• Glitterpinnar

    NIPT privat i Värmland?

    Är det någon här som har gjort privat NIPT i Värmland (dvs ni betalade själva)? Vilken leverantör valde ni och hur fungerade det?

    Jag har hittat dessa;

    www.dynamiccode.com/se/nipt-panorama/blodprovtagning

    .. där det verkar som att man kan lämna blodprovet i Karlstad. Någon som känner till det här stället Karlstad Hälsomottagning som ligger i Karolinen? Där ska man lämna blodprovet iallafall.

  • Svar på tråden NIPT privat i Värmland?
  • Babymama

    Hej! Jag har ingen erfarenhet av hälsocentralen i Karlstad men jag har bara bra erfarenheter av Dynamiccode. När jag väntade barn för några år sedan gjorde jag moderkaksprov privat hos en läkare som heter Anders Selbing. Han är en superspecialist inom fosterdiagnostik och väldigt trevlig och kunnig. Han har sedan dess lagt ner sin mottagning, men det är i samarbete med honom Dynamiccode har startat upp sina NIPT-tester. Det är alltså av Selbing man får råd om det skulle vara något konstigt med provsvaren exempelvis. Då mitt moderkaksprov skulle analyseras så gjordes det av Dynamiccode, och jag fick svar på tre arbetsdagar.

    Jag är gravid igen nu och där jag bor erbjuds bara NIPT om man får dåligt resultat på kub så jag kontaktade Dynamiccode men tyvärr hade de bara provtagning minst tre timmar bort, så det blev för krångligt. Men, de var jätteproffsiga i sin kommunikation, svarade snabbt och verkade kunna sin sak. Panorama-testet som de erbjuder (finns många olika NIPT, Panorama är ett av dessa) ska vara väldigt tillförlitligt också har jag läst. Lycka till!

Svar på tråden NIPT privat i Värmland?