Inlägg från: Anonym (Titti) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Titti)

    Bonusdottern knarkar

    Anmäla till soc? Kräva att ni inte kan ha en missbrukare boende hos er med två små barn. En oansvarig 16-åring med drogmissbruk, vet man inte vad hon tappar och småbarnen hittar. Det är farligt. Jag skulle inte vilja ha det så. Kanske inte så lätt att driva igenom. Men orosanmäla till soc kan väl vem som helst göra.

  • Anonym (Titti)
    Anonym (rrr) skrev 2019-04-21 11:53:33 följande:

    Precis. Du kan anmäla själv. Det kanske läggs ner men då har du i alla fall tydligt visat föräldrarna att detta inte är ok, utifrån småbarnen. Din man borde ju verkligen fatta det. Blir han arg på dig får han verkligen förklara hur han tänker. 


    Jag förstår ju att man känner en inre lojalitetskonflikt men jag skulle ju helst se att hon bor hos mamman och har sina problem där, särskilt som mamman avstyr all hjälp så skulle inte jag ha dåligt samvete över det.

    Dottern blir faktiskt inte stämplad för all framtid om hon kan reda ut problemen innan hon blir vuxen. Anmäl. Det där låter som det gått överstyr för länge sen. Du gör nåt då i alla fall medan alla andra blundar och hoppas att det ska gå över. Jag skulle inte vilja chansa med två små barn.

    Som styvmamma kan du ändå aldrig göra rätt så lyssna bara på det du behöver göra för dina egna barn. Jag vet att du bryr dig om deras barn också men du kan inte vänta på att alla ska tycka om det du gör.
  • Anonym (Titti)
    Anonym (E) skrev 2019-04-26 03:36:35 följande:

    Eh?? En pappa och en tonårsdotter är väl lättare att flytta på än en trött mamma med två små barn? Varför ska man flytta på dom som beter sig, är det ett svenskt fenomen?


    Haha, ja, det kanske är svenskt, det brukar falla på styvmammans lott att flytta så att pappan och hans barn kan husera ostört, i alla fall brukar det vara så det låter på fl när en styvmamma ska få goda råd. Men allvarligt talat så kanske pappan vägrar se sammanhanget för hur alla i familjen drabbas, men helt klart är det ju bättre om han flyttar varannan vecka om han har möjlighet. Men först borde han förmå mamman att ta dottern på heltid. Att han borde betyder ju dock tyvärr inte att han kommer att göra så och då är styvmamman helt maktlös. Så då är egen flytt med små barn kanske ändå den enda utvägen hur skevt det än är.
  • Anonym (Titti)
    Ess skrev 2019-04-26 08:25:57 följande:

    Det verkar va ts bostad, så då får hon slänga ut sambon och hans dotter. Vilket kommer hända även om hon flyttar eftersom hon kommer sälja bostaden i så fall.


    Ja, då har hon ju redan den fördelen. Och hon ska inte ha dåligt samvete för att hon är handlingskraftig, det ska man vara för sina barn. Det skulle ge en spark i baken på pappan att också vara det om han inte visat det hittills.
  • Anonym (Titti)
    Anonym (E) skrev 2019-04-26 21:21:37 följande:
    Kanske är hennes fel att dottern börjat knarka också enligt vissa? : D

    Klart man ska göra allt för sina barn men att TS och hennes små barn skulle dra tycker jag är långsökt. Egentligen tycker jag inte heller att mannen skulle flytta på sig, jag kan tycka att det är lite fånigt att haka upp sig på varannan veckas tänket när dottern uppenbarligen inte mår bra. Det minst uppslitande hade varit att dottern bodde hos mamman just för tillfället och pappan och mamman samarbetar därifrån, de små barnen behöver faktiskt också sin far. Det här kan liksom bli bättre efter en månad så finns ingen orsak till att bli hysterisk och tjattra om att hitta nya boenden till alla.
    Jo, absolut. Men jag vet själv hur svårt det kan vara att få föräldrarna att lyssna till att det faktiskt finns problem. Det där dåliga samvetet som många skilda föräldrar bär på kan få dom att agera väldigt irrationellt för att inte tala om den prestige som kan finnas i att absolut aldrig ändra så att barnet bor mindre hos dig själv.

    Men jag tycker definitivt att föräldrarna borde komma överens om att dottern bor hos mamman och att pappan hjälper dottern så mycket som möjligt men inte genom att hon bor kvar hos honom för där finns tre människor till att ta hänsyn till och för två av dom kan vara förknippat med livsfara och den tredje har två små barn att ta hand om och orkar knappast hantera en drogmissbrukande styvdotter. Pappan har tre barn och alla tre skulle må bäst av att hans äldsta bor hos mamman på heltid. 
  • Anonym (Titti)
    Anonym (anonym) skrev 2019-04-27 16:20:48 följande:

    För det första varenda tonåring experimenterar med alkohol och droger och var får hon pengarna ifrån till alla saker för det är inte billigt inte för en tonåring heller som köper små doser som är dyrare, kostar ju några tusen för en helg och håller inte på varenda dag som en knarkare brukar göra.


    Så så långt ner i skiten är hon inte det kommer kanske senare när hon spenderar 50 000:- i månaden då måste man vara kriminell, låt de få ha roligt men bara berätta för dem att det inte får gå för långt, är så extrem liten risk  när varenda barn håller på med allt möjligt, hur var man själv i tonåren.

    Ring polis och soc så tar de alla dina barn istället så sköt det lite snyggare och inget att hetsa sig över för mycket.


    Om jag hade två små barn (vilket jag har fast nu är de lite större) så hade jag inte mått bra av att ständigt undra vilka droger min mans dotter eventuellt har köpt och eventuellt kan ramla ur fickorna så att mina barn råkar få något i sig. Den dan din egen ett-åring har råkat få i sig amfetamin, den dagen kommer du att få en orosanmälan på dig själv men om det hände mig skulle en orosanmälan emot mig själv var det sista jag oroade mig för i en sån situation.
    Om inte föräldrarna till min man dotter hade engagerat sig nämnvärt, valt att stoppa huvudet under mattan och jag var den enda som såg faran i det som pågår så hade jag anmält. Att leva maktlös i sitt eget hem är inte ett alternativ när du har två små barn som är under ditt ansvar.
    Det där med att soc skulle komma och ta dina små barn när du gör en anmälan om din mans dotter, så där uttrycker sig människor som lever på samhällets utkant. Upplever man att man har samhällets ögon på sig så brukar det låta så där. För de allra flesta är myndigheter en instans dit man vänder sig för att få hjälp, och många upplever också att de får hjälp när de vänder sig till myndigheter.
Svar på tråden Bonusdottern knarkar