessjukt hårt"...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Vän) skrev 2019-04-12 13:17:58 följande:

    Jag är nära vän till Bianca och jag vet att hon jobbar extremt hårt och mycket! Hon arbetar bra många fler timmar än de flesta.


    Men är att "jobba" många timmar alltid detsamma som att jobba hårt? I min värld är det väldigt olika saker...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Vän) skrev 2019-04-12 13:17:58 följande:

    Jag är nära vän till Bianca och jag vet att hon jobbar extremt hårt och mycket! Hon arbetar bra många fler timmar än de flesta.


    Så skulle hon fixa ett heltidsjobb på ett äldreboende i en veckas tid?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Kjell2 skrev 2019-04-12 13:40:46 följande:
    Är det enda sättet att jobba hårt?
    Nej, snarare en fundering på vilka "riktiga" jobb hon skulle fixa som inte bygger på nyttjande av en image.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Man måste ju börja undra hur det står till med folk om dom tycker att det hon gör är ett "hårt" jobb som i princip vem som helst inte skulle klara av. Vad är det hon gör som är så hårt jobb? Åka runt och bli sminkad och plåtad? Få massa prylar och låta nån fakturera för att man ska visa upp sig med dessa prylar? Spela in dokusåpa? Välja diverse reklamjobb eller färger till sitt eget sminkmärke? Vilken tjej i hennes ålder (eller yngre) skulle inte klara av hennes liv och tacka nej om möjligheten fanns? 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (.) skrev 2019-04-12 14:10:34 följande:
    Jag tycker absolut att många timmar är en definition av att jobba hårt. Det betyder få/färre timmar till återhämtning, vilket är otroligt viktigt oavsett om man sitter på kontor eller jobbar med något fysiskt tungt.

    Jag tycker det blir så dumt att värdera arbeten. Typ "jag jobbar med att ta hand om människor, det är mer ett riktigt jobb än att sitta på kontor och inte bidra till något viktigt i samhället"
    Alla yrken behövs och för det mesta så väljer vi själva vilken yrkesväg vi tar. Att sedan börja diskutera lång vs kort arbetstid, hur fysiskt tungt det här, om man räddar liv eller säljer telefonabonnemang osv osv bidrar ju inte till något konstruktivt. Det är olika arbeten, drar in olika mycket pengar och är ofta svåra att ställa mot varandra, speciellt om man inte själv har erfarenhet av yrket.  
    Fast ska man hårddra det så finns vissa jobb som verkligen bidrar med nåt och sen finns fluffjobb som egentligen ingen skulle sakna "på riktigt" förutom själva utövarna av det samt dom följare som hjärntvättats till att det är av betydelse. Gäller inte bara influencers utan ex.vis också diverse sportutövare även om sportutövarna kan ha tränat sinnessjukt mycket för att komma någon vart inom sin idrott.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Kjell2 skrev 2019-04-12 14:38:41 följande:
    Intresant frågeställning, bidrar inte artister, kulturarbetare, idrottar med något. Om massor med folk är beredd att betala för en låt, en konsert, en match, en tavla, en bok eller ett tips om något bra är det då inte värt något? Nej, världen skulle inte gå under om de slutade men världens skulle bli tråkigare och fattigare.
    Helt off topic men slipper jag pröjsa för s k finkultur med skattepengar så blir jag väldans nöjd. Skrattande
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (svenskliksom) skrev 2019-04-12 14:40:41 följande:

    Jag tror hon jobbar väldigt hårt. Förstår inte vad pengarna har att göra med hur hårt hon jobbar. Eller får man inte säga att man jobbar hårt om man belönas med riktigt mycket pengar? På grund av.. avundsjuka?

    Det enda jag ser ned på i den artikeln är att hon verkar rätt dum som inte har koll på sin budget. 


    Det jag vänder mig mot är det världsfrånvända i att påstå att man jobbar sinnessjukt mycket vilket berättigar till möjligheten att pröjsa 9 mkr. Det ger intryck av att man jobbar mer än dom flesta andra som därmed inte har råd med 9 mkr när sanningen är den att man aldrig haft ett riktigt jobb och har noll koll på vad det innebär och så gott som vem som helst skulle fixa hennes jobb om dom fick möjligheten. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (.) skrev 2019-04-12 14:50:35 följande:
    Men plockar vi bort allt utom det absolut nödvändigaste - dom som "verkligen bidrar med något", så hade vi ju bott i en grå, tråkig värld där det enda vi gjorde var att äta, sova och arbeta. Det känns otroligt deprimerande om jag ska vara ärlig. Lite som någon svartvit kommunist-diktatur...
    Fast inget hindrar ju att man utövar sport eller spelar musik själv Flört

