• Guapa

    Hur reagerar ni runt glada personer?

    Intressant frågeställning. Jag är själv en sån där "glad" person. Det har alltid varit mitt grundtillstånd att vara glad, positiv och lösningsorienterad. Däremot ogillar jag att stå i centrum och undviker skvaller och skitsnack. Jag sköter mitt och påverkas inte så mycket av det andra gör. För det mesta tas det emot väl, det märker jag tydligt på jobbet då jag ofta får uppskattande kommentarer från både chefer och kolleger. Men jag har även märkt att personer som har det lite jobbigt i livet undviker mig. Särskilt en granne som jag umgåtts mycket med tidigare försvann nästan helt under en period och nappade inte på några initiativ till aktiviteter. Fick sen veta från en annan granne att hennes man blivit uppsagd och gått in i en djup depression vilket kanske förklarade en del.

    Jag tror att vissa människor kan tycka det är jobbigt att umgås med tillsynes "problemfria" och glada människor. Det också vara ömsesidigt, att positiva människor undviker att umgås med ständigt negativa. Det är ju inte bra om det är för extremt åt något håll.

  • Guapa
    Andiie87 skrev 2019-05-05 14:56:36 följande:

    Det var nog lite det min fundering bottnade i. Dvs. om tillsynes/genuint glada personer kan ha en negativ inverkan på en olycklig person. T.ex. genom att detta istället för att höja den olyckliges humör, istället gör denne påmind om hur olycklig eller hur dåligt denne mår. Alternativt att självkänslan ytterligare påverkas negativt hos denne genom influensen av glada människor.


    Jag tror att det är samma typ av människor som mår dåligt av sociala medier. Som inte kan hantera den perfekta (och oftast vinklade) yta personer förmedlar på den typen av forum. De har svårt att se att det nästan alltid finns fler sidor av myntet och de tror att de är ensamma med sina problem och att alla andra har fantastiska och problemfria liv.
Svar på tråden Hur reagerar ni runt glada personer?