Inlägg från: Anonym (Lena) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lena)

    Ni som fick arv som gifta och sen skiljde er. Vad hände med arvet i skilsmässan?

    Tecum skrev 2019-05-13 19:21:20 följande:
    Det är en vanlig uppfattning hos kvinnor att de alltid har "rätt" till hälften vid skilsmässa oavsett vem som dragit hem tillgångarna eller var de kommer från. Jag ser det annorlunda och det gör många män, om min fru ärvde pengar skulle jag se dem som hennes om de var kvar vid en separation. Jag tycker inte alls att det är konstigt.

    Så tipset är att alltid se till att större arv blir enskild egendom, då slipper man fundera. Det är inget som hindrar att de används till gemensamma utgifter ändå.
    Min kusin är advokat. Män är lika giriga som kvinnor när det gäller sådant. Det handlar om personlighet, inte kön. Om det finns en skillnad, så är det i så fall att de som har mycket pengar är mer giriga än de som inte har så mycket.
  • Anonym (Lena)
    Tecum skrev 2019-05-13 19:45:11 följande:
    Det sista tvivlar jag verkligen på, de som förespråkar "avundsjukeskatter" som arvs-och förmögenhetsskatt är i princip bara vänsterfolk och bidragstagare med låga inkomster. Så girighet följer inte automatiskt med rikedom, det är en allmänt förekommande mänsklig egenskap.
    Kanske har jag haft otur, men nästan alla som förespråkar hälften-hälften till varje pris vid separation har varit kvinnor...
    Som sagt, det är min kusins erfarenhet efter många år i yrket. De som har mycket pengar skyddar gärna sina pengar. Dvs de gör på samma sätt som du tycker att din fru ska göra om hon ärver pengar.
  • Anonym (Lena)
    Anonym (..) skrev 2019-05-14 13:12:35 följande:
    Sambolagen är bra i de fall där en parten varit hemma med barn/tagit mer ansvar för hus och hem och annars riskerar att förlora en massa på en separation.

    Jag anser inte att jag hade rätt till pengar som var hans bara för att han var naiv och inte tänkte på att skriva avtal. Bodelningsförrättaren blev lite perplex när jag bad denne räkna bort köpeskillingen för lägenheten från våra gemensamma tillgångar.

    Nej, det är inte hennes fel, men jävligt fult gjort att först och främst hävda att eftersom huset är hans så ska han stå för alla kostnader, och sen när det väl kommer till kritan hävda sin rätt till ett hus man varken betalat för från första början eller varit med och bekostat löpande. Totalt sett så har ju han fått punga ut med i runda slängar 1, 3 miljoner för hennes gratisboende och utlösande ut huset. Du kan inte på fullaste allvar anse att det är rimligt efter ett 4-årigt förhållande utan gemensamma barn?
    Han ansåg det rimligt, eftersom han inte skyddade sig. Varför tycker du att vuxna människor inte ska behöva ta ansvar?
  • Anonym (Lena)
    Anonym (Tihi) skrev 2019-05-17 15:17:09 följande:
    Hahahahaha, det är så underbart befriande att se hur totalt utan självinsikt du är som anklagar andra för just det som du själv håller på med!
Svar på tråden Ni som fick arv som gifta och sen skiljde er. Vad hände med arvet i skilsmässan?