    För egen del är jag lite orolig för alla dom timmar fullvärdigt liv som slösas på att följa alla dessa s k influencers men förhoppningsvis växer dottern ifrån det så småningom.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (svenskliksom) skrev 2019-04-12 15:16:34 följande:
    Fast det där är bara dina egna osäkerheter du projicerat på henne. Hon sa aldrig något sådant. Hon sa bara att hon inte skäms över att ha en dyr lägenhet för att hon jobbar hårt. Vilket är helt rätt, hon bör inte skämmas. 
    Hon har inte bara jobbat "hårt" utan "sinnessjukt hårt"...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Kjell2 skrev 2019-04-12 15:18:11 följande:
    Är det? I först inlägget står ingenting om kontakter. Är det så att alla med kontakter lätt kan fakturera 400 000 kr/månad om de börjar jobba stenhårt som influencer.
    Är väl snarare kända föräldrar, snygg förpackning och en vana att säga ungefär vad som helst småkorkat inför kameran som krävs för att kapitalisera dvs inte alltför hårt arbete.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Vän) skrev 2019-04-12 16:06:51 följande:
    Hon arbetar stenhårt, tro mig. Hon jobbar verkligen för sina pengar. I det här samhället så får man inte pengar huxflux - man får jobba sig till de - precis som Bianca gör.

    Om du också jobbar hårdare så kan du också ha råd med allt du vill ha.
    Så om alla bara jobbar lika hårt som hon så kan alla köpa sig en 9-milleslägenhet på Östermalm? Helt plötsligt börjar jag verkligen tro att du är kompis med henne...
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tiina87 skrev 2019-04-12 16:42:40 följande:
    När Man jobbar på ex äldreboende så är man färdig på jobbet när man går hem, till skillnad från ex Bianca. Dvs man tar inte med sig jobbet var man än är.
    Tja är man chef jobbar man rätt ofta också mer när man kommer hem...
  • Anonym (Kaffedraken)
    CH2O2 skrev 2019-04-12 16:40:15 följande:
    Men är det en nyhet för dig att jobb värderas olika oavsett hur hårt man jobbar?
    Det är inte jag som påstått det. Du borde vända dig till Anonym (vän) som skrev  "Om du också jobbar hårdare så kan du också ha råd med allt du vill ha."
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tiina87 skrev 2019-04-12 16:51:04 följande:
    Och man kan också välja bort art inte göra det. Jag är sjölv mellanchef/avdelingsledare med personalansvar och min jobb telefon är avstängd när jag är ledig.
    Så kan man absolut inte göra på alla arbetsplatser. Skulle ses som grymt oseriöst på mitt jobb. 
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tiina87 skrev 2019-04-12 19:51:04 följande:

    Oseriös att vara ledig? Skämtar du?!


    Man gör det som är bäst för teamet och ställer nån en fråga i det chatprogram vi använder så svarar man självklart. Samma gäller på makens jobb. Inte helt ovanligt att nån ringer och frågar nåt på kväll/helg.
  • Anonym (Kaffedraken)
    MsFry skrev 2019-04-13 12:22:54 följande:

    Har ni jour- eller beredskapsersättning? Annars är det ju så att er arbetsgivare utnyttjar er (dvs ni blir rövknullade).


    Maken och jag har mycket bra löner (även om dom inte är i Biancas klass). Som högre chef har man inte jour- eller beredskapsersättning men en lön och bonus som kompenserar för det. Jag är visserligen inte chef men har väldigt bra lön ändå just för att jag tar ansvar. Har även övertidsersättning men att svara på nån fråga online som tar några minuter bryr jag mig inte om att rapportera. Händer inte ofta heller men mina kollegor vet om att jag finns där.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tiina87 skrev 2019-04-13 21:45:10 följande:

    30 000kr i grundlön inkl beredskapsersättning är ingen bra kompensation för att vara vara tillgänglig 24/7. 30-35 000kr plus jourersättning kan kanske vara kompensation.

    Grundlönen ska alltid vara utan tillägg. Beredskapsersättning alt jourersättning är ett tillägg, precis som ob, övertid eller olika kompetanstillägg.


    Jag tjänar långt mer än 35 tkr/mån men slipper personalansvar vilket är kanon. Krisar det ställer däremot folk i mitt team upp och jobbar helg/kväll. Det tar vi sen ut i ledig tid vid annat tillfälle. Jag kan även ta ut det i övertidsersättning. Detta händer kanske en gång vartannat år. Att däremot svara kort på ett mail vid behov medan jag sitter i soffan hemma eller på en fråga i vårt chatprogram händer kanske var tredje helg och vanligtvis krävs inget snabbt svar MEN det har självklart gynnat mig att jag gett snabba svar och ger ett seriöst intryck.

    Maken har ännu högre lön än mig +bonus men ingen övertid. Han jobbar oerhört mycket på kvällar/helger så slår man ut det har jag lätt högre timpenning men på lönespecen får han mer pengar. Jag skulle inte vilja lägga så mycket av min fritid på jobbet men det är val man gör. : )
  • Anonym (Kaffedraken)

    Ni som dyrkar Bianca här i tråden... Hur ser ni på henne som förebild då hon står främst i ledet vad gäller konsumtionshets med tanke på dom miljövindar som blåser? Eller är det ingenting som hon behöver ta ansvar för så länge det ger cash på kontot?

Svar på tråden Bianca Ingrosso jobbar "sinnessjukt hårt"...