Inlägg från: Zakopane |Visa alla inlägg
  • Zakopane

    Längtan efter en liten flicka

    Vissa ska alltid vara så förträffliga och liksom antingen hånfullt säga att vadå, det spelar iiiiingen roll (underförstått: den som önskar ett visst kön är dum i huvudet), alternativt påpeka hur politiskt korrekta de själva är och liksom anklaga den som önskar ett visst kön för att bara tänka på kläder med volanger mm.

    Så tröttsamt!

    Till TS vill jag säga: vi är många som förstår din önskan. Jag hade själv en stark önskan efter en dotter vid min första graviditet och även vid min andra. Det handlade inte om gulliga kläder utan om 1) två flickor skulle vara en annan konstellation än jag och min bror (som jag ej drar jämt med), 2) jag tyckte att det verkade svårt med pojkar. Tänk om man själv är vettig och så blir sonen värsta sexisten ändå?, mm saker.

    Att vilja ha en dotter kan också vara att få chansen att stötta och ge henne råg i ryggen, det kan handla om en längtan att försöka göra saker bättre för henne än ens egen uppväxt. Att dela erfarenheter som är könsspecifika. Det blir så larvigt när folk menar att ?det är ingen skillnad på könen!? Det är väl bara att kolla runt sig.

    När det gäller närhetsaspekten så tror jag dock ofta att flickor blir ?pappas flicka? och pojkar ?mammas pojke?. Flickornas pappa står väldigt högt i kurs för dem!

  • Zakopane

    Tycker att JSV och Babymamma skrivit bra. Helt rätt att påpeka för de som retas att du TS faktiskt blir ledsen.

Svar på tråden Längtan efter en liten flicka