• ANNM

    Infektion under rotfylld tand

    Jag har gått runt med en infektion under en rotfylld tand sedan oktober. När jag var hos tandläkaren första gången i november då det värkte och var som en böld ovanför tanden konstaterade de på röntgen att "ja, det där mörka där är nog en infektion", men slipade bara ner mitt bett, då orsaken till att det blivit infekterat till att börja med förmodligen är att jag pressar tänder så hårt på natten. 

    Det blev inte bättre och jag gick till en annan tandläkare i mars som även denne konstaterade att det är en infektion. De sa att jag antigen kan göra rent och göra om rotfyllningen hos specialist eller dra ut tanden, men att de behövde skicka en remiss till specialisttandvård, där väntetiden visade sig vara 1,5 år, eftersom mina besvär inte är akuta. 

    Nu har det gått två månader och det känns verkligen inte bra att gå runt med en infektion på det här viset. Det bultar under tanden och känns allmänt obehagligt i munnen och framför allt känner jag mig allmänt risig och väldigt trött, och antar att det kan vara på grund av att immunförsvaret kämpar med den här infektionen hela tiden. Vad jag har förstått så kan det vara farligt att gå runt med en infektion i tanden på det här viset - så varför är det så lång väntetid? Ska jag ringa tandläkaren och tjata på att få det fixat? Ska jag överdriva och säga att det gör jätteont? Borde jag göra om rotfyllningen eller dra ut tanden?

    Som det är nu vill jag bara bli av med tanden, den äcklar mig då jag hela tiden känner att det är infekterat och bultar och jag har förstått att sådana här besvär med en rotfylld tand kan bli återkommande.

  • Svar på tråden Infektion under rotfylld tand
  • AndreaBD

    Be om en akut tid. Det är akut om det gör ont. Och när man har en inflammation under en rotfylld tand, då brukar man kunna kapa roten på tanden. Det måste specialisttandläkare göra, men det kan gå bra.

Svar på tråden Infektion under rotfylld tand