• Anonym (G)
    Tue 16 Apr 2019 19:58
    3213 visningar
    26 svar
    26
    3213

    Vänner som läser meddelanden och tar tid på sig att svara

    Hej!

    Jag har vänner dom läser mina meddelanden men som tar tid på dig att svara. Det kan vara på Messanger, Instagram osv där man ser att personen läst. Ibland kan svaret dröja något dygn. Är det normalt att folk gör så? Börjar tycka att det är lite respektlöst.. Hur brukar ni göra?

  • Svar på tråden Vänner som läser meddelanden och tar tid på sig att svara
  • ttr
    Tue 16 Apr 2019 20:04
    #1
    +1

    Folk har viktigare saker helt enkelt.

  • Anonym (C)
    Tue 16 Apr 2019 20:06
    #2
    +1

    Det är inte så konstigt. Jag kollar ofta meddelanden när jag inte har tid eller möjlighet att svara. Tänker att jag ska göra det sen, men glömmer det. Eller så blir man avbruten av nåt när man svarar och glömmer bort att fortsätta skriva. Vet att mina vänner gör likadant. Men visst är det bättre arr vänta med att läsa tills man kan svara direkt.

  • Anonym (Hopp)
    Tue 16 Apr 2019 20:07
    #3
    +2

    Det beror väl på vad det gäller? Jag kan tänka någon dag. När jag var liten brevväxlade man. Då tog det någon vecka innan svar.

  • Tue 16 Apr 2019 20:10
    #4
    -2

    Jag håller med dig. Det är respektlöst. Folk skyller på allt möjligt , men man hinner svara. Så lång tid tar det inte. Har du sagt till dom någon gång?

  • Anonym (ring?­)
    Tue 16 Apr 2019 20:16
    #5
    +2

    Måste du ha svar så akut så rekommenderar jag att ringa istället för att skicka meddelanden.
    Det är helt normalt att läsa men inte svara på en gång. Ibland så hinner man helt enkelt inte. Tänk på att ditt meddelande kanske inte är det enda meddelande de har just då, och de kanske håller på med något och bara skulle kika i telefonen lite snabbt.

    Vi blir mer och mer stressade i det här samhället, och telefonerna med allt SvaraPåEnGångVarAlltidUppdaterad är en stor skuld i det. Sluta ha så bråttom jämt. Inse att det är bra att vänner har ett liv även utanför telefonen.

  • neverp­reggo
    Tue 16 Apr 2019 20:17
    #6
    +1

    Jag är så förvirrad ibland(ofta, man vill veta om det är akut att svara på) att jag läser men glömmer svara... eller ska göra något annat och kommer av mig. Är inte så brydd men svarar person aldrig på något meddelande alls så skulle jag börja undra. Men nog mest anta att personen stressar sönder eller mår dåligt.

  • Anonym (R)
    Tue 16 Apr 2019 20:24
    #7

    Är det något brådskande / viktigt?

    De kanske kollar om det är nåt akut , är det inget brådskande svarar de senare.

    Du är kanske inte den enda som skickade meddelande.

  • Anonym (Svårt att veta vad man ska svara)
    Tue 16 Apr 2019 20:35
    #8
    +3

    De kan tycka social kontakt är jobbigt eller kanske inte vet riktigt vad de ska svara.

    Jag kan vänta länge med ett svar om det inte har något med någon händelse exempelvis när bussen ska komma som gör att jag väntar.

    Det är svårt ibland att veta hur jag ska svara på olika sms och meddelande.

  • Tue 16 Apr 2019 20:43
    #9

    Jag läser ofta för det tar 2 sek och jag är nyfiken men om något av barnen behöver hjälp kan det dröja innan jag svarar, de kan inte vänta. Eller om jag råkar somna när jag lägger barn. Men svarar oftast på korta meddelanden inom några timmar och längre på 2-3 dagar.

    Är det bråttom typ " Är på affären, ska jag köpa med mjölk?" så svarar jag direkt men det är bättre att ringa om det är bråttom/akut.

  • Anonym (Mia)
    Tue 16 Apr 2019 20:44
    #10
    -2

    Riktiga vänner gör inte så.Låt dom vara.

Svar på tråden Vänner som läser meddelanden och tar tid på sig att svara