Inlägg från: Anonym (Prematurmamman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Prematurmamman)

    BF Januari 2020

    Jag plussade på blodprov igår. Helt oplanerat då vi egentligen skulle börja försöka i juli. Men sen sökte jag nytt jobb som jag fortfarande väntar på svar så vi skulle ev skjuta på det ett par månader och plussade alltså nu på äl+10 så fortfarande sjukt tidigt och allt kan hända.

    Varken jag eller min man vet riktigt hur vi ska känna. Vi har en extremprematur sen innan pga havandeskapsförgiftning så vi är väldigt oroliga för att få havandeskapsförgiftning igen som kan resultera i en för tidig bebis igen.

    Bf 6/1 utifrån ägglossning :)

  • Anonym (Prematurmamman)
    MamaToK skrev 2019-04-26 18:21:39 följande:

    Oj, jag förstår er oro! Är det hög risk att få havadeskapsförgiftning igen när man haft det tidigare?

    Hoppas att ni kan glädjas åt plusset ändå och att det kan lösa sig för dig med nya jobbet på något sätt. Att du får det ändå såklart. En graviditet ska ju inte hindra det, även om det kanske inte är optimalt.


    Den sägs vara mindre än för en förstföderska men högre än någon som aldrig haft det :/ sen ökar risken lite ytterligare av att det var så tidigt samt att jag fortfarande har högt blodtryck som medicineras :( (kom behövas livet ut)

    Ja vi måste nog bara låta det sjunka in lite först så kommer det säkert kännas bättre, just nu är det mest panik men självklart lite glädje direkt :)
  • Anonym (Prematurmamman)
    MamaToK skrev 2019-04-26 19:23:50 följande:

    Vi får hoppas på det bästa! Håller tummarna för att allt ska gå bra!

    Här är vi fortfarande lite i chock och tror inte riktigt på det än trots positiva test och lite symtom börjar smyga sig på. =)


    Tack ja det hoppas vi med :) jag känner likadant, tror liksom i te på det riktigt än haha xD
  • Anonym (Prematurmamman)
    LSL89 skrev 2019-04-26 19:10:31 följande:

    Hej tjejer!

    Gjorde detta test idag. Ser väl positivt ut? I så fall bf 5 januari enligt min egen gissning enbart. Har helt oregelbunden mens efter p-pillerstopp i slutet på november. Fick en blödning för 2 dagar sedan. Gick över snabbt så gissar på nidblödning.

    Jag har precis fyllt 30 år. Min sambo är 39. Ett barn sedan tidigare. En dotter född januari 2018. Så spännande detta!!


    Tycker definitivt det ser positivt ut :) Grattis :)
  • Anonym (Prematurmamman)
    mangon skrev 2019-04-28 08:12:47 följande:

    Grattis!!!! <3 Jag förstår att er oro finna där. Kanske kan du få medicin nu tidigt för att undvika det? Vet en kompis som fick havandeskapsförgiftning vilket resultera i prematur och hennes andra graviditet fick hon någon medicin.

    Vilken vecka födde ni i?


    Våran flicka är född i v 25 +1 och jag åt faktiskt trombyl (förebyggande) redan i den graviditeten då dem screenar för havandeskapsförgiftning i vårat landsting. Började då efter KUB så kommer helt klart börja tidigare denna grav i alla fall, hoppas verkligen att det hjälper denna gång :)
Svar på tråden BF Januari 2020