Inlägg från: SciLitKidsUF |Visa alla inlägg
  • SciLitKidsUF

    Min pappa på 60 år blir extremt bakis. Vad kan det bero på?

    Hej! Tacksam för hjälp från orolig dotter! 

    Min pappa på 60 år blir extremt bakfull när han dricker. Han dricker väldigt sällan men om han dricker mer än 3 öl på en kväll så blir han sängliggandes hela nästa dag och kan knappt en dricka vatten eller äta förens på kvällen.. 

    I vanliga fall är han en aktiv sportig människa. Inga andra sjukdomar och hälsosam vikt, dvs inte gubbfet utan väldigt bra form för sin ålder, springer och cyklar mycket och äter nyttigt. Dvs han tar hand om sig själv och mår nog bättre än de flesta 60-åringar. 

    Han brukar dricka ett halvt glass rött vin på vardagskvällarna och då blir han inte bakis.. Men! Så fort det går över två enheter alkohol blir han helt utslagen. Blir till och med orolig att han typ är allergisk mot alkohol på något sätt och det känns liksom inte normalt att spy och vara helt utslagen efter 3 öl. 

    Han blir mycket mer påverkad än sina vänner som konsumerat mer eller samma mängd alkohol.

    Problemet som jag ser det är att eftersom han sällan dricker och tar hand om sig själv känns det sjukt orättvist att han inte ska få kunna ha en utekväll med vänner som slutar vid 12 tiden där han dricker lite öl med "gubbarna" utan att det blir såhär... 


    Det jag undrar är om någon annan har samma problem eller en förälder eller närstående som fungerar på samma sätt?
    Hur löser de detta problemet eller är det kanske någon underliggande leversjuksom eller något som skapar den absolut oproportionerliga bakfyllan?? 

    (rent teoretiskt sätt så skulle han ju kunna ha druckit mycket mer än vad han säger till mig, eller hålla på med någon annan drog osv men det är högst osannolikt så jag letar inte efter spekulationer i något sådant...) 

  • Svar på tråden Min pappa på 60 år blir extremt bakis. Vad kan det bero på?
  • SciLitKidsUF
    Anonym (E) skrev 2019-05-12 12:04:40 följande:

    Två orsaker. Dels klarar kroppens alkohol sämre när man blir äldre och dels klarar kroppen av alkohol sämre när man dricker sällan.

    Antagligen dricker hans vänner mycket ofta och tar sig en återställare dagen efter. Din pappa låter definitivt som att han är mycket mer hälsosam.

    Är han mer fit- alltså väger mindre så kan det också vara en orsak till att han klarar mindre. Mindre kropp gör ju att det blir högre koncentration i blodet.

    Mvh/en som också blir bakfull på några öl men som med lätthet kunde hinka i sig tre flaskor vin utan minsta bakfylla som ung festprisse.


    Ja men precis. Allt som du säger stämmer.. 


    Är ändå orolig då det känns orimligt :( 

Svar på tråden Min pappa på 60 år blir extremt bakis. Vad kan det bero på?