Inlägg från: Anonym (Bonusmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bonusmamma)

    Bonusdottern knarkar

    Hej!

    Jag har ett problem. Jag är sambo med en man som har en sextonårig dotter sen tidigare. Dottern har hamnat i helt fel sällskap och börjat röka hasch, dricka starksprit, ta amfetamin och benzo. Hon strular och bråkar i skolan och går allt mer sällan dit.

    Jag och min sambo har två småbarn tillsammans som är 1 och 3 år gamla och jag börjar oroa mig för deras välmående när deras storasyster allt oftare kommer hem påverkad.

    Jag har bokat möten hos soc men hennes mamma bokar av tiderna i sista stund. Jag har pratat med skolan men de säger att de inte kan hjälpa mig då jag inte är biologisk mamma.

    Förra månaden när jag fick reda på av en slump att de skulle på fest där droger skulle förekomma så ringde jag polisen och uppgav namn och ålder på de jag visste samt adress och tid. De skulle skicka en patrull ifall resurser fanns men tydligen gjorde det inte det och dottern kom hem till sin mamma hög som ett hus, nedkräkt och ett stort sår i pannan.

    Hennes föräldrar är väl medvetna om problemen men vill inte att hon ska hamna i rullarna hos soc då de båda jobbar inom just familjeomsorg.

    Vad i hela fridens namn ska jag ta mig till?

    Tack för att du tog dig tiden att läsa ända hit ???? Hoppas någon har ett tips eller något stöttande ord till mig. Är helt förstörd och familjen slås snart i spillror ????

  • Svar på tråden Bonusdottern knarkar
  • Anonym (Bonusmamma)

    Givetvis har detta diskuterats otaliga gånger med barnet, men folk med erfarenhet av missbrukare förstår att den missbrukande ljuger och vinklar för att få alla dit den vill, allt för att kunna fortsätta sitt missbruk.

    Flytta är inte heller ett alternativ då det är jag som äger vår bostad och kasta ut delar av sin familj gör man enligt mig inte.

    Jag har aldrig gjort någon anmälan till soc utan enbart ringt för att be om hjälp och då skulle vi få träffa en kurator där men det mötet blev avbokat.

    Skolan bad mig att be någon av de biologiska föräldrarna att ringa då jag inte har rätt att diskutera mitt icke-barn utan deras godkännande utan föräldrarna måste själva hjälpa henne.

    Tack för era fina tips och råd!

Svar på tråden Bonusdottern knarkar