• Bellaa123

    Hur accepterar man?

    CrookedTail skrev 2019-04-18 11:36:27 följande:

    Jag tror jag går sönder av sorg snart.

    Vi har nu gjort vårt andra IVF-försök och inte heller denna gången blev det något ET. Läkarna säger att det inte kommer att gå, att mina ägg är för få och av för dålig kvalitét.

    Så nästa försök blir troligtvis ÄD, men jag känner mig inte ens i närheten av redo för det. Jag kan inte föreställa mig att jag skulle få ett barn som inte har något av mina drag. Det känns så fruktansvärt orättvist, jag känner mig sviken av min egen kropp.

    För 2 år sen lyckades vi bli spontant gravida, men det slutade i missfall i v.13, vilket gör att det känns ännu svårare att ?ge upp?. Det har ju gått en gång, varför går det inte igen!?

    Hur ska man kunna acceptera ÄD när man inte är känslomässigt redo? Jag är redan 38 så jag har inte tid att vänta längre.


    Googla på "improve egg quality", finns massor av videos på Youtube där man får tips på vad man kan göra för att öka äggkvaliten! Tycker du ska ta det läkaren säger med en nypa salt ;) svenska läkare är ju inte direkt i topp när det gäller fertilitet....
  • Bellaa123
    CrookedTail skrev 2019-04-18 23:39:40 följande:

    Jag har kollat lite grann på det, försökte bl.a. beställa DHEA, men det fastnade i tullen :/

    Jag tycker oxå det är svårt att avgöra vad som är fejk och vad som faktiskt funkar. Jag har ju inte råd att spendera hur mycket som helst på tveksamma metoder.

    Har du själv erfarenheter av någon av dessa metoder?


    Nej det vill man ju såklart inte göra! Jag har ingen egen erfarenhet av detta än. Är ganska ung men hade ett lågt amh så försöker få upp det nu. I mitt fall tror jag det handlar om näringsbrist, hade lågt d-vitamin. Amh verkar ju vara något som svenska läkare litar blint på men det varierar ju från månad till månad och går att påverka. Eller är det något annat din läkare hänvisar till när han menar att du har dåliga ägg och snart slut på dem?

    Jag tycker experter verkar eniga om vissa saker som kan hjälpa: d-vitamin, Q10, Dhea, munkpeppar, Omega3, undvika socker och koffein, bland annat.

    Sök på Charlene Lincoln på Youtube, jag tycker hon förklarar bra och ger bra tips. Hon hade en video som hette något med "Low AMH".

    Sen vet man ju aldrig om något kommer funka men det är ju alltid värt att prova lite tycker jag :) Och det krävs ju egentligen bara ett bra ägg!
  • Bellaa123
    CrookedTail skrev 2019-04-19 12:42:57 följande:

    De sa redan från början att det troligtvis skulle bli svårt. Första gången fick jag ut 3 ägg på maxdos, inget gick att återföra. Andra gången fick jag ut 1 ägg på maxdos och det klarade inte ens mikroinjektionen. Så de ser det som lönlöst helt enkelt.

    Jag tycker att jag har en bra kosthållning, har ätit Q-10 i 3 månader inför andra försöket, tar Omega3 och D-vitamin sen lång tid tillbaka och dricker bara koffeinfritt.

    Det verkar dock inte ha någon som helst effekt på mina ägg :/


    Okej vad tråkigt :/ undrar vad det beror på? Har du kollat upp sköldkörteln?
Svar på tråden Hur accepterar man?