Inlägg från: Anonym (I-valet-och-kvalet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)

    Skulle ni berätta?

    Min sambo berättade för ett månader sedan att hon vill separera efter 10 år tillsammans och två barn. Dagen efter hon berättade detta fick hon blommor hem från en ny killkompis som hon "klickat med" (hennes ord), som skrev att hon snart är tillbaka till sitt glada jag igen, typ. Min sambo sa till mig att "det var väl snällt?" Okänsligt tyckte jag då.

    Dom har träffats som "kompisar" sedan dess, och bl.a. på en AW efter vilken min sambo kom hem sent och väldigt full. Hon agerade annorlunda och hemligt när hon kom hem, och jag kunde inte hålla mig utan kollade messen på hennes mobil morgonen efter. Hon hade messat massor med killen efter AWn och det var en massa ömhetsbetygelser och hjärtan överallt. Jag konfronterade min sambo som påstod att hon inte var intresserad av honom som mer än vän, men att han var det.

    Vi ska ju separera så jag har väl ingen rätt att ha någon åsikt, men detta kändes ändå respektlöst tyckte jag. Den här killen är gift och har barn. Nu ska min sambo åka med honom till en annan stad över dagen där han ska jobba.

    Jag känner mig svartsjuk och kränkt av deras beteende, och tycker synd om killens fru som säkert inte vet något. Skulle ni informera hans fru om hans beteende och att han vill vara mer än vän med min sambo?

  • Svar på tråden Skulle ni berätta?
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)

    Jag är splittrad. Dels skulle jag nog själv vilja veta om jag var hans fru, men samtidigt känner jag mig som ett avundsjukt ex om jag berättar....

  • Anonym (I-valet-och-kvalet)

    Jag har själv tänkt på att mitt ex förmodligen skulle bli förbannad, och att det skulle gå ut över separationen och barnen. Är samtidigt så trött på att jag ska ge efter när hon enligt min mening agerat respektlöst. Något liknande hände för några år sedan, också med en gift man... Mitt ex har ett stort behov att få bekräftelse från män.

    Förmodligen biter jag ihop och låter den ovetande frun förbli ovetande. Rynkar på näsan Har övervägt att upplysa henne om hans beteende anonymt, men det blir ju inte så anonymt just nu...

    Önskar bara att mitt ex hade lite mer respekt gentemot mig i denna situation.

  • Anonym (I-valet-och-kvalet)

    Urk, idag ska de åka iväg, och jag märker hur mycket det påverkar mig... Rynkar på näsan
    Skönt att se att det är flera som tycker att detta beteende är respektlöst. Då är det inte bara jag som tycker det pga osäkerhet/avundsjuka.

  • Anonym (I-valet-och-kvalet)
    AnnaSthlm skrev 2019-05-09 08:39:16 följande:

    Ni behöver hitta separata boenden snarast möjligt. Ja, det är hänsysnlösr att göra slut med sin partner sedan 10 år och helt öppet hoppa i säng med en annan dagen efter. I ditt ställe hade jag bokat enskild tid hos en terapeut för att behålla dig själv i den kommande skilsmässan och hålla dig själv flytande och ansvarig för ditt eget välmående.


    Ja, det blir mer och mer tydligt att vi behöver separata boenden... Min sambo letar bostad.
    Vill bara förtydliga att jag inte tror att de har hoppat i säng med varandra (än). Min sambo påstår att hon bara vill att de ska vara vänner. Däremot har hon själv sagt att han vill vara mer än vänner.
    Jag går sedan några veckor hos terapeut för att hantera situationen på ett bra sätt för mig själv och barnen, samt för att utvecklas. Har släppt på mina gränser i det här förhållandet och tappat bort mig själv delvis.
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)
    Anonym (Bpda) skrev 2019-05-09 08:42:00 följande:

    Respektlöst av båda. Killen vet väl att du bor där och så skickar han blommor till ditt hem. Ditt ex har garanterat känslor för honom annars borde hon tagit lite avstånd.

