Inlägg från: Anonym (rrr) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rrr)

    Bonusdottern knarkar

    Idioter till föräldrar. Vadå inte vill hon ska hamna i rullarna? Hon behöver ju hjälp! 
    Ska det behöva gå så långt att hon skadar sig eller tar en överdos? 

    Skolan kan orosanmäla till Soc om de blir oroade, det har inget med dig som bonusförälder att göra. Om tex skolans kurator prata med tjejen och hon får veta att hon tar de här drogerna så är skolan skyldig att anmäla. Jag arbetar inom skolan och åtminstone i min kommun, får elev stängas av om de använder droger. Dvs de får inte utsätta de andra eleverna för risker så då får de inte komma till skolan + att de får gå med på att tex lämna regelbundna urinprov, för att sedan kunna komma tillbaka till skolan efter en period. Jag antar det är samma regler över hela landet. Det kan ni kolla upp i alla fall. 
    I mina öron låter det märkligt att en skola skulle säga att de inte kan hjälpa för att du är bonusförälder. Jag vet allt kring vårdnadshavare osv (är bonusförälder själv) men  just att om skolan får kännedom om något, oavsett hur de får kännedom, måste de ju undersöka saken. 

  • Anonym (rrr)
    Anonym (Titti) skrev 2019-04-21 11:46:48 följande:

    Anmäla till soc? Kräva att ni inte kan ha en missbrukare boende hos er med två små barn. En oansvarig 16-åring med drogmissbruk, vet man inte vad hon tappar och småbarnen hittar. Det är farligt. Jag skulle inte vilja ha det så. Kanske inte så lätt att driva igenom. Men orosanmäla till soc kan väl vem som helst göra.


    Precis. Du kan anmäla själv. Det kanske läggs ner men då har du i alla fall tydligt visat föräldrarna att detta inte är ok, utifrån småbarnen. Din man borde ju verkligen fatta det. Blir han arg på dig får han verkligen förklara hur han tänker. 
Svar på tråden Bonusdottern knarkar