    Vet inte om jag hade berättat. Kanske mer indirekt i så fall. Bor hon i närheten? Jag hade nog försökt ge henne någon ledtråd om vad som pågår utan att avslöja mig.


    Hon har alltid gillat att få bekräftelse från killar, så det här känns väl bra för henne.

    Frun bor inte precis i närheten, men i samma stad. Har övervägt att ge nån ledtråd, men det blir lite svårt utan att det blir uppenbart varifrån det kommer...
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)
    Colourfulrainbow skrev 2019-05-09 08:45:04 följande:

    Om ni inte hade haft barnen så hade jag sagt berätta.

    Nu har ni dock två barn, och jag antar att de inte är så gamla med tanke på att ni varit tillsammans i tio år.

    Du och ditt ex kommer träffas i många år, inte bara vid hämningar och lämningar utan även vid luciafiranden på förskolan, föräldramöten och skolavslutningar.

    Gör den här separationen så smidig som möjligt. Skilj er inte som ovänner.


    Jag håller med dig, och det är därför jag förmodligen inte kommer att berätta något. Det suger dock att det är jag som måste anpassa mig i det här fallet för att vi inte ska skiljas som ovänner. Önskar att hon tog mer hänsyn till både mig och barnen.
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)
    Miss Skywalker skrev 2019-05-09 10:21:34 följande:

    Har det hänt liknande tidigare är killen anledningen till att hon vill skiljas..

    Börja dejta någon själv ts så kommer hon släppa honom som en het potatis och vara skitförbannad och svartsjuk och vägra släppa dig. Din bekräftelse tar hon för given..


    Vi gick i parterapi när hon träffade den här killen, och ett par veckor senare bestämde hon sig helt plötsligt för att hon ville separera. Vår terapeut blev också överraskad. Men hon har varit tydlig mot mig att han inte är mer än kompis. Så jag vet inte...

    Förstår ditt tänk, men jag är nog på rätt plats (mentalt) just nu för att dejta. Vill inte krångla till detta ännu mer heller, med tanke på barnen.
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)
    Anonym (I-valet-och-kvalet) skrev 2019-05-09 10:52:06 följande:
    Vi gick i parterapi när hon träffade den här killen, och ett par veckor senare bestämde hon sig helt plötsligt för att hon ville separera. Vår terapeut blev också överraskad. Men hon har varit tydlig mot mig att han inte är mer än kompis. Så jag vet inte...

    Förstår ditt tänk, men jag är nog på rätt plats (mentalt) just nu för att dejta. Vill inte krångla till detta ännu mer heller, med tanke på barnen.
    Nog INTE på rätt plats mentalt.
  • Anonym (I-valet-och-kvalet)

    Hej igen,

    Tack för alla kommentarer och synpunkter! Uppskattar det verkligen. Skönt att det finns ett sånt här forum där man kan ventilera och få hjälp med att se saker från olika perspektiv.

    Precis som i mitt huvud finns det två läger här. Jag förstår argumenten på båda sidor, men nu när jag har haft tid att smälta detta lite och känna efter vad som är rätt för mig har jag beslutat hur jag vill göra. Jag kommer inte att berätta något i detta läge, trots att jag tycker att agerandet är respektlöst mot både mig och den andra frun. Just nu behöver jag fokusera på mig själv och se till att jag mår så bra som möjligt, både nu och framöver. Att berätta i det här läget kommer inte att hjälpa mig att må bra. Dessutom vill jag inte riskera mina barns välmående genom den kommande separationen.

    Jag kommer fortsätta mitt påbörjade arbete med att utveckla mig själv och bli den bästa, mest genuina varianten av mig själv. Om situationen mellan min sambo/ex och den gifta mannen förändras/"förvärras" kanske jag omvärderar mitt beslut.

    Tack igen för ert engagemang.

Svar på tråden Skulle ni berätta?